Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Maartensdijk

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Maartensdijk biedt uitkomst! Veel ouderen en mensen met fysieke ongemakken kopen een speciale stoellift voor thuis. Op die manier kan men zonder zorgen en comfortabel in uw eigen huis blijven wonen. Op deze pagina treft u nuttige informatie ten aanzien van trapliften. Wij bieden handige info over diverse lift types, hoe de bediening werkt, de tarieven, de overheidsregelingen (WMO) en info over het huren van een lift. Meer weten? Dan kunt u heel eenvoudig en zonder moeite een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten in de regio De Bilt.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Op een veilige en plezante manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift op maat.
 • De tarieven variëren tussen €2350 tot maar liefst €8400, inclusief plaatsing.
 • In enkele gevallen komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteDe Bilt | Merken en adviseurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Bilt
Postcode3738
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 60

Kosten traplift Maartensdijk april 2024

U bent overtuigt: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs wordt bepaald door twee zaken: het soort trap en extra opties zoals een noodbatterij. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het eenvoudigst en is dus ook de goedkoopste optie. In het geval van 1 of meer bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Mogelijk komen er additionele kosten bij voor upgrades als een groter zitvlak.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.850.
 • Een stoellift met één bocht is al beschikbaar v.a. €6.250.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.350 inclusief installatie.
 • Extra upgrades zoals een vijfpuntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclames. Deze basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de tabel hieronder voorzien we u van een lijst met verwachte prijzen van het laten monteren van een traplift in Maartensdijk. Het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.600€1.850 – €2.150Dagdeel
Eén bocht€4.900 – €8.600€3.100 – €6.2005 uur
Meerdere bochten€5.500 – €11.200€4.500 – €7.400Hele dag
Spiltrap€7.900 – €12.500€5.100 – €10.9005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Maartensdijk.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Maartensdijk is voordelig en net zo veilig. Gebruikte producten worden grondig gecheckt en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u maar zo 55% op de aanschafwaarde. Daarnaast is dat een duurzame investering. Steeds meer showrooms bieden een assortiment met 2de-handse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-maartensdijk-3738

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. De rail wordt bevestigd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle soorten beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Ook kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor ieder huishouden is er een passend model te vinden. Doorgaans zijn er 2 soorten: stoelliften in Maartensdijk voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Daarnaast onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een ander pluspunt is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap start bij €2.550 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.350 incl. montage.Dit type is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €8.500. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele extra’s zoals een noodbatterij.

Traplift buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? Een goede traplift voor buiten is dan erg handig. Het systeem is bestand tegen neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire aanbieder die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke installaties kosten al snel €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente De Bilt binnen de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente De Bilt. Burgers met een WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Uw WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om permanent comfortabel uw gehele woning te blijven gebruiken. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente De Bilt (https://www.debilt.nl).
 2. Uw consulent komt langs om samen naar uw situatie te kijken.
 3. Hier kunt u melden waar de behoefte ligt om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent gaat bekijken of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (dat komt dan door hoogteverschillen of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding blijkt dan veel effectiever.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna geven ze u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het installeren van een traplift of een schoonmaakhulp) en het PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag zelf een model kopen dat past bij uw wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer informatie of direct een aanmelding voor de WMO doen? In de box hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Soestdijkseweg Zuid 173
 • 3721 AB, De Bilt
 • Website: www.debilt.nl
 • E-mailadres: info@debilt.nl
 • Telefoonnummer: 0302289411

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Maartensdijk zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door woningeigenaren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een winkel/showroom rondom uw woonplaats. Een professionele adviseur kan u geschikte uitvoeringen demonstreren en informeert u over welk merk/model rijmt met uw wensenlijstje en budget. Veel van de dealers hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel treft u de meest populaire aanbieders die ook leveren in Maartensdijk.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Maartensdijk.

Professionele merken
In uw regio zijn meerdere bekende leveranciers operationeel. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze leveranciers staan in voor een korte installatietijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande lijst treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit vijf erkende merken Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Minivator, Heymer, Strobbe, Triwa. Erkende installateurs van bovengenoemde merken zijn RecentLift, PractiComfort, Vegro, Smienk, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Thuis een stoellift testen is niet haalbaar. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een productspecialist kan u helpen bij het aanschaffen van een fijne huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur plant een huisbezoek in om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Maartensdijk binnen 1 – 3 weken voltrokken worden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de basis is het railsysteem 100% nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle onderdelen worden goed getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als Acorn + RecentLift verstrekken een prima aanbod 2e hands modellen als bijv. de Thyssenkrupp Levant classic.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Maartensdijk is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Maartensdijk hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. Doorgaans gaat het om een draagkracht tussen de 135 KG en 140 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de opties bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als extra service bij deze woningtypes is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het betreft speciale robuuste producten. Zo opgewassen tegenelk type weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie