Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Haarlemmermeer

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Haarlemmermeer kan u daarbij helpen! Een groot deel van de ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Met zo’n lift kan men zonder zorgen en moeiteloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Via deze website vindt u nuttige adviezen wat betreft trapliften. Wij vertellen u meer over soorten liften, hoe het werkt, de (montage)kosten, de WMO en andere vergoedingen en en wat bekende leveranciers zijn. Uiteraard kunt u direct en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten in de regio Haarlemmermeer.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Op een beschermde en aangename manier blijven genieten van uw woning.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Er is voor elke woning een traplift te koop.
 • De uiteindelijke kosten liggen tussen de €2450 & €9900, inclusief montage.
 • Regelmatig worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift aanvragen via de WMO in Haarlemmermeer | Merken en leveranciers | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2151
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftHandicare 1000

Kosten traplift Haarlemmermeer april 2024

U heeft besloten: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De kostprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een klaprail. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met meerdere bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Tevens bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een andere kleur rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.350.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €5.750.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.500 inclusief plaatsing.
 • Extra upgrades zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in folders. Deze basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het overzicht hieronder voorzien we u van verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten plaatsen van een traplift in Haarlemmermeer. Het valt direct op: het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.250€1.800 – €2.2503,5 uur
Eén bocht€5.100 – €8.200€2.700 – €6.0004,5 uur
Twee bochten€6.050 – €10.900€4.300 – €7.5005,5 uur
Draaiende trap€8.000 – €12.700€5.200 – €10.100Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Haarlemmermeer.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Haarlemmermeer is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden uitgebreide getest en zijn vaak snel leverbaar. Dan bespaart u eenvoudig 60% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer showrooms hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-haarlemmermeer-2151

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met behulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is noodzakelijk wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dit railsysteem wordt aangebracht op de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit model werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle stoelliften hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Meestal kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedereen bestaat er een geschikt systeem. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in Haarlemmermeer voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn geschikt voor een brede, smalle en steile trap. Bovendien kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.450 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit leidt tot meer kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.200 incl. plaatsing. De constructie kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt op de traptreden gemonteerd. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Zulke systemen kosten al snel €8.250. De prijs hangt af van aantal bochten, totale lengte en aanvullende opties als een automatische schuifrail.

Traplift voor buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een sterke traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor blijft uw lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. De lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede organisatie die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften kosten al gauw €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Haarlemmermeer door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u ook profiteren van woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Haarlemmermeer. Mensen die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor betaalt u een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang op een prettige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Haarlemmermeer (https://www.haarlemmermeer.nl).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. Hier kunt u melden waar de behoefte ligt om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Mogelijk vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijvoorbeeld door drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn geven ze u documenten over de vervolgstappen die worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of andere zorgproducten) of een PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U gaat dan een lift aanschaffen die aansluit op uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Is er iets niet duidelijk of wilt u beginnen met de aanvraagprocedure? In de grijze box bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 2132 TZ, Haarlemmermeer
 • Website: www.haarlemmermeer.nl
 • E-mailadres: klantenservice.sozawe@haarlemmermeer.nl
 • Telefoonnummer: 09001852

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Haarlemmermeer onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor gezinnen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of het aanbod trapliften onder de loep nemen? Ga dan eens langs bij een showroom/dealer bij u in de buurt. Een productspecialist kan u verschillende liften laten zien en informeert welke uitvoering voldoet aan de situatie en het budget. Veel winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder bekijkt u winkels en producenten die ook leveren in Haarlemmermeer.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Haarlemmermeer.

Populaire merken
In ons land zijn een aantal bekende fabrikanten met eigen labels. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze producenten focussen zich op een snelle levering en goede after service. U kunt hier een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het onderstaande overzicht vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit meerdere grote ontwikkelaars De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Platinum, Extrema, Triwa, Minivator, Heymer. Betrouwbare adviseurs van de genoemde merken zijn 123traplift, Smienk, Vegro, RecentLift, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is een onbegonnen zaak. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een erkende adviseur kan u helpen met het vinden van een fijne huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Haarlemmermeer binnen één tot twee weken worden afgehandeld.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Standaard wordt de constructie nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden uiteraard goed nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Aanbieders zoals Stannah en RecentLift bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijv. de Platinum Horizon.

Wat kost het om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Haarlemmermeer is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Haarlemmermeer verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Standaard fluctueert dat tussen de 105 KG en 155 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar speciale oplossingen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Met name voor deze woningen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo blijft u lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie