Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wassenaar

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? De traplift in Wassenaar maakt het mogelijk! Meer en meer senioren kiezen voor een stoellift. Door deze oplossing kunt u zorgeloos en op een prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken. Via onze vergelijker vindt u bruikbare tips inzake trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over velerlei liften en producten, de werking, de tarieven, de WMO regelingen en uitgebreide info over plateauliften. Uiteraard kunt u zonder kosten en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten in de regio Wassenaar.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Zonder risico en op een comfortabele manier blijven genieten van uw woning.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift te installeren.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €2350 en €9700, incl. installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Kosten traplift juli 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | Aanvraag via de WMO gemeente Wassenaar | Fabrikanten en installateurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWassenaar
Postcode2241
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Wassenaar juli 2024

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs komt tot stand middels 2 onderdelen: uw trapsituatie en extra opties zoals een driepuntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Bovendien bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een groter zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.650.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.150.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.250 of meer.
 • Extra’s zoals een parkeerbocht worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het overzicht hieronder verschaffen we de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Wassenaar. Zoals u kunt zien: het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

ModelPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.500€1.700 – €2.350halve dag
Eén bocht€5.400 – €9.700€2.650 – €6.600halve dag
2 bochten€6.000 – €11.300€4.450 – €8.0006 uur
Spiltrap€8.200 – €13.100€5.500 – €10.4005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Wassenaar.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Wassenaar is zeker het overwegen waard. Gebruikte artikelen worden grondig nagekeken en voldoen aan alle veiligheidseisen. Daarmee bespaart u zo 50% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer fabrikanten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-wassenaar-2241

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze speciale rails wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De lift werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. De meeste stoelliften bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Vaak kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elk huis is er een passend model te vinden. Doorgaans maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Wassenaar voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Tevens onderscheiden we liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap installeren ze al v.a. €2.500 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.200 incl. plaatsing. Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €10.000. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit product werkt d.m.v een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde zaak die een rolstoellift kan monteren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Wassenaar via de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen via de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Wassenaar. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert kijkt kritisch naar uw situatie en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren veilig en prettig thuis te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Wassenaar (https://www.wassenaar.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U noteert waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk aan drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan een beter alternatief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens bieden ze u details over hoe u geholpen wordt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag nu een traplift laten installeren die aansluit op uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of direct aan de slag met een aanvraag? In de lijst hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Johan de Wittstraat 45
 • 2242 LV, Wassenaar
 • Website: www.wassenaar.nl
 • E-mailadres: welzijnwerkenzorg@wassenaar.nl
 • Telefoonnummer: 886549544

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Wassenaar onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een subsidie zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening bedoeld voor gezinnen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Maak dan een afspraak bij een dealer of leverancier in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u passende uitvoeringen demonstreren en vertelt welk soort lift matcht met uw wensen, eisen en budget. De meeste aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In de volgende tabel staan de meest populaire aanbieders die ook een lift kunnen plaatsen in Wassenaar.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Wassenaar.

Populaire merken
In ons eigen kleine landje zijn meerdere geschikte leveranciers actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze producenten garanderen een snelle montage en goede after service. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In het onderstaande overzicht bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftInnovatief en compact design
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit enkele grote merken Het gaat om Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens worden er ook producten verkocht van Platinum, Extrema, Minivator, Triwa, Strobbe. Populaire specialisten van dergelijke merken zijn Smienk, TipTop, RecentLift, PractiComfort, Vegro.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een ervaren adviseur kan u helpen bij het vinden van een prettige huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties kan de montage van een traplift in Wassenaar al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de basis is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De gebruikte onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd om een veilig product aan te bieden. Dealers als Platinum of PractiComfort hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als o.a. de Triwa TR 60.

Wat kost het om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Wassenaar is niet heel goedkoop. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. De stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Dit is vaak zonde van het geld. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Wassenaar communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de regel wisselt dat tussen de 105 KG tot 155 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de uitvoeringen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke huizen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie