Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Leiden

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Leiden vergroot uw zelfstandigheid. Een groot aantal senioren kopen een speciale stoellift voor thuis. Door deze oplossing kunt u op een veilige manier en comfortabel van uw hele huis genieten. Op Trapliftexpert.nl treft u bruikbare adviezen met betrekking tot trapliften. Wij bieden handige info over allerlei modellen liften, hoe het technisch werkt, de (montage)kosten, de WMO regelingen en info over tweedehands modellen. Daarnaast kunt u heel eenvoudig en vrijblijvend een offerte opvragen bij de grote traplift fabrikanten in de regio Leiden.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Op een veilige en prettige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor iedere situatie is er een traplift te installeren.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2400 en €10100, incl. installatie.
 • In sommige gevallen komt u in aanmerking voor een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteLeiden | Fabrikanten en verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeiden
Postcode2318
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 55

Kosten traplift Leiden juli 2024

U heeft besloten: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs hangt af van 2 factoren: de vorm van de trap en eventuele extra’s. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus het goedkoopst. Bij een trap met 1 of 2 bochten gaan de kosten omhoog. Normaal gesproken moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties als een automatische draaizitting.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al voor €2.600.
 • Een stoellift met één bocht start bij €6.200.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.400.
 • Extra upgrades zoals een automatische voetenplank zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de onderstaande tabel bekijkt u de begrote kosten van het laten installeren van een traplift in Leiden. Het trap type vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.350€1.700 – €2.3004,5 uur
1 bocht€4.950 – €8.800€2.900 – €6.900halve dag
2 bochten€5.750 – €10.300€3.900 – €7.9006 uur
Wenteltrap€8.150 – €12.800€4.800 – €9.4001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Leiden.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Leiden is zeker het overwegen waard. Gebruikte artikelen worden helemaal gereviseerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Hiermee bespaart u gemakkelijk 45% – 50% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat aanbieders hebben op dit moment diverse 2e-handse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-leiden-2318

Waarom een traplift?

Dankzij een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit biedt uitkomst wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dat railsysteem wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Het systeem werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle soorten hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste types kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere gezinssituatie bestaat er een geschikt systeem. In de regel zijn er 2 soorten: stoelliften in Leiden voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Voorts onderscheiden we systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.100 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.750 inclusief montage. Het systeem kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €10.000. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en overige opties zoals eenautomatische draaifunctie van de stoel.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? De robuuste traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit type is extra goed beschermd tegen vocht en extreme hitte. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan voor gebruikers van een rolstoel. Dit model is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte organisatie die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke systemen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Leiden via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u belang bij de WMO voor woningaanpassingen? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Leiden. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur komt langs voor een keukentafelgesprek en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en moeiteloos en veilig thuis te blijven wonen. Via de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe werkt dat dan? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Leiden (https://www.leiden.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U noteert wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent gaat na of het aanbrengen van een traplift een werkbare oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is dan meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens krijgt u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Op het moment dat u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U gaat dan een systeem laten plaatsen die aansluit op uw situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of snel hulp aanvragen? Hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Langegracht 72
 • 2312 NH, Leiden
 • Website: www.leiden.nl
 • E-mail: service.zorg@leiden.nl
 • Telefoonnummer: 0715165506

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Leiden onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen ondersteuning zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening bedoeld voor particulieren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u meer info of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een ervaren adviseur kan u passende uitvoeringen tonen en adviseert u over welke uitvoering matcht met uw wensen en budget. Veel showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In de volgende tabel vindt u leveranciers en merken die ook kunnen leveren in Leiden.

LeverancierVoordeel
TipTopSpecialist in gebruikte trapliften
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Leiden.

Erkende merken
In ons land zijn enkele geschikte traplift bouwers actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze leveranciers focussen zich op een korte installatietijd en een erkende servicedienst. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Bekijk de veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan meerdere betrouwbare producenten Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens zijn er nog wat minder bekende merken als Extrema, Strobbe, Minivator, Triwa, Platinum. Bekende dealers van de genoemde merken zijn 123traplift, TipTop, Vegro, Smienk, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een erkende adviseur kan u helpen bij het kopen van een passende huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Leiden binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. Hier wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. Alle onderdelen worden grondig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als Stannah + TipTop beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen als o.a. de Triwa TR 80.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Leiden is op lange termijn niet voordelig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Leiden werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard wisselt dat tussen de 125 KG tot 170 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk speciale oplossingen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze huizen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo opgewassen tegenelk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie