Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oosterland

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Oosterland biedt uitkomst! Een groot aantal senioren en mindervaliden kopen een speciale stoellift voor thuis. Hierdoor kunt u risicoloos en moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Aan de hand van deze website leest u belangrijke specificaties aangaande trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over velerlei liften en producten, de werking, de prijzen, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Tevens kunt u heel eenvoudig en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Schouwen-Duiveland.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Op een betrouwbare en prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elk huis is er een traplift op maat.
 • De uiteindelijke kosten schatten we in tussen c.a. €2100 & €9300, inclusief plaatsing.
 • In sommige gevallen worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteSchouwen-Duiveland | Fabrikanten en verkooppunten | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4307
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Oosterland mei 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: het soort trap en extra opties zoals een driepuntsgordel. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een model voor een normale rechte trap installeren is het gemakkelijkst en hoeft dus ook niet duur te zijn. In het geval van 1 of meer bochten is het prijskaartje heel anders. Daarnaast bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een groter zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.200.
 • Een lift die 1 bocht door moet start bij €5.800.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.150 inclusief installatie.
 • Extra upgrades zoals een luxere stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze goedkope basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte vindt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het monteren van een traplift in Oosterland. Het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.250€1.650 – €2.200Dagdeel
Eén bocht€4.500 – €9.300€2.650 – €6.6001/2 dag
Meerdere bochten€6.050 – €11.300€3.700 – €7.000Eén dag
Wenteltrap€7.700 – €14.200€5.550 – €10.0006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Oosterland.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Oosterland is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte liften worden uitvoerig nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Zodoende bespaart u gemakkelijk 30% – 50% op de aanschafwaarde. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat merken hebben een ruim aanbod met tweedehandse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-oosterland-4307

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met behulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is vooral handig als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Het railsysteem wordt gekoppeld aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De stoellift wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. Bijna alle soorten bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Doorgaans kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Elk geval is anders. Voor elke trap wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Oosterland voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap start bij €2.850 inclusief montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit ziet u terug in hogere kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.300 incl. montage.Dit model past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en extra opties zoals een draaifunctie.

Speciale trapliften voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit type is extra goed beschermd tegen regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze lift beschikt over een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende leverancier die rolstoelliften kan installeren. Zulke liften worden aangeboden v.a. €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Schouwen-Duiveland via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Schouwen-Duiveland. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur analyseert uw zorgvraag en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en op een veilige manier thuis te blijven wonen. Door de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Schouwen-Duiveland (https://www.schouwen-duiveland.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. U bespreekt wat u precies kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist gaat na of de traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (met zaken als opstapjes of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval meer effectief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend bieden ze u gegevens over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura of het PGB budget
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een lift laten monteren die rijmt met uw behoeften. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of gelijk een aanvraag indienen? In de box hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Laan van St. Hilaire 2
 • 4301 SH, Schouwen-Duiveland
 • Website: www.schouwen-duiveland.nl
 • E-mail: gemeente@schouwen-duiveland.nl
 • Telefoonnummer: 0111452000

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Oosterland onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u onder bepaalde voorwaarden gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor ouderen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u meer info of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? In dat geval adviseren wij een winkel of showroom in de buurt. Een professionele adviseur kan u verschillende systemen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk soort lift in lijn is met uw trap, situatie en budget. Veel van de winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel vindt u de meest populaire aanbieders die ook leveren in Oosterland.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Oosterland.

Bekende merken
In ons land zijn een aantal betrouwbare ontwikkelaars operationeel. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze leveranciers beloven een snelle montage en een erkende servicedienst. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel treft u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan verschillende grote leveranciers Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Triwa, Extrema, Minivator, Strobbe. Gerenommeerde (2e hands) leveranciers van eerdergenoemde merken zijn PractiComfort, TipTop, Smienk, 123traplift, Vegro.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een productspecialist kan u helpen bij het aanschaffen van een geschikte huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak kan de installatie van een traplift in Oosterland in zo’n 2 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. In de basis is het railsysteem 100% nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als Handicare en RecentLift bieden een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Levant.

Wat kost het om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Oosterland is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost al gauw €100 – €150 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Oosterland hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Vaak fluctueert dat tussen de 110 KG & 160 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over speciale oplossingen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze situaties bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie