Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Snelrewaard

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een innovatieve traplift in Snelrewaard maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. Op die manier kunt u zorgeloos en zonder enige inspanning gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze webpagina vindt u handige gegevens met betrekking tot trapliften. Wij vertellen u meer over allerlei modellen liften, een technische beschrijving, de montagekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en veiligheid. Bovendien kunt u online en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Oudewater.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Op een beschermde en plezante manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2450 oplopend tot 8000, inclusief installatie.
 • In enkele gevallen worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Kosten traplift april 2024 | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteOudewater | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieUtrecht
GemeenteOudewater
Postcode3425
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare 1100

Kosten traplift Snelrewaard april 2024

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De offerteprijs wordt bepaald door twee factoren: het type trap en extra opties zoals een opklapbare rail. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap stijgen de kosten. Normaal gesproken zijn er extra kosten voor upgrades als een andere kleur rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.100.
 • Een simpele lift met één bocht is er al vanaf €5.800.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €6.950 inclusief plaatsing.
 • Extra upgrades zoals een 4-puntsgordel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in flyers. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het volgende gedeelte bekijkt u de marktprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Snelrewaard. Het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.900€1.800 – €2.2504 uur
1 bocht€5.400 – €8.000€2.700 – €6.3005 uur
Twee bochten€6.050 – €10.800€3.650 – €7.3006,5 uur
Wenteltrap€7.900 – €13.100€4.900 – €9.8006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Snelrewaard.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Snelrewaard is voordelig en net zo veilig. Gebruikte producten worden op alle punten gecontroleerd en zijn vaak snel leverbaar. Daarmee bespaart u gemakkelijk 45% – 50% op de aankoopprijs. Tevens is dat een duurzame investering. Het gros van de verkooppunten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehandse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-snelrewaard-3425

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze rail wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Dan kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Het systeem werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. Veel soorten hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste liften kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke situatie is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs zijn er 2 types: stoelliften in Snelrewaard voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.650 incl. installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot een hogere prijs en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.400 incl. montage.Het systeem kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Hierdoor blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €8.250. De prijs hangt af van aantal bochten, totale lengte en optionele extra’s zoals een opklapbare rail.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel en de scootmobiel. Dit product werkt d.m.v een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende aanbieder die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke installaties worden aangeboden v.a. €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oudewater door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Oudewater. Mensen die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die essentieel zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en op een prettige manier in uw huis te wonen. Met de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Oudewater (https://www.oudewater.nl).
 2. Een consulent komt bij u thuis om uw situatie te bespreken.
 3. U bespreekt welke hulpmiddelen u wenst om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur analyseert of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. In veel gevallen komt hieruit dat het bovengedeelte te beperkt is (dat komt dan door drempels naar de badkamer of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment ontvangt u details over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura of het PGB budget
Wanneer de WMO-indicatie wordt gegeven wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U mag zelf een type selecteren die matcht met uw wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of meteen hulp aanvragen? Hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Kapellestraat 26
 • 3421 CV, Oudewater
 • Website: www.oudewater.nl
 • E-mail: info@welzijnoudewater.nl
 • Telefoonnummer: 0348561893

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Snelrewaard subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een subsidie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door consumenten die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Bezoek dan een adviespunt of showroom in de regio. Een productspecialist kan u meerdere opties demonstreren en adviseert welk soort lift rijmt met uw situatie. Het gros van de verkooppunten hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel bekijkt u leveranciers en merken die ook liften installeren in Snelrewaard.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Snelrewaard.

Bekende merken
In uw omgeving zijn 5 professionele ontwikkelaars met eigen labels. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze producenten garanderen een snelle levering en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan vijf erkende merken Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder zijn er iets minder bekende merken als Heymer, Strobbe, Triwa, Platinum, Extrema. Populaire dealers van deze modellen zijn RecentLift, PractiComfort, Smienk, 123traplift, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur zal u verder ondersteunen bij het aanschaffen van een goede huislift. Verder kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert komt persoonlijk langs om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak zal de installatie van een traplift in Snelrewaard al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Meestal wordt de constructie nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle onderdelen worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Verkopers als Stannah + 123 traplift verschaffen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals de Triwa TR 80.

Kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Snelrewaard is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Snelrewaard hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de regel schommelt dat tussen de 135 KG tot 160 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk de modellen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Juist voor deze gevallen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie