Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ermelo

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Ermelo maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor het gemak van de stoellift. Dankzij dit systeem kunt u zonder risico en zonder moeite gebruik blijven maken van uw hele woning. Op Trapliftexpert.nl bieden wij waardevolle details aangaande trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende type liften, een technische beschrijving, de onkosten, de WMO regelingen en veiligheid. Meer info? Dan kunt u zonder kosten een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Ermelo.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Op een betrouwbare en plezierige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor iedere situatie is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €1900 tot wel €10000, incl. installatie.
 • In sommige situaties wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Kosten traplift april 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteErmelo | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGelderland
GemeenteErmelo
Postcode3851
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftPlatinum Horizon

Kosten traplift Ermelo april 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De kostprijs wordt bepaald door twee factoren: het soort trap en extra opties zoals een opklapbare rail. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Mogelijk worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.400.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht start bij €5.800.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.400.
 • Eventuele extra opties zoals een luxe stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV aanbiedingen. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de tabel hieronder verstrekken wij prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten installeren van een traplift in Ermelo. De vorm van uw trap heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.750€1.550 – €2.1504,5 uur
Eén bocht€4.800 – €9.300€2.800 – €5.0004,5 uur
2 bochten€5.700 – €11.300€3.750 – €7.1006 uur
Spiltrap€8.000 – €13.200€5.300 – €10.0005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Ermelo.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Ermelo is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte modellen worden uitgebreide getest en zijn vaak snel leverbaar. Zodoende bespaart u tot wel 55% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. Veel fabrikanten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-hands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met de expert bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-ermelo-3851

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met behulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is vooral handig als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dit railsysteem wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Vervolgens duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit model werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste systemen beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Overigens kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke situatie wordt gezocht naar het juiste product. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in Ermelo voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.450 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.350 inclusief plaatsing. Het systeem kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €8.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en eventuele extra opties zoals een noodbatterij.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een speciale traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit type is extra goed beschermd tegen neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Zodoende opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel. Deze variant heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een populaire leverancier die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Ermelo binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Denkt u aanspraak te kunnen maken op deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Ermelo. Mensen met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist kijkt kritisch naar uw situatie en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang veilig en prettig in uw huis te wonen. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Hieronder kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Ermelo (https://www.ermelo.nl).
 2. Een consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft aan waar de behoefte ligt om langdurig thuis te blijven wonen. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur gaat na of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding blijkt dan een beter alternatief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment bieden ze u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een model laten installeren die matcht met uw eisen en wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of direct een aanmelding voor de WMO doen? In de box hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 2
 • 3851 NT, Ermelo
 • Website: www.ermelo.nl
 • E-mailadres: wmo@ermelo.nl
 • Telefoonnummer: 0341567321

Andere vormen van subsidie
Afgezien van de traplift WMO Ermelo subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een subsidie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor consumenten die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of diverse trapliften bekijken of uitproberen? Loop dan eens binnen bij een showroom/dealer in de omgeving. Een betrouwbare expert kan u meerdere stoelliften demonstreren en geeft aan welk merk/model voldoet aan uw wensenlijstje en budget. Veel van de aanbieders verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het schema hieronder bieden wij de meest populaire aanbieders die ook werkzaam zijn in Ermelo.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Ermelo.

Bekende merken
In uw omgeving zijn meerdere professionele traplift fabrikanten werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze merken staan bekend om een snelle levertijd en een eigen serviceteam. Vaak kunt u hier ook een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het schema hieronder treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn 5 erkende ontwikkelaars De meest bekende zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Strobbe, Heymer, Triwa, Minivator, Extrema. Gerenommeerde aanbieders van eerdergenoemde merken zijn PractiComfort, 123traplift, TipTop, RecentLift, Smienk.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een professionele adviseur zal u verder ondersteunen bij het aanschaffen van een geschikte huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Ermelo binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Standaard is de rails wel nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de elektromotor worden op alle punten gecontroleerd zodat er geen gebreken ontstaan. Verkopers als Platinum + Strobbe bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 2000.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurconstructie is handig voor ouderen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Ermelo is behoorlijk duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Ermelo verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In veel gevallen gaat het om een draagkracht tussen de 135 KG en 165 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de stoelen in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze situaties bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in elk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie