Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Polsbroek

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Polsbroek verschaft u die mogelijkheid! Veel ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor een stoellift. Op die manier kunt u zelfstandig en probleemloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Via deze pagina treft u nuttige informatie omtrent trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over diverse lift types, hoe het werkt, de geschatte kosten, info over de WMO/PGB en uitgebreide info over plateauliften. Meer weten? Dan kunt u online en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Lopik.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Op een betrouwbare en comfortabele manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De totale kosten schommelen tussen €2200 tot maar liefst €9000, incl. plaatsing.
 • In sommige situaties ontvangt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Tarieven traplift juli 2024 | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteLopik | Fabrikanten en leveranciers | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieUtrecht
GemeenteLopik
Postcode3415
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftHandicare 2000

Kosten traplift Polsbroek juli 2024

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 factoren: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een lift plaatsen op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarbovenop worden er toeslagen gerekend voor extra opties als een 4-puntsgordel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.550.
 • Een lift die 1 bocht door moet is verkrijgbaar vanaf €6.000.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €7.700 of nog duurder.
 • Extra upgrades zoals een automatische schuifrail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in folders. Deze voordelige basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het volgende gedeelte voorzien we u van indicatieve prijzen van het installeren van een traplift in Polsbroek. Het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.900€1.800 – €2.250halve dag
1 bocht€4.750 – €8.100€3.200 – €5.9001/2 dag
2 bochten€6.350 – €10.800€4.100 – €7.7006 uur
Wenteltrap€8.350 – €13.000€4.800 – €10.2005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Polsbroek.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Polsbroek is zeker het overwegen waard. Gebruikte liften worden uitgebreid gecontroleerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zodoende bespaart u maar zo 45% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer aanbieders kunnen u ook helpen aan gebruikte modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met de expert bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-polsbroek-3415

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Het railsysteem wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit product moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel modellen hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste types kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

De verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk appartement zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Polsbroek voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Verder onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.350 inclusief installatie.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit leidt tot duurdere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.200 inclusief montage. De constructie is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €8.250. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en overige opties zoals eenparkeerbocht.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De weerbestendige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen neerslag en vocht. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze uitvoering wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede aanbieder die een rolstoellift kan monteren. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Lopik binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Lopik. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert maakt een goede analyse en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en veilig en prettig in uw huidige woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Lopik (https://www.lopik.nl).
 2. Een toegewezen consulent maakt met u een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U vertelt wat u precies kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Mogelijk wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. In veel gevallen komt hieruit dat het bovengedeelte te beperkt is (met zaken als opstapjes of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding blijkt dan meer geschikt.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend bieden ze u aanvullende info over hoe u geholpen wordt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een traplift laten monteren die matcht met uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of meteen een aanvraag indienen? Hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 3411 CH, Lopik
 • Website: www.lopik.nl
 • E-mailadres: gemeente@lopik.nl
 • Telefoonnummer: 0348559955

Andere subsidieregelingen
Afgezien van de traplift WMO Polsbroek subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u onder bepaalde voorwaarden naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een subsidie zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op huishoudens die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Bezoek dan een adviespunt of winkel in de buurt. Een productspecialist kan u meerdere liften demonstreren en vertelt welk soort lift in lijn is met uw budget en situatie. De meeste winkeliers hebben een divers aanbod. In de onderstaande tabel vindt u leveranciers en merken die ook kunnen leveren in Polsbroek.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Polsbroek.

Populaire merken
In uw regio zijn verschillende professionele traplift fabrikanten actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze merken staan in voor een korte installatietijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de volgende tabel vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit een aantal goede producenten We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Strobbe, Heymer, Minivator, Platinum. Erkende dealers van dergelijke merken zijn Smienk, 123traplift, RecentLift, PractiComfort, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een ervaren adviseur zal u verder ondersteunen bij het aanschaffen van een goede huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Polsbroek binnen 1 – 2 weken gebeuren.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis is het railsysteem 100% nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden grondig gecheckt om de veiligheid te waarborgen. Installateurs zoals Handicare en TipTop verstrekken een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Platinum Curve.

Wat kost het om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Polsbroek is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Polsbroek werkt met een maximale draagkracht in KG. Vaak ligt dat tussen de 100 KG & 175 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze situaties bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het betreft speciale robuuste producten. Zo blijft u lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie