Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bunnik

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Bunnik maakt het mogelijk! Een groot deel van de ouderen en hulpbehoevenden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Hierdoor kunt u zonder risico en zonder moeite gebruik blijven maken van uw hele woning. Via de TrapliftExpert bekijkt u bruikbare gegevens inzake trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende type liften, hoe het werkt, de totale kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en onderhoud. Uiteraard kunt u online en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Bunnik.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Zonder risico en op een eenvoudige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De kosten variëren tussen €2500 tot zo’n €8400, incl. plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden wordt de traplift vergoed vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Bunnik | Fabrikanten en leveranciers | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteBunnik
Postcode3704
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare 1100

Kosten traplift Bunnik juni 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan is het prijskaartje heel anders. Daarnaast geldt er een meerprijs voor uitbreidingen als een stabieler zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al voor €2.650.
 • Een stoellift met één bocht is al beschikbaar v.a. €5.800.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €6.950 inclusief installatie.
 • Extra upgrades zoals een automatische voetenplank zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de bijgaande tabel bieden wij de begrote kosten van het laten monteren van een traplift in Bunnik. Het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.600€1.700 – €2.1003,5 uur
Eén bocht€5.100 – €9.800€3.200 – €5.000Dagdeel
2 bochten€6.150 – €11.300€4.200 – €7.5006,5 uur
Wenteltrap€8.350 – €13.100€5.250 – €10.4006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Bunnik.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Bunnik is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden op alle punten gecontroleerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Hiermee bespaart u maar zo 30% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Ook helpt u verspilling tegengaan. Veel verkooppunten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Met een verkoopadviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-bunnik-3704

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een goede optie wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Het railsysteem wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Daarna activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit type werkt op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Overigens kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elke woning bestaat er een geschikt systeem. In de basis zijn er 2 soorten: stoelliften in Bunnik voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Bovendien kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.750 inclusief montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit ziet u terug in hogere tarieven en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.800 incl. montage.Dit product is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €8.000. De prijs is afhankelijk van de grootte van de trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde fabrikant die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften zijn te koop v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bunnik via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Bunnik. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Echter rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode op een betrouwbare wijze in uw huis te wonen. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Bunnik (https://www.bunnik.nl).
 2. Een toegewezen consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U initieert wat u precies kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Soms zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-consulent verkent of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (dat komt dan door opstapjes of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk meer effectief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien bieden ze u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Op het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. Dit geeft meer vrijheid. U mag een systeem selecteren die matcht met uw wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of meteen aan de slag met een aanvraag? In de box hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Singelpark 1
 • 3984 NC, Bunnik
 • Website: www.bunnik.nl
 • E-mail: wmoloket@bunnik.nl
 • Telefoonnummer: 0306595959

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Bunnik lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een subsidie in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door woningeigenaren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? Loop dan eens binnen bij een dealer of leverancier in de buurt. Een erkende adviseur kan u de populaire liften laten zien en vertelt welk model rijmt met de situatie en het budget. Het gros van de dealers hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel bieden wij aanbieders en merken die ook liften monteren in Bunnik.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Bunnik.

Erkende merken
In Nederland zijn verschillende bekende producenten actief. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze leveranciers staan voor een snelle levering en een professionele storingsdienst. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden vijf bekende traplift bouwers We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens zijn er nog wat minder bekende merken als Extrema, Platinum, Heymer, Triwa, Minivator. Bekende verkopers van de genoemde merken zijn Vegro, TipTop, PractiComfort, Smienk, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitzoeken van een goede huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Bunnik binnen een paar weken worden gedaan.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Vaak is het railsysteem 100% nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest zodat u veilig naar boven kunt. Dealers als Otolift & Strobbe bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen als onder andere de Thyssenkrupp Swing.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Bunnik is relatief duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn is zo’n huurcontract niet interessant en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Bunnik communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. Meestal gaat het om een draagkracht tussen de 125 KG en 175 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de liften bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort gevallen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals neerslag en warmte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie