Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Neder-Betuwe

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Neder-Betuwe kan u daarbij helpen! Een groot aantal ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u veilig en zonder enige inspanning blijven genieten van uw woning. Onderstaand vindt u belangrijke specificaties m.b.t. trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende type liften, technische details, de onkosten, de overheidsregelingen (WMO) en info over tweedehands modellen. Meer info? Dan kan men gelijk en zonder moeite een offerte opvragen bij verschillende traplift fabrikanten in de regio Neder-Betuwe.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een aangename manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift te maken.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €1800 tot zo’n €8500, inclusief installatie.
 • Onder sommige omstandigheden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Snelkoppelingen:  Tarieven traplift april 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteNeder-Betuwe | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGelderland
GemeenteNeder-Betuwe
Postcode4043
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftStannah Siena

Kosten traplift Neder-Betuwe april 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De offerteprijs is afhankelijk van 2 aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een luxere stoel. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met 1 of 2 bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Vaak bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een luxe stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.550.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al voor €5.800.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.250 of nog duurder.
 • Extra opties als een automatische klaprail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV reclames. Deze voordelige basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder verstrekken wij de marktprijzen van het monteren van een traplift in Neder-Betuwe. Het aantal bochten is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.500€1.750 – €2.350Dagdeel
Eén bocht€5.050 – €9.100€3.150 – €5.5004,5 uur
Twee bochten€6.500 – €10.400€4.050 – €7.4005,5 uur
Spiltrap€7.900 – €13.800€5.450 – €10.1005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Neder-Betuwe.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Neder-Betuwe kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden grondig nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Daarmee bespaart u gemakkelijk 40% – 45% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard is dat een duurzame investering. Flink wat verkopers kunnen u ook helpen aan 2e-handse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-neder-betuwe-4043

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. De rail wordt bevestigd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nadien duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Het systeem werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Standaard kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedereen zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Neder-Betuwe voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Bovendien verkoopt men systemen voor buiten. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er zit dus relatief weinig werk in. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.350 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit leidt tot wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.100 inclusief plaatsing. Dit type kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Zulke systemen kosten al snel €8.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en aanvullende opties als een automatisch opklapbare voetenplank.

Buiten traplift
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een betrouwbare traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende zaak die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze worden aangeboden v.a. €12.600.



Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Neder-Betuwe via de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u recht op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Neder-Betuwe. Burgers die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die vereist zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert neemt uw situatie onder de loep en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en comfortabel in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Neder-Betuwe (https://www.nederbetuwe.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U deelt waar de behoefte ligt om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan drempels of smalle deuren). De verhuisvergoeding is dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn sturen ze u informatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. Dit geeft meer vrijheid. U mag een lift uitkiezen die aansluit op uw individuele situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of nu direct hulp aanvragen? Onderstaand treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Molendam 30
 • 4051 BJ, Neder-Betuwe
 • Website: www.nederbetuwe.nl
 • E-mailadres: zorg@nederbetuwe.nl
 • Telefoonnummer: 0488449900

Andere subsidieregelingen
Los van de traplift WMO Neder-Betuwe lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen ondersteuning in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door mensen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Dan kunt u terecht bij een winkel/showroom rondom uw woonplaats. Een professionele adviseur kan u de populaire mogelijkheden laten zien en informeert welk type lift past rijmt met de situatie en het budget. Het gros van de aanbieders bieden meerdere merken aan. In de onderstaande lijst bieden wij verkooppunten en fabrikanten die ook leveren in Neder-Betuwe.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Neder-Betuwe.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal professionele traplift fabrikanten met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift bouwers staan bekend om een korte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande lijst vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit enkele erkende merken Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Heymer, Minivator, Strobbe, Triwa. Grote installateurs van bovengenoemde merken zijn Vegro, TipTop, Smienk, 123traplift, PractiComfort.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een getrainde specialist helpt u graag bij het vinden van een prettige huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal kan de montage van een traplift in Neder-Betuwe binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Hier wordt de constructie nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Dealers als ThyssenKrupp & Extrema verschaffen een uitstekend assortiment 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Levant.

Is het slim om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Neder-Betuwe is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Neder-Betuwe communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de regel valt dit binnen een marge van 100 KG tot 155 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de liften die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor opgewassen tegenalle soorten weer zoals extreme hitte of regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie