Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Utrecht

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een traplift in Utrecht vergroot uw zelfstandigheid. Veel ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor een stoellift. Met zo’n lift kunt u zonder risico en moeiteloos blijven genieten van uw woning. Via de TrapliftExpert bieden wij praktische specificaties betreffende trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende type liften, hoe het werkt, de installatiekosten, de WMO en onderhoud. Uiteraard kunt u direct en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Utrecht.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Op een veilige en gemakkelijke manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke trap is er een traplift op maat.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €1850 tot wel €10200, incl. plaatsing.
 • In enkele gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Thema’s:  Tarieven traplift juli 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Een traplift aanvragen via de WMO in Utrecht | Merken en showrooms | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrecht
Postcode3554
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftHandicare 950

Kosten traplift Utrecht juli 2024

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: het type trap en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). De rails moet namelijk aangepast worden. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en dus ook het voordeligst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan gaan de kosten omhoog. Vaak bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een extra dunne rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.550.
 • Een lift die 1 bocht door moet start bij €6.050.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.500 of meer.
 • Eventuele extra opties zoals een sta-op-stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in reclamefolders. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de onderstaande tabel voorzien we u van de huidige prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Utrecht. Het soort trap (recht of met bochten) gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.850€1.850 – €2.3504,5 uur
Eén bocht€5.450 – €8.300€3.300 – €5.300halve dag
Twee bochten€6.200 – €10.800€4.050 – €7.900Eén dag
Wenteltrap€7.500 – €12.100€4.850 – €9.1005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Utrecht.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Utrecht kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden uitgebreid getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u tot wel 35% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. Veel merken bieden een assortiment met 2e-handse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-utrecht-3554

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dit railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De stoellift wordt aangesloten op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste modellen hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste modellen kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Type trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. En voor iedere woning en gebruiker bestaat er een geschikt systeem. Volgens onze adviseurs zijn er 2 modellen: stoelliften in Utrecht voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Voorts zijn er buitenliften. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.500 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.300 inclusief installatie. Het systeem is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en optionele upgrades zoals een vijfpuntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit model is uitstekend bestendig tegen hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit model beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een goede firma die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften kosten al gauw €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Utrecht via de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Utrecht. Inwoners die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die essentieel zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Hiervoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist checkt uw prive-omstandigheden en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang veilig en prettig zelfstandig te blijven. Via de WMO kan u in sommige gevallen profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Utrecht (https://www.utrecht.nl).
 2. Een consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft aan wat u precies kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Soms schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. Soms besluit hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (dat komt dan door veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). De verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens bieden ze u details over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Als de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) en het PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag zelf een stoellift selecteren die matcht met uw wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer weten of gelijk een aanmelding voor de WMO doen? Hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Postbus 2402
 • 3500 GK, Utrecht
 • Website: www.utrecht.nl
 • E-mail: wmo@utrecht.nl
 • Telefoonnummer: 0302869500

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Utrecht zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een tegemoetkoming zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor mensen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? In dat geval adviseren wij een winkel of showroom in de regio. Een erkende adviseur kan u passende uitvoeringen demonstreren en informeert u over welk type lift past voldoet aan uw wensen en budget. Veel van de verkooppunten hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel staan leveranciers en merken die ook liften installeren in Utrecht.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Utrecht.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij 5 professionele fabrikanten operationeel. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift fabrikanten beloven een snelle montage en een erkende servicedienst. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit 5 professionele ontwikkelaars Het betreft Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast worden er ook producten verkocht van Heymer, Extrema, Triwa, Minivator, Platinum. Erkende montagepartners van merken als deze zijn Smienk, 123traplift, RecentLift, TipTop, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een productspecialist kan u helpen met het kopen van een goede huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om de trap op te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Utrecht al binnen 2 weken worden afgehandeld.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een duurzaam product in huis. Vaak is de rails wel nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Dealers als Stannah + Extrema verstrekken een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als de Handicare 1000.

Waar kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Utrecht is behoorlijk duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Utrecht hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Vaak gaat het om een draagkracht tussen de 135 KG – 160 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de liften bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze huizen is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals warmte of neerslag.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie