Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bodegraven-Reeuwijk

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een speciale traplift in Bodegraven-Reeuwijk maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer mindervaliden en ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. . Slim, want zo kunt u veilig en moeiteloos de trap op en af. Hieronder vindt u praktische adviezen omtrent trapliften. U leest hier alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het technisch werkt, de kosten, de overheidsregelingen (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Ook kan men kosteloos en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Bodegraven-Reeuwijk.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zonder gevaar en op een plezierige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Er is voor elke woning een geschikte traplift.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €1550 oplopend tot 8700, inclusief installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift juni 2024 | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteBodegraven-Reeuwijk | Fabrikanten en adviseurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteBodegraven-Reeuwijk
Postcode2415
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Bodegraven-Reeuwijk juni 2024

U bent erover uit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De verwachte kostprijs hangt af van twee aspecten: het soort trap en eventuele extra’s. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. In het geval van 1 of meer bochten is het prijskaartje heel anders. Bovendien worden er toeslagen gerekend voor extra opties als een automatische draaizitting.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.450.
 • Een simpele lift met één bocht is er al vanaf €6.150.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.450.
 • Extra opties zoals een automatische schuifrail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de tabel hieronder bieden wij de marktprijzen van het laten installeren van een traplift in Bodegraven-Reeuwijk. Het trap type vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.600€1.750 – €2.1003,5 uur
Eén bocht€4.500 – €8.100€2.650 – €5.500halve dag
Meerdere bochten€5.550 – €10.000€4.500 – €7.9005,5 uur
Draaiende trap€8.450 – €13.500€5.450 – €10.600Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Bodegraven-Reeuwijk.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Bodegraven-Reeuwijk kan erg interessant zijn. Gebruikte artikelen worden grondig getest en kunnen supersnel worden geleverd. Zo bespaart u tot wel 35% – 60% op de nieuwprijs. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. Steeds meer merken hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-handse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-bodegraven-reeuwijk-2415

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Het railsysteem wordt aangebracht op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. U bedient de lift met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De lift werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle stoelliften hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Meestal kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor elke woning wordt gezocht naar het juiste product. In de regel onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Bodegraven-Reeuwijk voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Tevens bestaan er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.800 incl. montage.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit resulteert in extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.200 incl. installatie. Dit product past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Zulke systemen kosten al snel €9.250. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een luxe stoel.

Traplift voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een speciale traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelgebruikers. Deze variant wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede verkoper die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke systemen zijn verkrijgbaar vanaf €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bodegraven-Reeuwijk door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u recht op deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Senioren en mindervaliden die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die benodigd zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert checkt uw prive-omstandigheden en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang veilig en prettig zelfstandig te blijven. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk (https://gemeente.bodegraven-reeuwijk.nl).
 2. De consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U deelt waar de behoefte ligt om langdurig thuis te blijven wonen. In sommige gevallen kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-specialist zoekt uit of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (dat komt dan door hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is dikwijls een beter alternatief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens krijgt u informatie over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Indien de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of alternatieve zorgartikelen) of speciaal PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. U kunt dan zelf een traplift aanschaffen die matcht met uw wensenlijstje. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Zijn er nog vragen of nu direct beginnen met de aanvraagprocedure? Onderstaand leest u de contact- en adresgegevens:

Andere subsidieregelingen
Behalve de traplift WMO Bodegraven-Reeuwijk lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een financiële compensatie in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door mensen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Loop dan eens binnen bij een showroom of adviespunt in de regio. Een erkende adviseur kan u meerdere liften demonstreren en informeert welk type lift past rijmt met uw trap, situatie en budget. Het gros van de dealers bieden meerdere merken aan. In de volgende tabel vindt u winkels en producenten die ook kunnen leveren in Bodegraven-Reeuwijk.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Schema met goede leveranciers van trapliften in Bodegraven-Reeuwijk.

Bekende merken
In uw omgeving zijn een aantal erkende merken met eigen producten. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze merken hanteren een snelle levertijd en een erkende servicedienst. U kunt hier direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan verschillende professionele ontwikkelaars Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens zijn er nog wat minder bekende merken als Triwa, Platinum, Minivator, Heymer, Strobbe. Bekende adviseurs van de genoemde merken zijn Smienk, Vegro, PractiComfort, TipTop, RecentLift.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van een fijne huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Bodegraven-Reeuwijk binnen 1 – 2 weken worden gedaan.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Doorgaans is het railsysteem 100% nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Leveranciers als Platinum en Smienk verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals de Triwa TR 80.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Bodegraven-Reeuwijk is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Bodegraven-Reeuwijk werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de basis schommelt dat tussen de 100 KG en 170 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de diverse mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze huizen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie