Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Voorthuizen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Voorthuizen biedt uitkomst! Een groot deel van de mindervaliden en ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Door deze oplossing kunt u weer zelf en moeiteloos naar boven en naar beneden. Op deze webpagina kunt u aan de slag met uitgebreide tips t.a.v. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over allerlei modellen liften, een technische beschrijving, de prijzen, de subsidiemogelijkheden (WMO) en veiligheid. Bovendien kunt u ook meteen op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Barneveld.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Zorgeloos en op een eenvoudige manier naar boven en beneden gaan.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Er is voor elke woning een geschikte traplift.
 • De tarieven variëren tussen €2050 tot wel €8400, incl. montage.
 • Soms komt u in aanmerking voor een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Barneveld | Merken en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3781
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Voorthuizen mei 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs hangt af van twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Bij een trap met 1 of 2 bochten stijgen de kosten. Vaak bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een stabieler zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.100.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.100.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al gauw €7.500 inclusief installatie.
 • Extra opties als een automatisch opklapbare voetenplank zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in folders. Deze basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het volgende gedeelte voorzien we u van de adviesprijzen van het laten monteren van een traplift in Voorthuizen. Het trap type is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.700€1.650 – €2.100halve dag
Eén bocht€4.750 – €9.700€2.500 – €5.6005 uur
2 bochten€5.500 – €11.700€4.200 – €7.500Eén dag
Wenteltrap€7.500 – €12.600€5.250 – €9.800Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Voorthuizen.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Voorthuizen is zeker het overwegen waard. Gebruikte stoelliften worden uiteraard goed nagekeken en zijn helemaal veilig. Op deze manier bespaart u tot wel 30% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. Flink wat verkooppunten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-voorthuizen-3781

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De stoellift heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste types beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste types kunt u eenvoudig het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Verschillende soorten trapliften + advies

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedereen zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Voorthuizen voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Daarnaast kunt u kiezen voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een extra voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.750 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot hogere tarieven en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.750 incl. installatie. Het systeem is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €10.000. De prijs is afhankelijk van de grootte van de trap en eventuele extra opties zoals een automatische schuifrail.

Traplift voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een betrouwbare traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Barneveld d.m.v. de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Barneveld. Mensen die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die hen kunnen helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beslist of een stoellift de ideale optie is. Soms prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Barneveld (https://www.barneveld.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U initieert welke hulpmiddelen u wenst om veilig en zelfstandig te wonen. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert verkent of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (we zien vaak opstapjes of smalle deuren). Een verhuisvergoeding is regelmatig veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend verstrekken ze u gegevens over welke maatregelen er worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Op het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U kunt nu een lift laten plaatsen dat past bij uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Meer weten of wilt u een WMO-melding doen? In de grijze box treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 2
 • 3771 ER, Barneveld
 • Website: www.barneveld.nl
 • E-mailadres: servicepuntwzi@barneveld.nl
 • Telefoonnummer: 140342

Andere vormen van subsidie
Behalve de traplift WMO Voorthuizen lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op woningeigenaren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Maak dan een afspraak bij een winkel of showroom rondom uw woonplaats. Een ervaren adviseur kan u geschikte mogelijkheden demonstreren en vertelt welke uitvoering rijmt met uw budget en situatie. Het gros van de verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder vergelijkt u leveranciers en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Voorthuizen.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Voorthuizen.

Betrouwbare merken
In uw omgeving zijn een aantal geschikte traplift bouwers met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze leveranciers bieden een korte installatietijd en een erkende servicedienst. U kunt hier direct een traplift kopen. In het overzicht hieronder staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kan een keuze maken uit diverse populaire producenten We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Triwa, Extrema, Platinum, Strobbe. Gerenommeerde dealers van de genoemde merken zijn Smienk, 123traplift, PractiComfort, RecentLift, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Gelukkig bestaan er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een getrainde specialist kan u helpen bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans zal de montage van een traplift in Voorthuizen binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Middels een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Hier wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de motor worden op alle punten gecontroleerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals Otolift & Heymer verkopen een prima aanbod 2e hands modellen als bijv. de Triwa TR 75.

Kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Voorthuizen is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Voorthuizen hanteert een maximaal gewicht in kilogram. In de regel ligt dat tussen de 115 KG & 150 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar de opties die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie