Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Badhoevedorp

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een innovatieve traplift in Badhoevedorp maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor een stoellift. Hierdoor kan men zonder zorgen en op een prettige manier van uw hele huis genieten. Op deze website leest u uitgebreide gegevens aangaande trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende type liften, een technische beschrijving, de montagekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over het huren van een lift. Uiteraard kunt u direct en geheel vrijblijvend een offerte opvragen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Haarlemmermeer.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zonder zorgen en op een plezierige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te maken.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €2000 & €8400, incl. installatie.
 • Soms krijgt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Soorten trapliften | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteHaarlemmermeer | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode1171
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare 950

Kosten traplift Badhoevedorp mei 2024

U weet het zeker: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. twee zaken: het type trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Mogelijk zijn er extra kosten voor extra opties zoals een extra dunne rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.800.
 • Een stoellift met één bocht plaatsen ze al vanaf €6.200.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €6.950 incl. montage.
 • Extra opties zoals een klaprail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclames. Deze aantrekkelijke basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het onderstaande overzicht treft u een inschatting van de kosten van het laten installeren van een traplift in Badhoevedorp. Uw trapsituatie heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.350€1.650 – €2.1503,5 uur
1 bocht€4.500 – €9.200€2.750 – €6.7005 uur
2 bochten€6.100 – €10.100€3.700 – €8.0006,5 uur
Wenteltrap€7.950 – €13.300€4.700 – €9.2001 dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Badhoevedorp.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Badhoevedorp kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden goed getest en zijn helemaal veilig. Dan bespaart u gemakkelijk 50% op de nieuwprijs. Uiteraard is dat een duurzame investering. De meeste verkopers hebben op dit moment diverse 2de-handse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In het verkoopgesprek kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-badhoevedorp-1171

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dit railsysteem wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Het systeem werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel stoelliften hebben de beschikking over een draaistoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Vaak kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Traplift keuzegids

Elk geval is anders. Voor elke gebruiker is er een passende oplossing. In de basis zijn er 2 types: stoelliften in Badhoevedorp voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Ook kunt u kiezen voor buitenliften. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.500 inclusief montage.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.050 inclusief plaatsing. Het systeem past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een opklapbare rail.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De robuuste traplift voor buiten is dan erg handig. Deze lift is opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers. Dit speciale model is uitgerust met een lang plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende verkoper die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Haarlemmermeer via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen via de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Haarlemmermeer. Inwoners met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die essentieel zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist maakt een goede analyse en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang op een prettige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Via de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Haarlemmermeer (https://www.haarlemmermeer.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft aan wat u precies nodig heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Soms wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist gaat bekijken of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien bieden ze u details over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) of speciaal PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. Dit geeft meer vrijheid. U mag een systeem uitzoeken dat past bij uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of wilt u aan de slag met een aanvraag? In de grijze box treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 2132 TZ, Haarlemmermeer
 • Website: www.haarlemmermeer.nl
 • E-mail: klantenservice.sozawe@haarlemmermeer.nl
 • Telefoonnummer: 09001852

Andere vergoedingen
Na de traplift WMO Badhoevedorp onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u tevens van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Bezoek dan een showroom/dealer bij u in de buurt. Een erkende adviseur kan u verschillende systemen tonen en vertelt welke uitvoering matcht met de situatie en het budget. Veel van de winkeliers hanteren verschillende merken en modellen. In het schema hieronder bekijkt u fabrikanten en dealers die ook liften installeren in Badhoevedorp.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Badhoevedorp.

Professionele merken
In uw omgeving zijn vijf goede traplift bouwers met eigen producten. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze merken bieden een snelle montage en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het schema hieronder vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden verschillende populaire merken Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Heymer, Platinum, Strobbe, Triwa. Erkende aanbieders van merken als deze zijn Vegro, Smienk, 123traplift, PractiComfort, TipTop.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het kopen van de beste huislift. Verder kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Badhoevedorp binnen één tot twee weken worden afgehandeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd zodat er geen gebreken ontstaan. Installateurs zoals Triwa + Smienk verstrekken een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Thyssenkrupp Homeglide.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Badhoevedorp is behoorlijk duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Badhoevedorp hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Doorgaans gaat het om een draagkracht tussen de 125 KG en 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk de modellen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Als unieke optie voor deze gevallen is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie