Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Austerlitz

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een moderne traplift in Austerlitz verschaft u die mogelijkheid! Flink wat ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kunt u zonder risico en comfortabel in uw eigen huis blijven wonen. Op de traplift-vergelijker vindt u handige details omtrent trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende type liften, de werking, de onkosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en populaire leveranciers. Ook kunt u direct en zonder verplichtingen een offerte aanvragen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Zeist.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Met een gerust hart en op een gemakkelijke manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke woning is er een traplift op maat.
 • De totale kosten fluctueren zo tussen de €2350 & €8400, inclusief installatie.
 • In sommige situaties ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Zeist | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieUtrecht
GemeenteZeist
Postcode3711
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftHandicare 2000

Kosten traplift Austerlitz mei 2024

U bent erover uit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De verwachte kostprijs wordt bepaald door twee zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een plaatsing op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met 1 of 2 bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Mogelijk bestaan er meerprijzen voor o.a. opties zoals een extra dunne rail.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.500.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €5.850.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.250 incl. montage.
 • Extra upgrades zoals een automatische klaprail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in folders. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. Hieronder voorzien we u van verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten monteren van een traplift in Austerlitz. Het aantal bochten is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.750€1.600 – €2.3504,5 uur
1 bocht€5.050 – €9.500€3.050 – €6.8005 uur
2 bochten€6.350 – €10.900€3.800 – €7.6006,5 uur
Spiltrap€7.600 – €12.500€4.750 – €9.5006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Austerlitz.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Austerlitz is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte stoelliften worden grondig getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zodoende bespaart u zo 50% op de aankoopprijs. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. Steeds meer aanbieders kunnen u ook helpen aan 2e-hands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-austerlitz-3711

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is vooral handig als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Het railsysteem wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De lift werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. In de regel kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elk appartement wordt gezocht naar het juiste product. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Austerlitz voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.800 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit ziet u terug in extra onkosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.100 incl. plaatsing. De constructie is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €9.500. De prijs komt tot stand middels de totale lengte van de trap en optionele extra’s zoals een luxere stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De krachtige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit type is extra goed beschermd tegen neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Op die manier is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit type is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende leverancier die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke systemen zijn verkrijgbaar vanaf €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zeist via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Interesse in de WMO voor woningaanpassingen? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Zeist. Ouderen en mensen met een beperking die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Daarvoor rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert maakt een afspraak en besluit of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent moeiteloos en veilig in uw huis te wonen. Middels de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Zeist (https://www.zeist.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U bespreekt welke hulpmiddelen u wenst om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Bij twijfel raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent gaat bekijken of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (we zien vaak drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is dan vaak meer geschikt.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn geven ze u aanvullende info over hoe de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Op het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een scootmobiel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. Dit geeft meer vrijheid. U mag een traplift kiezen die voldoet aan uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Meer informatie of direct beginnen met de aanvraagprocedure? In onderstaand schema leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Slotlaan 20
 • 3701 GK, Zeist
 • Website: www.zeist.nl
 • E-mail: zeist@zeist.nl
 • Telefoonnummer: 14030

Andere vormen van subsidie
Buiten de traplift WMO Austerlitz subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u misschien een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een subsidie in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening bedoeld voor gezinnen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of showroom bij u in de buurt. Een erkende adviseur kan u meerdere stoelliften tonen en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past voldoet aan uw situatie. Een groot deel van de aanbieders hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel staan merken en winkels die ook liften installeren in Austerlitz.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Austerlitz.

Betrouwbare merken
In ons eigen kleine landje zijn diverse bekende traplift fabrikanten met eigen producten. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift bouwers waarborgen een korte installatietijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In deze tabel vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan meerdere bekende producenten Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Extrema, Triwa, Platinum, Heymer. Bekende dealers van bovengenoemde merken zijn RecentLift, PractiComfort, TipTop, Smienk, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen wordt een lastig verhaal. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een professionele adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van een goede huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om de maten op te nemen, de lift in virtual reality te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel gevallen kan de installatie van een traplift in Austerlitz binnen 1 – 2 weken gebeuren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Middels een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In veel gevallen wordt de constructie wel nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Stannah + 123 traplift hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals de Handicare 2000.

Wat kost het om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Austerlitz is behoorlijk duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Austerlitz verstrekt vaak een maximaal gewicht in kilogram. Meestal valt dit binnen een marge van 100 KG & 175 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort huizen bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Zo opgewassen tegenextreem weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie