Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Vleuten

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Vleuten vergroot uw zelfstandigheid. Een groot aantal senioren kiezen voor het gemak van de stoellift. Dankzij dit systeem kunt u risicoloos en zonder moeite uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze website bekijkt u handige informatie over trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over velerlei liften en producten, hoe het technisch werkt, de kosten, de WMO en info over tweedehands modellen. Meer weten? Dan kunt u direct en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Utrecht.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Risicoloos en op een plezante manier van uw hele huis genieten.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke woning is er een traplift op maat.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €1600 tot wel €8900, incl. plaatsing.
 • Mogelijk komt u in aanmerking voor een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Tarieven traplift mei 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Soorten trapliften | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteUtrecht | Merken en installateurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieUtrecht
GemeenteUtrecht
Postcode3451
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftHandicare 950+

Kosten traplift Vleuten mei 2024

U weet het zeker: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 aspecten: het type trap en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een model voor een normale rechte trap installeren is het eenvoudigst en dus ook het voordeligst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Uiteraard zijn er extra kosten voor extra opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.200.
 • Een basislift met een standaard bocht plaatsen ze al vanaf €6.300.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.700 inclusief installatie.
 • Extra’s zoals een automatische klaprail zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in folders. Deze aanlokkelijke basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte treft u de adviesprijzen van het laten installeren van een traplift in Vleuten. Zoals u kunt zien: het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.900€1.800 – €2.300halve dag
1 bocht€5.350 – €9.900€2.900 – €5.0001/2 dag
Twee bochten€5.750 – €10.600€3.800 – €7.8005,5 uur
Draaiende trap€8.250 – €12.300€4.800 – €10.9006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Vleuten.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Vleuten is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte artikelen worden op alle punten gecontroleerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Hiermee bespaart u al snel 50% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. De meeste verkooppunten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-vleuten-3451

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een goede optie als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Het railsysteem wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Hierna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit product werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel types beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Ook kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere gezinssituatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Vleuten voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts verkoopt men buitenliften. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.350 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in hogere kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.850 incl. installatie. Dit product past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €8.000. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een hoofdsteun.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?Een speciale traplift voor buiten biedt dan uitkomst. De stoellift kan goed omgaan met hitte, UV-straling en regen. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die rolstoelliften kan installeren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze worden aangeboden v.a. €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Utrecht door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Utrecht. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Daarvoor rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Uw WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. Dikwijls zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent op een veilige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Utrecht (https://www.utrecht.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U initieert waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. Soms wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-expert verkent of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. In veel gevallen komt hieruit dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door drempels of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk een beter alternatief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend bieden ze u informatie over hoe u geholpen wordt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Op het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een lift kopen die aansluit op uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Vestigingsadres

Meer informatie of meteen een aanvraag indienen? Hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Postbus 2402
 • 3500 GK, Utrecht
 • Website: www.utrecht.nl
 • E-mailadres: wmo@utrecht.nl
 • Telefoonnummer: 0302869500

Andere subsidieregelingen
Behalve de traplift WMO Vleuten subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen hulp in de vorm van subsidie als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u meer info of verschillende trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? In dat geval adviseren wij een showroom/dealer in de buurt. Een erkende adviseur kan u verschillende systemen laten zien en geeft aan welk soort lift voldoet aan uw wensen, eisen en budget. Veel van de showrooms hebben een divers aanbod. In de onderstaande tabel bekijkt u merken en winkels die ook liften plaatsen in Vleuten.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Vleuten.

Bekende merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf bekende fabrikanten operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze ontwikkelaars verzekeren een snelle levering en een goede service. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden een aantal bekende producenten We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Heymer, Strobbe, Triwa, Extrema. Populaire adviseurs van eerdergenoemde merken zijn Vegro, 123traplift, RecentLift, PractiComfort, Smienk.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur is u graag van dienst bij het uitkiezen van een goede huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een adviseur maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal zal de installatie van een traplift in Vleuten binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In veel gevallen wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de motor worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Merken zoals Stannah en Extrema verkopen een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Otolift Parallel.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Vleuten is behoorlijk duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Vleuten werkt met een maximale draagkracht in KG. Normaal gesproken gaat het om een draagkracht tussen de 135 KG tot 155 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar de uitvoeringen in het geval van overgewicht / obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze situaties bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo blijft u lift gewoon goed werken in elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie