Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Woerden

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Woerden maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer mindervaliden en ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kunt u zelfstandig en comfortabel weer op de bovenverdieping komen. Op deze pagina kunt u aan de slag met bruikbare adviezen betreffende trapliften. Op deze website vind u meer info over welk type lift geschikt is voor uw trap, technische details, de geschatte kosten, de WMO regelingen en veiligheid. Uiteraard kan men gelijk een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten in de regio Woerden.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Op een beschermde en gemakkelijke manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een traplift te koop.
 • De uiteindelijke kosten schatten we in tussen c.a. €2000 en €8800, inclusief montage.
 • In enkele gevallen ontvangt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Verschillende liftsystemen | Aanvraag via de WMO gemeente Woerden | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieUtrecht
GemeenteWoerden
Postcode3444
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Veel gekozen liftStannah Solus

Kosten traplift Woerden april 2024

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: de vorm van uw trap en eventuele extra’s. Een traplift laten aanbrengen is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is dus relatief goedkoop. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Vaak bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een luxe stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.400.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €6.350.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €7.050 inclusief plaatsing.
 • Extra opties zoals een automatische schuifrail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV aanbiedingen. Deze lokkertjes zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. Hieronder verstrekken wij de geschatte kosten van het laten monteren van een traplift in Woerden. Het valt direct op: het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.350€1.700 – €2.3501/2 dag
1 bocht€5.200 – €8.700€3.450 – €6.3001/2 dag
Meerdere bochten€6.050 – €10.900€4.300 – €7.3005,5 uur
Wenteltrap€7.950 – €12.600€4.550 – €10.1006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Woerden.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Woerden is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden uitvoerig nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Daarmee bespaart u zo 50% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste showrooms hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-woerden-3444

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een goede optie als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Het railsysteem wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Het systeem moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is is er nog een noodaccu. De meeste types hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Meestal kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk appartement zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Woerden voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.450 inclusief installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.900 inclusief plaatsing. De constructie is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €8.000. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en eventuele extra opties zoals een draaifunctie.

Speciale trapliften voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De robuuste traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit type is extra goed beschermd tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit model wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire organisatie die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze modellen worden aangeboden v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Woerden met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Bent u geïnteresseerd in deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Woerden. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn veilig en prettig van uw huis te blijven genieten. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Woerden (https://www.woerdenwijzer.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U deelt waar de behoefte ligt om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. In sommige gevallen zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-consulent analyseert of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Hierna sturen ze u informatie over hoe u geholpen wordt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Als de gemeente de indicatie verleent bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of speciaal PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag hierbij een traplift laten monteren die in lijn is met uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of wilt u aan de slag met een aanvraag? In de grijze box checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Blekerijlaan 14
 • 3447 GR, Woerden
 • Website: www.woerdenwijzer.nl
 • E-mail: info@woerdenwijzer.nl
 • Telefoonnummer: 0348428

Andere vormen van subsidie
Naast de traplift WMO Woerden subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op hulpbehoevenden om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Bezoek dan een adviespunt of winkel in de omgeving. Een erkende adviseur kan u een aantal liften introduceren en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past matcht met uw wensen en budget. Veel van de winkeliers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het onderstaande overzicht bieden wij aanbieders en merken die ook leveren in Woerden.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Woerden.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn meerdere populaire traplift fabrikanten operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift fabrikanten staan bekend om een snelle montage en een goede service. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de volgende tabel vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit 5 erkende traplift bouwers We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens bestaan er ook minder bekende merken zoals Strobbe, Minivator, Triwa, Heymer, Extrema. Erkende installateurs van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, RecentLift, TipTop, Smienk, PractiComfort.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet haalbaar. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een goede verkoopmedewerker zal u bijstaan bij het vinden van een geschikte huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Woerden binnen een paar weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Vaak wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de motor worden gereviseerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Installateurs zoals Stannah & RecentLift hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Triwa TR 160.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurconstructie is handig voor senioren die bijv. een operatie achter de rug hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Woerden is relatief duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Woerden communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. In de regel valt dit binnen een marge van 100 KG & 165 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de systemen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort situaties zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie