Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Lopikerkapel

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een innovatieve traplift in Lopikerkapel biedt uitkomst! Veel ouderen en mensen met fysieke ongemakken laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Dankzij dit systeem kunt u zonder risico en zonder moeite in uw eigen huis blijven wonen. Op deze site treft u bruikbare specificaties aangaande trapliften. Wij vertellen u meer over velerlei liften en producten, een technische beschrijving, de installatiekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Ook kunt u online een brochure of een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Lopik.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Risicoloos en op een prettige manier de trap op en af.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een traplift te installeren.
 • De totale kosten wisselen sterk tussen €2150 & €8200, inclusief montage.
 • In sommige situaties komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | Aanvraag via de WMO gemeente Lopik | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieUtrecht
GemeenteLopik
Postcode3412
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftHandicare 950

Kosten traplift Lopikerkapel mei 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De uiteindelijke prijs is afhankelijk van twee factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een luxere stoel. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). De rails moet namelijk aangepast worden. Een lift plaatsen op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Bij een trap met bochten of een spiltrap is het prijskaartje heel anders. Ook zijn er extra kosten voor opties zoals een extra dunne rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.300.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.950.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €7.650 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze voordelige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het onderstaande overzicht vindt u de marktprijzen van het installeren van een traplift in Lopikerkapel. Het trap type heeft de meeste invloed op de prijs.

SoortNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.400€1.550 – €2.3004 uur
Eén bocht€4.500 – €9.700€3.150 – €6.7004,5 uur
Twee bochten€5.650 – €11.100€4.450 – €7.000Hele dag
Draaiende trap€8.000 – €13.500€5.300 – €9.900Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Lopikerkapel.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Lopikerkapel kan erg interessant zijn. Gebruikte artikelen worden goed getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Dan bespaart u al snel 50% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de verkooppunten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-lopikerkapel-3412

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Zo’n rail wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bestuurt de traplift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Hierna activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit type heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel types hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste liften kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elke woning wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Lopikerkapel voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.650 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in wat hogere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.200 inclusief installatie. De rails kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €9.250. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een speciale traplift voor buiten is dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Zodoende is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelgebruikers. Dit type werkt op basis van een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die een rolstoellift kan monteren. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Lopik via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Interesse in een woningaanpassing via WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Lopik. Inwoners die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren op een veilige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Met de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Lopik (https://www.lopik.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U noteert aan welke artikelen u behoefte heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent zoekt uit of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijvoorbeeld door hoogteverschillen of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding is regelmatig een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna geven ze u details over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U mag zelf een systeem selecteren die in lijn is met uw individuele situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer weten of snel aanmelden voor de WMO? In onderstaand schema bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 3411 CH, Lopik
 • Website: www.lopik.nl
 • E-mail: gemeente@lopik.nl
 • Telefoonnummer: 0348559955

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Lopikerkapel lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor ouderen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of diverse trapliften onder de loep nemen? Het meest praktische is een showroom/dealer gevestigd in de regio. Een erkende adviseur kan u passende stoelliften tonen en adviseert welk systeem past bij uw situatie. Veel van de showrooms verkopen diverse merken. In het schema hieronder treft u winkels en producenten die ook liften installeren in Lopikerkapel.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Lopikerkapel.

Geschikte merken
In ons eigen kleine landje zijn 5 betrouwbare merken aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze leveranciers garanderen een korte levertijd en uitstekende service. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn een aantal geschikte producenten De meest bekende zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Platinum, Heymer, Extrema, Triwa. Gerenommeerde verkopers van deze modellen zijn PractiComfort, RecentLift, Smienk, Vegro, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een ervaren adviseur is u graag van dienst bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan een offerte op maat achterlaten. Vaak kan de installatie van een traplift in Lopikerkapel al binnen 2 weken gebeuren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Met een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de elektromotor worden uiteraard goed nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als Acorn of 123 traplift verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare 1000XXL.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Lopikerkapel is puur financieel gezien niet verstandig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Lopikerkapel benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal schommelt dat tussen de 100 KG – 160 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de diverse mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Met name voor deze woningtypes kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie