Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Houten

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Houten biedt uitkomst! Een groot deel van de senioren kopen een speciale stoellift voor thuis. Hierdoor kunt u zorgeloos en comfortabel de trap op en af. Op deze pagina leest u waardevolle gegevens t.a.v. trapliften. Wij bieden handige info over velerlei liften en producten, technische details, de geschatte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en onderhoud. Meer weten? Dan kunt u zonder kosten een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Houten.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Op een betrouwbare en plezierige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een traplift te installeren.
 • De kosten liggen tussen de €1650 & €10000, inclusief installatie.
 • Onder sommige omstandigheden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Werkt dit bij mij thuis? | Traplift keuzeadvies | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteHouten | Merken en monteurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteHouten
Postcode3993
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftOtolift Line

Kosten traplift Houten mei 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De prijs hangt af van 2 onderdelen: het soort trap en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en dus ook het voordeligst. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Vaak komen er additionele kosten bij voor opties zoals een extra dunne rail.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap start bij €2.800.
 • Een simpele lift met één bocht is verkrijgbaar vanaf €6.350.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.700 of meer.
 • Extra opties zoals een hoofdsteun komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclames. Deze lokkertjes hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel verschaffen we een lijst met verwachte prijzen van het monteren van een traplift in Houten. Het aantal bochten is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.600€1.600 – €2.150halve dag
Eén bocht€5.300 – €9.000€2.600 – €5.2001/2 dag
Meerdere bochten€5.850 – €11.500€4.450 – €7.8001 dag
Spiltrap€7.800 – €12.700€5.100 – €9.5006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Houten.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Houten kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden grondig getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zo bespaart u tot wel 45% – 50% op de aanschafwaarde. Bovendien is dat een duurzame investering. Flink wat showrooms hebben op dit moment diverse 2de-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-houten-3993

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Het railsysteem wordt bevestigd op de binnen- of buitenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Het systeem heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan neemt de noodaccu het over. De meeste soorten hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste systemen kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elk geval is anders. Voor elke gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Houten voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Voorts kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap is er vanaf €2.600 inclusief montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in duurdere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.800 incl. plaatsing. Dit model is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €10.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en aanvullende opties als een klaprail.

Buiten traplift
Een lastige trap naar de tuin? Een speciale traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelgebruikers. Dit type wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenverplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede fabrikant die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze hebben al snel een prijskaartje van €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Houten via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Houten. Ouderen en mensen met een beperking met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent maakt een afspraak en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent veilig en prettig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Houten (https://www.houten.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. U noteert aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Soms kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-specialist gaat na of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (we zien vaak drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dikwijls een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna verstrekken ze u gegevens over welke maatregelen er worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een model laten plaatsen die voldoet aan uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of snel beginnen met de aanvraagprocedure? In de box hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Onderdoor 25
 • 3995 DW, Houten
 • Website: www.houten.nl
 • E-mailadres: gemeentehuis@houten.nl
 • Telefoonnummer: 0306392611

Andere vormen van subsidie
Afgezien van de traplift WMO Houten lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een subsidie zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door ouderen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of meerdere trapliften uitproberen? In dat geval adviseren wij een adviespunt of showroom in de regio. Een professionele adviseur kan u passende modellen introduceren en adviseert u over welk type lift past past bij uw trap, situatie en budget. Het gros van de winkels bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel vindt u fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Houten.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Houten.

Goede merken
In uw omgeving zijn meerdere bekende leveranciers aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift fabrikanten staan voor een snelle levertijd en uitstekende service. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het onderstaande overzicht bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Opsomming van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn een aantal erkende ontwikkelaars Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarbij worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Extrema, Strobbe, Platinum, Triwa. Gerenommeerde specialisten van merken als deze zijn RecentLift, Vegro, Smienk, PractiComfort, 123traplift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een goede verkoopmedewerker zal u helpen bij het vinden van een geschikte huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Houten binnen 1 – 3 weken voltrokken worden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Middels een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In veel gevallen wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uiteraard goed nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Dealers als Otolift & RecentLift bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Flow.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Houten is op lange termijn niet voordelig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Houten benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. Vaak valt dit binnen een marge van 115 KG tot 165 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de uitvoeringen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Als aanvulling voor deze gevallen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Zo opgewassen tegenelk type weer zoals neerslag en warmte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie