Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Rhenen

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een slimme traplift in Rhenen maakt het mogelijk! Flink wat senioren kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Dankzij dit systeem kunt u veilig en zonder moeite uw gehele woning blijven gebruiken. Via deze website treft u belangrijke specificaties ten aanzien van trapliften. Wij vertellen u meer over soorten liften, de unieke werking, de onkosten, de WMO regelingen en onderhoud. Geïnteresseerd? Dan kunt u gratis en geheel vrijblijvend een offerte opvragen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Rhenen.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Risicoloos en op een eenvoudige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een geschikte traplift.
 • De totale kosten fluctueren zo tussen de €1600 en €8600, inclusief montage.
 • Onder sommige omstandigheden heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Tarieven traplift april 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteRhenen | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieUtrecht
GemeenteRhenen
Postcode3911
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Rhenen april 2024

U bent erover uit: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs komt tot stand middels 2 onderdelen: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus het goedkoopst. Bij een trap met meerdere bochten stijgen de kosten. Tevens zijn er extra kosten voor extra opties als een extra afstandsbediening.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.300.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €5.800.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €7.500 of nog duurder.
 • Extra opties als een parkeerbocht zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Pas op met lage prijzen in TV reclames. Deze gunstige vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. Hieronder verstrekken wij verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten monteren van een traplift in Rhenen. Het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.450€1.800 – €2.2001/2 dag
Eén bocht€5.150 – €9.800€2.800 – €6.2001/2 dag
2 bochten€5.500 – €10.700€3.600 – €7.7006,5 uur
Wenteltrap€7.850 – €14.400€5.150 – €10.0005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Rhenen.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Rhenen kan erg interessant zijn. Gebruikte liften worden uitgebreid getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zodoende bespaart u zo 55% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste merken hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-hands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Met een verkoopadviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-rhenen-3911

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze rail wordt vastgemaakt op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De stoellift werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. De meeste soorten hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste liften kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor elke gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Rhenen voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Daarnaast verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.500 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails worden afgestemd. Dit resulteert in een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.300 inclusief plaatsing. De constructie is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €8.750. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en optionele upgrades zoals een automatische klaprail.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze lift werkt op basis van een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een populaire leverancier die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Zulke liften zijn te koop v.a. €13.700.



Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Rhenen door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Rhenen. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren op een prettige manier van uw huis te blijven genieten. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Rhenen (https://www.rhenen.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U deelt wat u precies nodig heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-consulent analyseert of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. In veel gevallen komt hieruit dat het bovengedeelte te beperkt is (dat komt dan door veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). De verhuisvergoeding is in dat geval meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna bieden ze u gegevens over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura of het PGB budget
Mits uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. Dit geeft meer vrijheid. U mag een traplift laten installeren die voldoet aan uw behoeften. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Meer weten of nu direct een WMO-melding doen? Bijgaand leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Nieuwe Veenendaalseweg 75
 • 3911 MG, Rhenen
 • Website: www.rhenen.nl
 • E-mailadres: info@rhenen.nl
 • Telefoonnummer: 0317681681

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Rhenen bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een subsidie in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die met name handig is voor woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u aanvullende informatie of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of showroom bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u geschikte mogelijkheden demonstreren en geeft aan welk soort lift matcht met uw wensen, eisen en budget. Veel showrooms hebben een divers aanbod. In het overzicht hieronder vindt u merken en winkels die ook werkzaam zijn in Rhenen.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Rhenen.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn diverse erkende leveranciers aan het werk. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze merken staan voor een snelle montage en uitstekende service. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er zijn vijf betrouwbare traplift bouwers Het betreft Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Triwa, Platinum, Minivator, Extrema. Erkende specialisten van eerdergenoemde merken zijn Vegro, 123traplift, Smienk, RecentLift, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift in huis uittesten is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een ervaren adviseur kan u helpen met het uitkiezen van een passende huislift. Bovendien kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Rhenen in zo’n 2 – 3 weken worden afgehandeld.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Vaak komt de rails nieuw uit de fabriek en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle onderdelen worden grondig gecheckt zodat u alles veilig kunt gebruiken. Dealers als ThyssenKrupp of Strobbe beschikken ook over een prima aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 80.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Het kopen van een lift kost veel geld. De huuroptie is erg geschikt voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Rhenen is behoorlijk duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Rhenen verstrekt vaak een maximaal gewicht in kilogram. Doorgaans wisselt dat tussen de 110 KG en 145 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de liften die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze woningtypes bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Op die manier is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie