Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bruinisse

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een speciale traplift in Bruinisse verschaft u die mogelijkheid! Veel ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Op die manier kunt u zonder risico en op een prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze website treft u uitgebreide tips over trapliften. Onze medewerkers lichten u in over soorten liften, hoe het werkt, de onkosten, info over de WMO/PGB en populaire leveranciers. Ook kunt u online en zonder verplichtingen een offerte aanvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Schouwen-Duiveland.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Op een betrouwbare en comfortabele manier van uw hele huis genieten.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een traplift beschikbaar.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €2600 tot maar liefst €10100, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteSchouwen-Duiveland | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4311
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Bruinisse mei 2024

U heeft besloten: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De uiteindelijke prijs is afhankelijk van 2 factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Ook worden er toeslagen gerekend voor upgrades als een extra sterke accu.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.500.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €5.750.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €7.550 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een vijfpuntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in TV reclames. Deze interessante basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. Hieronder voorzien we u van de begrote kosten van het laten plaatsen van een traplift in Bruinisse. De vorm van uw trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.300€1.600 – €2.3501/2 dag
Eén bocht€4.700 – €9.200€3.450 – €5.100Dagdeel
2 bochten€6.200 – €11.100€3.950 – €7.8005,5 uur
Draaiende trap€8.350 – €13.500€5.550 – €10.5001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Bruinisse.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Bruinisse is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden uiteraard goed nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Zodoende bespaart u maar zo 45% – 50% op de aanschafwaarde. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer showrooms hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-handse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-bruinisse-4311

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een oplossing als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. De rail wordt vastgemaakt op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een elektromotor. U bestuurt de traplift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit type moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle soorten hebben de beschikking over een draaistoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. In de regel kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedere zorgvraag is maatwerk. En voor iedere woning en gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Bruinisse voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Daarnaast zijn er liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.400 inclusief montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.800 inclusief plaatsing. Dit type kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €9.750. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en extra opties zoals een verlichte voetenplank.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?De weerbestendige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. De stoellift kan goed omgaan met extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met speciaal waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Op die manier opgewassen tegenextreem weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit speciale model beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire firma die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Schouwen-Duiveland d.m.v. de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Schouwen-Duiveland. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Daarvoor rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en op een prettige manier van uw huis te blijven genieten. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Maar hoe werkt dat dan? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Schouwen-Duiveland (https://www.schouwen-duiveland.nl).
 2. De consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U vertelt wat u precies kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert bekijkt of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. Het kan zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (dat komt dan door drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is mogelijk veel effectiever.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna ontvangt u aanvullende info over hoe de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of speciaal PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt nu een lift uitzoeken die in lijn is met uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of direct een aanvraag indienen? In onderstaand schema bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Laan van St. Hilaire 2
 • 4301 SH, Schouwen-Duiveland
 • Website: www.schouwen-duiveland.nl
 • E-mail: gemeente@schouwen-duiveland.nl
 • Telefoonnummer: 0111452000

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Bruinisse onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u onder bepaalde voorwaarden gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een subsidie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor gezinnen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Het meest praktische is een showroom of adviespunt in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere stoelliften introduceren en geeft aan welk soort lift past bij uw wensen en budget. Veel van de aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In de tabel hieronder vergelijkt u aanbieders en merken die ook leveren in Bruinisse.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Bruinisse.

Bekende merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele erkende ontwikkelaars actief. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze ontwikkelaars waarborgen een korte levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt hier rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de volgende tabel vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftInstallatietijd van slechts 3 uur
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit meerdere goede merken De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder zijn er nog wat minder bekende merken als Heymer, Minivator, Triwa, Strobbe, Extrema. Gerenommeerde wederverkopers van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, PractiComfort, Vegro, Smienk, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist zal u helpen bij het uitkiezen van een fijne huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans zal de montage van een traplift in Bruinisse binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Met een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de basis is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd om een veilig product aan te bieden. Installateurs zoals Stannah & TipTop verkopen een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 2000.

Waar kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Bruinisse is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Voor structureel gebruik is huur te kostbaar en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Bruinisse communiceert een maximaal gewicht in kilogram. In veel gevallen wisselt dat tussen de 115 KG – 170 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk de systemen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als extra service bij deze gevallen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo opgewassen tegenalle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie