Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kootwijk

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een traplift in Kootwijk maakt het mogelijk! Flink wat ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kan men zonder zorgen en op een prettige manier van uw hele huis genieten. Hieronder bekijkt u praktische tips betreffende trapliften. Onze experts geven tips over velerlei liften en producten, de unieke werking, de (montage)kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en onderhoud. Daarbovenop kunt u direct en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Barneveld.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Zonder gevaar en op een gemakkelijke manier blijven genieten van uw woning.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elk huis is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen schommelen tussen €2450 tot maar liefst €8400, inclusief montage.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Kosten traplift april 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Barneveld | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGelderland
GemeenteBarneveld
Postcode3775
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Kootwijk april 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met bochten of een spiltrap is het prijskaartje heel anders. Tevens zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een extra dunne rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.450.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.050.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €7.450 of zelfs nog meer.
 • Opties zoals een klaprail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het overzicht hieronder bekijkt u de huidige prijzen van het installeren van een traplift in Kootwijk. Het trap type is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.900€1.650 – €2.3004 uur
Eén bocht€5.450 – €9.000€3.200 – €6.100halve dag
Twee bochten€6.250 – €10.000€3.650 – €7.2001 dag
Wenteltrap€8.500 – €13.500€5.450 – €10.4006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Kootwijk.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Kootwijk kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden grondig getest en kunnen snel worden geleverd. Zodoende bespaart u maar zo 40% op de aankoopprijs. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel merken kunnen u ook helpen aan 2de-hands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In overleg met een verkoper bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-kootwijk-3775

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een goede optie als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Het railsysteem wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een elektromotor. De hele constructie werkt met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Vervolgens kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De lift werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste systemen hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste types kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften + keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. En voor iedere woning en gebruiker is er een passend model te vinden. In de basis onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Kootwijk voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Bovendien zijn er innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.200 inclusief montage.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit ziet u terug in een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.900 incl. montage.Dit product is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom wordt het model er niet goedkoper op. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.500. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een opklapbare rail.

Traplift voor buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? Een speciale traplift voor buiten vormt dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit model heeft een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die een rolstoellift kan monteren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn verkrijgbaar vanaf €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Barneveld binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Barneveld. Inwoners met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur kijkt kritisch naar uw situatie en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode comfortabel gebruik te blijven maken van de hele woning. Met de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? Hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Barneveld (https://www.barneveld.nl).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U deelt aan welke artikelen u behoefte heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Mogelijk raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De consulent gaat na of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan meer geschikt.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien verstrekken ze u aanvullende info over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt dan zelf een traplift uitkiezen die aansluit op uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of wilt u beginnen met de aanvraagprocedure? Onderstaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 2
 • 3771 ER, Barneveld
 • Website: www.barneveld.nl
 • E-mailadres: servicepuntwzi@barneveld.nl
 • Telefoonnummer: 140342

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Kootwijk vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een subsidie in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor woningeigenaren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u meer info of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Het meest praktische is een winkel (of vertegenwoordiger) gevestigd in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u meerdere liften demonstreren en informeert welke uitvoering matcht met de situatie en het budget. De meeste winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In de volgende tabel staan aanbieders en merken die ook liften plaatsen in Kootwijk.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Kootwijk.

Populaire merken
In uw regio zijn enkele betrouwbare ontwikkelaars aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze fabrikanten verzekeren een snelle levertijd en gunstige servicecontracten. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit 5 populaire producenten Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens worden er ook producten verkocht van Extrema, Platinum, Minivator, Heymer, Triwa. Grote dealers van dergelijke merken zijn PractiComfort, Smienk, Vegro, 123traplift, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een professionele adviseur zal u verder ondersteunen bij het aanschaffen van een goede huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties zal de montage van een traplift in Kootwijk binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Vaak wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals Triwa of Heymer bieden een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare 950.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Kootwijk is relatief duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Kootwijk hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. In de basis schommelt dat tussen de 125 KG tot 175 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de stoelen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze woningtypes is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor opgewassen tegenelk type weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie