Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Barneveld

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Barneveld maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot deel van de bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor het gemak van de stoellift. . Slim, want zo kunt u zorgeloos en comfortabel gebruik blijven maken van uw hele woning. Onderstaand bieden wij nuttige informatie omtrent trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over allerlei modellen liften, hoe de bediening werkt, de tarieven, de overheidsregelingen (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Meer weten? Dan kunt u gratis een brochure of een offerte opvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Barneveld.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Op een beschermde en gemakkelijke manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift te maken.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €2550 tot zo’n €8200, inclusief installatie.
 • Soms komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Barneveld | Merken en installateurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3771
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 160

Kosten traplift Barneveld juli 2024

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De totaalprijs hangt af van twee factoren: het soort trap en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarbovenop moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een groter zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.550.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €5.800.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €7.300 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV aanbiedingen. Deze interessante basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de onderstaande tabel treft u een overzicht met de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Barneveld. Het soort trap (recht of met bochten) is allesbepalend voor het basistarief.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.950€1.650 – €2.3004,5 uur
1 bocht€5.000 – €8.200€2.850 – €6.1001/2 dag
2 bochten€5.500 – €10.300€4.300 – €7.2001 dag
Draaiende trap€7.600 – €13.100€4.550 – €9.2001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Barneveld.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Barneveld is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte artikelen worden grondig getest en zijn helemaal veilig. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 60% op de nieuwprijs. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer aanbieders kunnen u ook helpen aan tweedehandse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-barneveld-3771

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een goede optie wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. De rail wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nu duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit type werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle producten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Meestal kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke woning zal worden gekeken naar een passend model. In de regel onderscheiden we 2 types: stoelliften in Barneveld voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast onderscheiden we buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.400 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.250 incl. plaatsing. De rails is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €9.500. De prijs hangt af van aantal bochten, totale lengte en optionele extra’s zoals een 4-puntsgordel.

Traplift buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor de rolstoel. Dit model werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende zaak die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze modellen worden aangeboden v.a. €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Barneveld binnen de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Barneveld. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen hulp en hulpmiddelen die hen kunnen helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent maakt een goede analyse en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent moeiteloos en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. Middels de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Barneveld (https://www.barneveld.nl).
 2. De consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U bespreekt welke hulpmiddelen u wenst om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-expert gaat na of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dan een passende oplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna verstrekken ze u documenten over de vervolgstappen die worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Als de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U kunt dan zelf een traplift kiezen dat past bij uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of wilt u aanmelden voor de WMO? Hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 2
 • 3771 ER, Barneveld
 • Website: www.barneveld.nl
 • E-mailadres: servicepuntwzi@barneveld.nl
 • Telefoonnummer: 140342

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Barneveld bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u wellicht een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor huishoudens die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of het hele assortiment trapliften uitproberen? In dat geval adviseren wij een winkel/showroom bij u in de buurt. Een professionele adviseur kan u een aantal stoelliften introduceren en adviseert u over welk soort lift past bij de situatie en het budget. Veel van de winkels bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel staan aanbieders en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Barneveld.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Barneveld.

Professionele merken
In ons land zijn verschillende goede fabrikanten operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze ontwikkelaars staan in voor een vlotte levertijd en een erkende servicedienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaGoede onderhoudscontracten
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan enkele erkende merken Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Strobbe, Triwa, Minivator, Extrema. Erkende specialisten van bovengenoemde merken zijn TipTop, Smienk, PractiComfort, RecentLift, Vegro.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een adviseur kan u helpen bij het uitzoeken van een prettige huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak kan de installatie van een traplift in Barneveld al binnen 2 weken gebeuren.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Middels een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Dealers als Stannah + Smienk bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals de Thyssenkrupp Levant comfort.

Is het slim om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Barneveld is zeker niet voordeliger. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Barneveld werkt met een maximaal gewicht in kilogram. Meestal ligt dat tussen de 115 KG & 160 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar speciale oplossingen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als aanvulling voor deze gevallen bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Hierdoor is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals neerslag en warmte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie