Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oegstgeest

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Oegstgeest kan u daarbij helpen! Veel senioren en mindervaliden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Dankzij dit systeem kunt u risicoloos en op een prettige manier van uw hele huis genieten. Op de traplift-vergelijker leest u handige beschrijvingen over trapliften. Onze medewerkers lichten u in over diverse lift types, hoe het werkt, de tarieven, de WMO en en wat bekende leveranciers zijn. Ook kunt u gratis een brochure of een offerte laten opstellen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Oegstgeest.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Risicoloos en op een aangename manier naar boven en beneden gaan.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een traplift beschikbaar.
 • De totale kosten komen neer op bedragen tussen €2600 & €8100, incl. installatie.
 • Soms heeft u recht op een traplift op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteOegstgeest | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieZuid-Holland
GemeenteOegstgeest
Postcode2341
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftTriwa TR 10

Kosten traplift Oegstgeest mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De verwachte kostprijs is afhankelijk van 2 zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus ook de goedkoopste optie. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Mogelijk zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een extra dunne rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap start bij €2.250.
 • Een simpele lift met één bocht is er al vanaf €6.200.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €7.000 incl. montage.
 • Een upgrade zoals een sta-op-stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze gunstige basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het volgende gedeelte voorzien we u van indicatieve prijzen van het installeren van een traplift in Oegstgeest. Het aantal bochten vormt de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.250€1.850 – €2.1003,5 uur
Eén bocht€4.750 – €9.000€2.700 – €6.400halve dag
Meerdere bochten€6.150 – €10.100€4.400 – €8.0005,5 uur
Draaiende trap€8.150 – €13.000€4.700 – €9.8001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Oegstgeest.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Oegstgeest kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden helemaal gereviseerd en bieden ook gewoon garantie. Daarmee bespaart u gemakkelijk 35% – 60% op de nieuwprijs. Tevens bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste showrooms kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede gebruikte modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-oegstgeest-2341

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dit railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nadien drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De stoellift werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. Bijna alle modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste systemen kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere woning en elk budget zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in Oegstgeest voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Tevens kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor rolstoelen is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.550 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.200 incl. installatie. Het systeem kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.000. De prijs hangt af van de grootte van de trap en eventuele extra’s zoals een noodbatterij.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Op die manier blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel. Dit product werkt op basis van een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende fabrikant die een rolstoellift kan monteren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oegstgeest d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Oegstgeest. Mensen met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren op een betrouwbare wijze zelfstandig te blijven. Door de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Oegstgeest (https://www.oegstgeest.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U bespreekt aan welke artikelen u behoefte heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist zoekt uit of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (dat komt dan door drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig een beter alternatief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna verstrekken ze u documenten over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Zodra de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag nu een type laten monteren dat past bij uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer weten of meteen weten waar u een aanvraag kan indienen? Hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Rhijngeesterstraatweg 13
 • 2342 AN, Oegstgeest
 • Website: www.oegstgeest.nl
 • E-mailadres: wmo@oegstgeest.nl
 • Telefoonnummer: 0715191819

Overige vergoedingen
Na de traplift WMO Oegstgeest onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor particulieren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u meer info of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Dan kunt u terecht bij een winkel (of vertegenwoordiger) rondom uw woonplaats. Een getrainde specialist kan u passende modellen demonstreren en informeert welk merk/model matcht met de situatie en het budget. De meeste dealers bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder bieden wij leveranciers en merken die ook kunnen leveren in Oegstgeest.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Oegstgeest.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn een aantal professionele merken met eigen labels. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze leveranciers werken met een korte installatietijd en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit diverse erkende fabrikanten Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Strobbe, Triwa, Heymer, Platinum. Erkende installateurs van de genoemde merken zijn TipTop, PractiComfort, RecentLift, 123traplift, Vegro.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een professionele adviseur zal u helpen bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper plant een huisbezoek in om alles in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Oegstgeest al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de regel wordt de constructie nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Leveranciers als Acorn & Extrema verkopen een uitstekend assortiment 2e hands modellen als de Handicare 1000.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Oegstgeest is zeker niet voordeliger. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Oegstgeest communiceert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Doorgaans ligt dat tussen de 110 KG en 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over de opties bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Als aanvulling voor deze woningtypes bestaan er producten om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Zodoende opgewassen tegenelk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie