Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Schouwen-Duiveland

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Schouwen-Duiveland verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Zodoende kunt u veilig en zonder enige inspanning uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze pagina vindt u handige details m.b.t. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende soorten liften die er zijn, een technische beschrijving, de installatiekosten, de WMO regelingen en populaire leveranciers. Bovendien kan men gelijk en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio Schouwen-Duiveland.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Op een betrouwbare en aangename manier blijven genieten van uw woning.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een traplift op maat.
 • De uiteindelijke kosten wisselen sterk tussen €2400 oplopend tot 8900, incl. plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden wordt de traplift vergoed vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteSchouwen-Duiveland | Merken en adviseurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4316
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare 1100

Kosten traplift Schouwen-Duiveland mei 2024

U bent overtuigt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De uiteindelijke prijs komt tot stand middels 2 aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is dus het goedkoopst. Bij een trap met 1 of 2 bochten gaan de kosten omhoog. Daarbovenop geldt er een meerprijs voor opties zoals een andere kleur rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.450.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.350.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.450 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een parkeerbocht worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in folders. Deze lokkertjes schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. Hieronder bekijkt u de huidige prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Schouwen-Duiveland. Zoals u kunt zien: het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.500€1.550 – €2.1004,5 uur
Eén bocht€5.300 – €8.800€2.600 – €6.600Dagdeel
Meerdere bochten€6.450 – €10.900€4.050 – €7.4005,5 uur
Wenteltrap€7.900 – €13.500€5.150 – €10.5005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Schouwen-Duiveland.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Schouwen-Duiveland is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden uitgebreid gecontroleerd en bieden ook gewoon garantie. Hiermee bespaart u maar zo 40% op de aanschaf van uw traplift. Tevens helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer showrooms hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-schouwen-duiveland-4316

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is noodzakelijk als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Zo’n rail wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs het railsysteem geholpen door een stille elektromotor. U bestuurt de traplift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit product werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle soorten hebben een stoel die 90 graden kan draaien waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste types kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Schouwen-Duiveland voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een smalle, of juist brede of steile trap. Ook bestaan er systemen voor buiten. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.250 incl. montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit zorgt voor meer kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.950 inclusief montage. Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €9.250. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en eventuele extra’s zoals een luxere stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De weerbestendige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Elektra wordt goed afgeschermd voor vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften zijn te koop v.a. €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Schouwen-Duiveland d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u ook profiteren van deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Schouwen-Duiveland. Mensen met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert maakt een afspraak en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. In sommige gevallen prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang veilig en prettig thuis te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Schouwen-Duiveland (https://www.schouwen-duiveland.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U noteert aan welke artikelen u behoefte heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent zoekt uit of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de bovenverdieping niet geschikt is (met zaken als drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna verstrekken ze u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Als u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of andere zorgproducten) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt nu een model selecteren die aansluit op uw eisen en wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of meteen aanmelden voor de WMO? In de grijze box leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Laan van St. Hilaire 2
 • 4301 SH, Schouwen-Duiveland
 • Website: www.schouwen-duiveland.nl
 • E-mailadres: gemeente@schouwen-duiveland.nl
 • Telefoonnummer: 0111452000

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Schouwen-Duiveland vinden we nog meer subsidieregelingen waar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een financiële compensatie in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op particulieren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften uitproberen? Bezoek dan een winkel/showroom gevestigd in de regio. Een ervaren adviseur kan u een aantal liften introduceren en vertelt welk type lift past in lijn is met uw situatie. Een groot deel van de winkeliers bieden meerdere merken aan. In het schema hieronder vindt u leveranciers en merken die ook liften installeren in Schouwen-Duiveland.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Schouwen-Duiveland.

Populaire merken
In ons land zijn vijf geschikte fabrikanten aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze ontwikkelaars staan voor een snelle levering en een erkende servicedienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit verschillende erkende merken De meest bekende zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Minivator, Extrema, Strobbe, Platinum, Heymer. Bekende installateurs van deze merken zijn o.a. 123traplift, Smienk, RecentLift, PractiComfort, Vegro.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een productspecialist geeft tips en advies voor het vinden van de beste huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak zal de installatie van een traplift in Schouwen-Duiveland binnen 1 – 2 weken worden gedaan.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Standaard wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig getest om de veiligheid te waarborgen. Installateurs zoals Triwa & Strobbe verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals de Handicare 1000XXL.

Kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Schouwen-Duiveland is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Schouwen-Duiveland benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Doorgaans gaat het om een draagkracht tussen de 125 KG – 145 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar de systemen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke huizen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie