Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kamerik

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? Een innovatieve traplift in Kamerik verschaft u die mogelijkheid! Veel senioren kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op deze manier kunt u zorgeloos en moeiteloos in uw eigen huis blijven wonen. Op de traplift-vergelijker vindt u waardevolle details m.b.t. trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende type liften, hoe de producten werken, de geschatte kosten, de WMO en info over het huren van een lift. Bovendien kan men gelijk een brochure of een offerte opvragen bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Woerden.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Met een veilig gevoel en op een plezante manier van uw hele huis genieten.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2350 & €9300, inclusief installatie.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Tarieven traplift april 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteWoerden | Fabrikanten en installateurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieUtrecht
GemeenteWoerden
Postcode3471
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Populaire trapliftTriwa TR 10

Kosten traplift Kamerik april 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 factoren: het soort trap en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een plaatsing op een rechte trap kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten gaan de kosten omhoog. Daarnaast komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.200.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al vanaf €5.900.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €7.200.
 • Extra opties zoals een klaprail zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in flyers. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte verschaffen we een overzicht met de geschatte kosten van het installeren van een traplift in Kamerik. Uw trapsituatie vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.450€1.550 – €2.1503,5 uur
Eén bocht€5.200 – €9.200€3.200 – €6.0001/2 dag
Meerdere bochten€5.950 – €11.700€3.650 – €7.700Eén dag
Draaiende trap€8.500 – €14.000€5.350 – €9.6001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Kamerik.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Kamerik kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden uiteraard goed nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Op deze manier bespaart u eenvoudig 50% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer fabrikanten bieden een assortiment met tweedehands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-kamerik-3471

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze rail wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit artikel werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel types hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste types kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor ieder huishouden is er een passende oplossing. In de basis onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Kamerik voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Maatwerk is dus minder nodig. Een groot pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap is er al voor €2.550 incl. montage.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.400 incl. montage.Het systeem past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Deze liften beginnen bij €10.000. De prijs komt tot stand middels het aantal bochten en eventuele extra’s zoals een automatische schuifrail.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De weerbestendige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor blijft uw lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering heeft een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede fabrikant die rolstoelliften kan leveren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn verkrijgbaar vanaf €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Woerden d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u gebruik maken van de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Woerden. Mensen die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die essentieel zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode op een prettige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Woerden (https://www.woerdenwijzer.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U initieert welke hulpmiddelen u wenst om langdurig thuis te blijven wonen. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent beslist of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dikwijls een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Aansluitend sturen ze u documenten over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura en PGB budget
Als uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het installeren van een traplift of een rolstoel) of een individueel PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag zelf een model laten monteren die in lijn is met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer weten of gelijk aanmelden voor de WMO? Bijgaand leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Blekerijlaan 14
 • 3447 GR, Woerden
 • Website: www.woerdenwijzer.nl
 • E-mail: info@woerdenwijzer.nl
 • Telefoonnummer: 0348428

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Kamerik subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een tegemoetkoming als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening speciaal voor particulieren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of winkel rondom uw woonplaats. Een ervaren adviseur kan u passende liften tonen en geeft aan welk systeem aansluit op uw wensen en budget. De meeste verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder staan leveranciers en merken die ook liften plaatsen in Kamerik.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Kamerik.

Populaire merken
In uw regio zijn 5 bekende merken met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift bouwers staan in voor een korte levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In deze tabel treft u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn een aantal goede traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Minivator, Triwa, Heymer, Extrema. Populaire installateurs van deze merken zijn o.a. PractiComfort, Smienk, TipTop, RecentLift, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist zal u bijstaan bij het aanschaffen van een prettige huislift. Verder kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Kamerik binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de regel wordt de constructie nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt zodat er geen gebreken ontstaan. Verkopers als ThyssenKrupp en PractiComfort hebben een prima aanbod 2e hands modellen als onder andere de Triwa TR 80.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Kamerik is behoorlijk duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Kamerik hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. Meestal wisselt dat tussen de 125 KG tot 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de modellen in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als unieke optie voor deze gevallen bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Hierdoor is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie