Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift West Betuwe

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in West Betuwe verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. Hierdoor kan men zonder zorgen en comfortabel gebruik blijven maken van uw hele woning. Op Trapliftexpert.nl leest u nuttige tips met betrekking tot trapliften. Onze experts geven tips over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het werkt, de (montage)kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en onderhoud. Tevens kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio West Betuwe.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Met een gerust hart en op een comfortabele manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke trap is er een traplift te maken.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €1900 oplopend tot 9700, inclusief plaatsing.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteWest Betuwe | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteWest Betuwe
Postcode4191
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftHandicare 950

Kosten traplift West Betuwe april 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. twee zaken: het soort trap maar ook door de extra opties die u kiest. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een model voor een normale rechte trap installeren is het minst arbeidsintensief en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. In het geval van 1 of meer bochten is het prijskaartje heel anders. Normaal gesproken komen er additionele kosten bij voor opties zoals een luxe stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al voor €2.450.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.050.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €7.500 of nog duurder.
 • Extra opties zoals een driepuntsgordel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in reclames. Deze basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de bijgaande tabel verschaffen we een lijst met verwachte prijzen van het monteren van een traplift in West Betuwe. Uw trapsituatie is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.600€1.550 – €2.1001/2 dag
Eén bocht€5.350 – €8.700€2.600 – €6.4004,5 uur
2 bochten€6.450 – €11.200€4.200 – €7.3001 dag
Draaiende trap€7.950 – €12.300€5.550 – €10.000Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in West Betuwe.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in West Betuwe is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte liften worden grondig getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u eenvoudig 45% – 50% op de aankoopprijs. Tevens is recycling goed voor het milieu. Meer en meer verkopers bieden een assortiment met tweedehandse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-west-betuwe-4191

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Het railsysteem wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel producten hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste types kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Er is een lift voor elke trap.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elk geval is anders. En voor iedere woning en gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in West Betuwe voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens bestaan er speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.650 inclusief installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit ziet u terug in meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.800 incl. montage.De rails kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.500. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een verlichte voetenplank.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een goede traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen in een rolstoel. Dit product heeft een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type lift brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire aanbieder die een rolstoellift kan monteren. Deze liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente West Betuwe met de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u recht op woningaanpassingen via de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente West Betuwe. Inwoners met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn op een veilige manier zelfstandig te blijven. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente West Betuwe (https://www.westbetuwe.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft te kennen wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-expert gaat na of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. Het kan zijn dat het bovengedeelte te beperkt is (bijvoorbeeld door hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is dan meer geschikt.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna ontvangt u aanvullende info over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U kunt nu een systeem uitzoeken die aansluit op uw situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of gelijk een WMO-voorziening aanvragen? In de grijze box bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kuipershof 2
 • 4191 KH, West Betuwe
 • Website: www.westbetuwe.nl
 • E-mail: gemeente@westbetuwe.nl
 • Telefoonnummer: 345728800

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO West Betuwe lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een financiële compensatie in het geval er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor mensen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Handig is dan een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere liften laten zien en adviseert welk merk/model in lijn is met uw woning en budget. Het gros van de showrooms hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook actief zijn in West Betuwe.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in West Betuwe.

Bekende merken
In ons land zijn diverse populaire producenten actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers waarborgen een snelle levering en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande lijst treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit meerdere bekende fabrikanten We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Platinum, Minivator, Strobbe, Heymer. Populaire wederverkopers van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, Vegro, PractiComfort, TipTop, Smienk.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een professionele adviseur kan u helpen met het uitkiezen van een prettige huislift. Verder kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om de trap in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties kan de installatie van een traplift in West Betuwe binnen 1 – 3 weken worden gedaan.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de regel wordt de constructie nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle onderdelen worden grondig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Merken zoals Minivator en 123 traplift beschikken ook over een prima aanbod 2e hands modellen zoals de Otolift Two.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in West Betuwe is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in West Betuwe werkt met een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de basis valt dit binnen een marge van 125 KG & 145 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de liften die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor blijft u lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie