Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Sirjansland

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Sirjansland vergroot uw zelfstandigheid. Een groot aantal ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Zodoende kunt u zonder risico en probleemloos van uw hele huis genieten. Op deze webpagina vindt u waardevolle tips wat betreft trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de bediening werkt, de geschatte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Daarnaast kunt u ook meteen een brochure of een offerte aanvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Schouwen-Duiveland.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Zonder zorgen en op een comfortabele manier blijven genieten van uw woning.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift te koop.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2250 tot zo’n €8900, incl. montage.
 • In sommige gevallen wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteSchouwen-Duiveland | Fabrikanten en showrooms | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieZeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
Postcode4308
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Sirjansland juli 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De kostprijs is afhankelijk van 2 zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een luxere stoel. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus relatief goedkoop. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Vaak komen er additionele kosten bij voor upgrades als een automatische draaizitting.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.800.
 • Een basislift met een standaard bocht koopt u al v.a. €6.100.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is nog weer duurder, denk aan €7.350 of nog duurder.
 • Een upgrade zoals een verlichte voetenplank zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in folders. Deze voordelige basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de onderstaande tabel verstrekken wij de huidige prijzen van het installeren van een traplift in Sirjansland. Het aantal bochten is allesbepalend voor het basistarief.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.950€1.800 – €2.2001/2 dag
Eén bocht€4.950 – €9.000€3.250 – €5.5004,5 uur
Twee bochten€5.950 – €10.600€4.250 – €7.9006,5 uur
Draaiende trap€8.500 – €13.000€4.550 – €9.1005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Sirjansland.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Sirjansland is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden uiteraard goed nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Op deze manier bespaart u maar zo 50% – 60% vergeleken met een nieuw model. Bovendien is recycling goed voor het milieu. Flink wat verkooppunten kunnen u ook helpen aan 2de-handse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-sirjansland-4308

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een goede optie als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Zo’n rail wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit model moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle modellen hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste modellen kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor elk appartement bestaat er een geschikt systeem. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Sirjansland voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Daarnaast zijn er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.850 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg hogere kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.950 inclusief installatie. De rails kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €8.500. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en eventuele extra opties zoals een verlichte voetenplank.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een betrouwbare traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een glad materiaal dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Zodoende kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelers. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte zaak die een rolstoellift kan monteren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze worden aangeboden v.a. €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Schouwen-Duiveland met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Denkt u aanspraak te kunnen maken op een woningaanpassing via WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Schouwen-Duiveland. Burgers die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert maakt een afspraak en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor de lange termijn veilig en prettig in uw eigen huis te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Schouwen-Duiveland (https://www.schouwen-duiveland.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft te kennen welke hulpmiddelen u wenst om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent bekijkt of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat het bovengedeelte te beperkt is (bijvoorbeeld door veel hoogteverschil of smalle deuren). De verhuisvergoeding blijkt dan veel effectiever.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment ontvangt u gegevens over de afhandeling van uw zorgvraag.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Als u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een rolstoel) of een PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. U mag hierbij een stoellift laten plaatsen die voldoet aan uw situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of gelijk een WMO-voorziening aanvragen? Bijgaand plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Laan van St. Hilaire 2
 • 4301 SH, Schouwen-Duiveland
 • Website: www.schouwen-duiveland.nl
 • E-mail: gemeente@schouwen-duiveland.nl
 • Telefoonnummer: 0111452000

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Sirjansland bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen ondersteuning in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door ouderen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Dan kunt u terecht bij een showroom of adviespunt gevestigd in de regio. Een betrouwbare expert kan u een aantal systemen introduceren en informeert u over welke uitvoering in lijn is met uw wensen, eisen en budget. Het gros van de dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In de bijgaande tabel vergelijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook leveren in Sirjansland.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenGratis advies aan huis
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Sirjansland.

Geschikte merken
In Nederland zijn diverse populaire traplift bouwers met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze producenten focussen zich op een snelle montage een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden enkele erkende ontwikkelaars Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Triwa, Heymer, Minivator, Platinum, Extrema. Grote verkopers van deze modellen zijn 123traplift, RecentLift, PractiComfort, Vegro, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een professionele adviseur geeft tips en advies voor het vinden van de beste huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in Sirjansland in zo’n 2 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden helemaal gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals Otolift + 123 traplift bieden een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant comfort.

Is het slim om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Sirjansland is zeker niet voordeliger. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost al gauw €100 – €150 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Sirjansland verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard wisselt dat tussen de 120 KG – 165 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over speciale oplossingen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Als aanvulling voor deze woningtypes kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie