Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zegveld

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Zegveld biedt uitkomst! Steeds meer ouderen en hulpbehoevenden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Zodoende kunt u zonder risico en probleemloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Via de TrapliftExpert leest u waardevolle tips met betrekking tot trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende type liften, hoe het werkt, de onkosten, de WMO en en wat bekende leveranciers zijn. Daarnaast kunt u direct op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio Woerden.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Zonder gevaar en op een plezierige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een traplift op maat.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €1650 tot maar liefst €10100, inclusief plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Werkt dit bij mij thuis? | Verschillende liftsystemen | Aanvraag via de WMO gemeente Woerden | Merken en installateurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteWoerden
Postcode3474
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Populaire trapliftPlatinum Curve

Kosten traplift Zegveld april 2024

U bent overtuigt: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De kostprijs hangt af van 2 onderdelen: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met meerdere bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Bovendien moet u rekenen op een meerprijs voor uitbreidingen als een stabieler zitvlak.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al voor €2.600.
 • Een lift die 1 bocht door moet vindt u al vanaf €6.150.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.050 inclusief plaatsing.
 • Opties zoals een vierpuntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in flyers. Deze vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht vindt u de begrote kosten van het laten installeren van een traplift in Zegveld. Het trap type heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.950€1.800 – €2.1501/2 dag
1 bocht€5.100 – €8.800€3.300 – €5.5005 uur
2 bochten€5.600 – €11.300€3.750 – €8.000Eén dag
Spiltrap€8.500 – €14.300€4.650 – €9.1005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Zegveld.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Zegveld is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte artikelen worden grondig gecheckt en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zodoende bespaart u al snel 30% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Ook helpt u verspilling tegengaan. Het gros van de leveranciers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-zegveld-3474

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is noodzakelijk wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Zo’n rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. U bestuurt de traplift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De stoellift werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel systemen hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste types kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere woning en elk budget zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis zijn er 2 types: stoelliften in Zegveld voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast onderscheiden we systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.200 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in hogere tarieven en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.100 inclusief plaatsing. De constructie past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Deze liften beginnen bij €9.500. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en eventuele extra opties zoals een luxe stoel.

Buiten traplift
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Deze lift is opgewassen tegen vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier opgewassen tegenalle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelers. Dit type werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende verkoper die deze rolstoellift aanbiedt. Deze liften kosten al snel €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Woerden d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Woerden. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent maakt een afspraak en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent op een veilige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Door de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Woerden (https://www.woerdenwijzer.nl).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U indiceert wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Regelmatig schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-specialist zoekt uit of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Vanaf dat moment krijgt u details over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Zodra de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een rollator) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. Dit geeft meer vrijheid. U mag een lift uitkiezen dat past bij uw wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Contactgegevens

Meer weten of wilt u aanmelden voor de WMO? In de lijst hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Blekerijlaan 14
 • 3447 GR, Woerden
 • Website: www.woerdenwijzer.nl
 • E-mail: info@woerdenwijzer.nl
 • Telefoonnummer: 0348428

Overige vergoedingen
Na de traplift WMO Zegveld bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een tegemoetkoming als aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door particulieren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u advies of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Bezoek dan een adviespunt of showroom in de buurt. Een professionele adviseur kan u de populaire liften demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk merk/model rijmt met uw situatie. Het gros van de verkooppunten hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel staan fabrikanten en dealers die ook liften installeren in Zegveld.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Zegveld.

Goede merken
In Nederland zijn 5 erkende fabrikanten met eigen producten. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze producenten garanderen een snelle levertijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het onderstaande overzicht treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Vergelijking van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit 5 professionele leveranciers Daarmee bedoelen we Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook worden er ook producten verkocht van Heymer, Platinum, Extrema, Minivator, Triwa. Erkende dealers van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, TipTop, Vegro, Smienk, 123traplift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een betrouwbare expert kan u helpen bij het kopen van de beste huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Zegveld binnen 1 – 3 weken worden gedaan.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden op alle punten gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als ThyssenKrupp & TipTop verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen als de Otolift Two.

Wat kost het om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Zegveld is behoorlijk duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Zegveld benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis valt dit binnen een marge van 120 KG – 145 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de stoelen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als unieke optie voor deze type woningen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier opgewassen tegenalle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie