Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bunschoten-Spakenburg

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Bunschoten-Spakenburg maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor het gemak van de stoellift. Met zo’n lift kunt u weer zelf en zonder enige inspanning gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze pagina vindt u bruikbare adviezen met betrekking tot trapliften. Onze experts geven tips over diverse lift types, hoe het technisch werkt, de installatiekosten, de WMO en andere vergoedingen en onderhoud. Meer weten? Dan kunt u zonder kosten op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten in de regio Bunschoten.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Met een veilig gevoel en op een plezante manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te koop.
 • De prijzen liggen tussen de €2300 tot maar liefst €9800, inclusief plaatsing.
 • Soms krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift mei 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Bunschoten | Fabrikanten en showrooms | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteBunschoten
Postcode3751
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftTriwa TR 160

Kosten traplift Bunschoten-Spakenburg mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De prijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus het goedkoopst. In het geval van 1 of meer bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Tevens moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een extra sterke accu.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.350.
 • Een simpele lift met één bocht vindt u al vanaf €6.100.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.250 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een automatisch opklapbare voetenplank komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in reclames. Deze goedkope vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de onderstaande tabel verschaffen we een overzicht met de geschatte kosten van het installeren van een traplift in Bunschoten-Spakenburg. De vorm van uw trap is de belangrijkste kostenpost.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.500€1.850 – €2.200Dagdeel
1 bocht€4.750 – €8.200€2.800 – €5.000halve dag
Meerdere bochten€5.650 – €10.900€4.100 – €7.6005,5 uur
Spiltrap€8.000 – €13.200€4.600 – €9.0006 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Bunschoten-Spakenburg.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Bunschoten-Spakenburg kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden op alle punten gecontroleerd en zijn vaak snel leverbaar. Zodoende bespaart u zo 50% – 60% op de aanschafwaarde. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. Veel verkopers hebben een ruim aanbod met tweedehandse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-bunschoten-spakenburg-3751

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is vooral handig wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dit railsysteem wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit model moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle systemen hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Ook kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Type trapliften

Elk geval is anders. Voor iedereen is er een passende oplossing. Grofweg zijn er 2 soorten: stoelliften in Bunschoten-Spakenburg voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Verder bestaan er systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Maatwerk is dus minder nodig. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap is er vanaf €2.450 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.400 inclusief montage. De constructie kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €9.750. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en optionele extra’s zoals een verlichte voetenplank.

Traplift geschikt voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een speciale traplift voor buiten is dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel. Deze variant wordt geleverd met een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende zaak die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke systemen kosten al snel €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bunschoten door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u gebruik maken van de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Bunschoten. Inwoners die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren moeiteloos en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? Onderstaand kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Bunschoten (https://www.bunschoten.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U initieert waar de behoefte ligt om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist onderzoekt of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de badkamer of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend geven ze u documentatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Op het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) of speciaal PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. Dit geeft meer vrijheid. U mag een traplift kiezen dat past bij uw behoeften. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of wilt u een aanvraag indienen? In de lijst hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stadsspui 1
 • 3752 CL, Bunschoten
 • Website: www.bunschoten.nl
 • E-mailadres: gemeente@bunschoten.nl
 • Telefoonnummer: 14033

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Na de traplift WMO Bunschoten-Spakenburg subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u wellicht een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een subsidie in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door mensen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Handig is dan een winkel of showroom in de omgeving. Een ervaren adviseur kan u de populaire liften laten zien en adviseert welk merk/model matcht met uw trap, situatie en budget. Een groot deel van de verkooppunten hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel bekijkt u winkels en producenten die ook actief zijn in Bunschoten-Spakenburg.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Bunschoten-Spakenburg.

Erkende merken
In ons eigen land onderscheiden wij 5 professionele ontwikkelaars aan het werk. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze producenten staan voor een snelle levertijd en een professionele storingsdienst. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de volgende tabel vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden diverse goede leveranciers Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Heymer, Triwa, Extrema, Minivator. Grote adviseurs van dergelijke merken zijn 123traplift, Vegro, RecentLift, Smienk, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het aanschaffen van een fijne huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om de trap in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Bunschoten-Spakenburg binnen 1 – 3 weken worden afgehandeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Vaak wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle essentiële onderdelen worden grondig getest om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Acorn & Smienk verstrekken een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals de Handicare 1000.

Is het slim om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Bunschoten-Spakenburg is behoorlijk duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Bunschoten-Spakenburg benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de basis valt dit binnen een marge van 120 KG & 160 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de liften die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie