Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Waarder

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een slimme traplift in Waarder maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot deel van de bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. Dankzij dit systeem kunt u zonder risico en zonder enige inspanning gebruik blijven maken van uw hele woning. Via deze pagina vindt u nuttige beschrijvingen betreffende trapliften. U leest hier alles over allerlei modellen liften, de werking, de onkosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over tweedehands modellen. Ook kunt u heel eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte opvragen bij de grote traplift fabrikanten in de regio Bodegraven-Reeuwijk.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Zonder zorgen en op een comfortabele manier naar boven en beneden gaan.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Er is voor elke woning een passende traplift.
 • De totale kosten fluctueren zo tussen de €1650 tot zo’n €9900, incl. plaatsing.
 • Regelmatig krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteBodegraven-Reeuwijk | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBodegraven-Reeuwijk
Postcode3466
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftTriwa TR 160

Kosten traplift Waarder juli 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte prijs wordt bepaald door twee factoren: het soort trap en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het eenvoudigst en is dus relatief goedkoop. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Mogelijk worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.700.
 • Een lift die 1 bocht door moet start bij €6.100.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.450.
 • Extra’s zoals een automatische voetenplank komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in flyers. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het onderstaande overzicht verschaffen we een inschatting van de kosten van het laten installeren van een traplift in Waarder. Het aantal bochten vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.350€1.850 – €2.3504 uur
1 bocht€5.150 – €9.000€2.750 – €5.7001/2 dag
Meerdere bochten€6.200 – €10.100€4.150 – €7.9006 uur
Draaiende trap€8.500 – €12.500€5.350 – €9.3005,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Waarder.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Waarder is voordelig en net zo veilig. Gebruikte stoelliften worden helemaal gereviseerd en zijn helemaal veilig. Daarmee bespaart u al snel 55% op de nieuwprijs. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste verkooppunten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-hands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-waarder-3466

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is noodzakelijk als u moeite heeft om naar boven te gaan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. De rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle types bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Meestal kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften + keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk huis zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg zijn er 2 types: stoelliften in Waarder voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Tevens kunt u kiezen voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.550 inclusief installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in duurdere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.100 inclusief installatie. Dit type kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €9.750. De prijs is afhankelijk van de totale lengte van de trap en extra opties zoals een opklapbare rail.

Traplift voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een goede traplift voor buiten vormt dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met neerslag en vocht. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit speciale model werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire firma die een rolstoellift kan monteren. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bodegraven-Reeuwijk via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u recht op deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die benodigd zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en beoordeelt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en op een prettige manier in uw eigen huis te blijven wonen. Door de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk (https://gemeente.bodegraven-reeuwijk.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U noteert welke hulpmiddelen u wenst om langdurig zelfredzaam te blijven. Mogelijk wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent analyseert of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan drempels of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is regelmatig veel effectiever.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien krijgt u documenten over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Mits de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of een rollator) of een persoonlijk PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag hierbij een model laten installeren die matcht met uw behoeften. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of wilt u hulp aanvragen? Hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Waarder lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een subsidie in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor particulieren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? Loop dan eens binnen bij een winkel (of vertegenwoordiger) gevestigd in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u geschikte systemen demonstreren en geeft aan welke uitvoering rijmt met uw situatie. Het gros van de winkeliers hebben een divers aanbod. In deze tabel treft u de meest populaire aanbieders die ook liften plaatsen in Waarder.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Waarder.

Bekende merken
In ons eigen land onderscheiden wij meerdere geschikte traplift bouwers met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken verzekeren een vlotte levertijd en een eigen serviceteam. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande lijst bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Opsomming van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit verschillende populaire leveranciers De meest bekende zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Triwa, Strobbe, Extrema, Heymer, Minivator. Betrouwbare adviseurs van de genoemde merken zijn RecentLift, PractiComfort, 123traplift, TipTop, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een getrainde specialist zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een goede huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak kan de installatie van een traplift in Waarder in zo’n 2 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Meestal wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Aanbieders zoals Stannah & Smienk verstrekken een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als onder andere de Stannah Solus.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Waarder is niet heel goedkoop. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Waarder benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Meestal wisselt dat tussen de 130 KG & 160 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de diverse mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als extra service bij deze gevallen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie