Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Halfweg

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Halfweg vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de ouderen en mensen met fysieke ongemakken laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Dankzij dit systeem kunt u risicoloos en zonder enige inspanning gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze pagina kunt u aan de slag met belangrijke informatie t.a.v. trapliften. U leest hier alles over allerlei modellen liften, hoe het werkt, de montagekosten, de WMO en andere vergoedingen en info over het huren van een lift. Meer info? Dan kan men gelijk een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Haarlemmermeer.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Zonder gevaar en op een gemakkelijke manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2450 tot wel €8700, incl. montage.
 • Regelmatig krijgt u een traplift op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Tarieven traplift juli 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Haarlemmermeer | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode1165
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftStannah Solus

Kosten traplift Halfweg juli 2024

U bent erover uit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs hangt af van twee factoren: het soort trap en eventuele extra’s. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren gaat vaak moeiteloos en is dus ook de goedkoopste optie. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Mogelijk moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties zoals een luxe stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al voor €2.750.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €5.800.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.400 incl. montage.
 • Extra opties zoals een verlichte voetenplank zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze voordelige basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het overzicht hieronder voorzien we u van de begrote kosten van het plaatsen van een traplift in Halfweg. Het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.700€1.800 – €2.100Dagdeel
1 bocht€5.000 – €8.800€3.250 – €6.6004,5 uur
2 bochten€5.950 – €10.600€4.500 – €7.4001 dag
Wenteltrap€7.850 – €12.900€5.250 – €10.5001 dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Halfweg.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Halfweg kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden uiteraard goed nagekeken en voldoen aan alle veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u tot wel 45% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast is dat een duurzame investering. Steeds meer leveranciers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met gebruikte liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-halfweg-1165

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Zo’n rail wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan geholpen door een stille elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel types hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Overigens kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Verschillende soorten trapliften + advies

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedere gezinssituatie wordt gezocht naar het juiste product. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Halfweg voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Tevens zijn er innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.700 incl. montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.500 incl. montage.Het systeem kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.500. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en extra opties zoals een draaifunctie.

Speciale trapliften voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een goede traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor de rolstoel. Dit product heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire zaak die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen worden aangeboden v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Haarlemmermeer d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Haarlemmermeer. Mensen die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en adviseert of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en op een prettige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Welke stappen moet ik ondernemen? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Haarlemmermeer (https://www.haarlemmermeer.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft aan wat u precies nodig heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-adviseur bekijkt of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijv. hoogteverschillen of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien sturen ze u documentatie over welke maatregelen er worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een traplift uitkiezen die in lijn is met uw individuele situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Vestigingsadres

Meer informatie of direct weten waar u een aanvraag kan indienen? In de lijst hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 2132 TZ, Haarlemmermeer
 • Website: www.haarlemmermeer.nl
 • E-mailadres: klantenservice.sozawe@haarlemmermeer.nl
 • Telefoonnummer: 09001852

Andere vormen van subsidie
Na de traplift WMO Halfweg subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u onder bepaalde voorwaarden gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Handig is dan een adviespunt of winkel in de omgeving. Een betrouwbare expert kan u meerdere modellen laten zien en adviseert u over welk type lift past voldoet aan uw situatie. Een groot deel van de winkeliers hanteren verschillende merken en modellen. In de tabel hieronder vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook actief zijn in Halfweg.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Halfweg.

Professionele merken
In Nederland zijn meerdere goede leveranciers operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze leveranciers staan bekend om een vlotte levertijd en een goede service. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In de volgende tabel treft u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kunt kiezen uit enkele bekende traplift bouwers Het gaat om Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Platinum, Minivator, Extrema, Strobbe. Gerenommeerde montagepartners van deze merken zijn o.a. 123traplift, TipTop, Smienk, Vegro, RecentLift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een ervaren adviseur kan u helpen met het uitkiezen van de beste huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Halfweg in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. In de regel wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen. Merken zoals ThyssenKrupp + Extrema verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Stannah Solus.

Is het slim om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor ouderen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Halfweg is behoorlijk duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Halfweg communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In veel gevallen wisselt dat tussen de 125 KG – 160 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Specifiek voor dergelijke gevallen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie