Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Almkerk

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Almkerk maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal ouderen en hulpbehoevenden kopen een speciale stoellift voor thuis. Hierdoor kunt u zelfstandig en zonder moeite gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. In het volgende overzicht kunt u aan de slag met nuttige details ten aanzien van trapliften. U leest hier alles over de verschillende type liften, hoe het technisch werkt, de installatiekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en populaire leveranciers. Geïnteresseerd? Dan kan men kosteloos en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten in de regio Altena.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Op een beschermde en plezierige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Er is voor elke woning een passende traplift.
 • De tarieven schommelen tussen €2150 oplopend tot 9200, inclusief montage.
 • Regelmatig ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteAltena | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAltena
Postcode4286
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 160

Kosten traplift Almkerk mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs is afhankelijk van 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een model voor een normale rechte trap installeren gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met meerdere bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Normaal gesproken geldt er een meerprijs voor opties zoals een lederen stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.250.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €6.000.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.700 of meer.
 • Een upgrade zoals een sta-op-stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze interessante basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In deze tabel bieden wij de begrote kosten van het plaatsen van een traplift in Almkerk. Het valt direct op: het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.700€1.750 – €2.3003,5 uur
Eén bocht€5.350 – €9.800€2.650 – €6.9001/2 dag
Twee bochten€5.500 – €10.300€4.300 – €7.800Eén dag
Draaiende trap€7.600 – €13.200€5.350 – €9.100Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Almkerk.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Almkerk is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte stoelliften worden uiteraard goed nagekeken en zijn vaak snel leverbaar. Zo bespaart u eenvoudig 50% op de aankoopprijs. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel showrooms hebben een ruim aanbod met 2de-hands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-almkerk-4286

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een oplossing als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem geholpen door een stille elektromotor. Het activeren van de lift kan met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. Veel merken hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. In de regel kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Type trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedere woning en elk budget is er een passend model te vinden. Grofweg onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Almkerk voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Ook kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.200 incl. montage.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit heeft als gevolg extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.400 incl. plaatsing. Dit type kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Deze liften beginnen bij €8.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een verlichte voetenplank.

Buiten traplift
Een lastige trap naar de tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het systeem is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit model beschikt over een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke systemen zijn te koop v.a. €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Altena via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u gebruik maken van een woningaanpassing via WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Altena. Burgers die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist maakt een afspraak en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. Mogelijk prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode op een veilige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Middels de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Altena (https://www.gemeentealtena.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft te kennen wat u precies kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Mogelijk vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur bekijkt of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (dat komt dan door drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is dan meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna bieden ze u documenten over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Zodra u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. Dit geeft meer vrijheid. U mag een model kopen die matcht met uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer weten of meteen een aanvraag indienen? In de grijze box leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Sportlaan 170
 • 4286 ET, Altena
 • Website: www.gemeentealtena.nl
 • E-mail: info@gemeenteAltena.nl
 • Telefoonnummer: 0183516100

Andere subsidieregelingen
Los van de traplift WMO Almkerk lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie wanneer zij het bedrijfspand aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor mensen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Dan kunt u terecht bij een winkel (of vertegenwoordiger) gevestigd in de regio. Een productspecialist kan u geschikte uitvoeringen tonen en geeft onafhankelijk advies over welk model aansluit op uw budget en situatie. Een groot deel van de dealers hebben een gevarieerd assortiment. In het overzicht hieronder vindt u de meest populaire aanbieders die ook liften monteren in Almkerk.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Almkerk.

Bekende merken
In ons eigen kleine landje zijn diverse professionele traplift fabrikanten werkzaam. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift bouwers staan in voor een snelle montage en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We differentiëren 5 betrouwbare fabrikanten Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij zijn er nog wat minder bekende merken als Strobbe, Platinum, Heymer, Extrema, Minivator. Gerenommeerde verkopers van dergelijke merken zijn Smienk, PractiComfort, RecentLift, TipTop, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Almkerk binnen 1 – 2 weken worden afgehandeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Meestal wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Merken zoals Otolift en TipTop hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals de Otolift Parallel.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Almkerk is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Almkerk hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen schommelt dat tussen de 120 KG tot 140 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de liften die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Als aanvulling voor deze situaties bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Zo opgewassen tegenalle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie