Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zuiderwoude

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Zuiderwoude verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer ouderen en hulpbehoevenden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Dankzij dit systeem kunt u weer zelf en probleemloos naar boven en naar beneden. Op deze website leest u belangrijke specificaties omtrent trapliften. Wij vertellen u meer over de liften die passen bij uw trap, technische details, de onkosten, de WMO en andere vergoedingen en uitgebreide info over plateauliften. Bovendien kunt u zonder kosten een brochure of een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Waterland.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Zorgeloos en op een prettige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift beschikbaar.
 • De uiteindelijke kosten komen neer op bedragen tussen €1600 oplopend tot 9600, incl. plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden heeft u recht op een traplift op basis van de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift mei 2024 | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteWaterland | Fabrikanten en verkooppunten | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcode1153
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Veel gekozen liftOtolift Parallel

Kosten traplift Zuiderwoude mei 2024

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs is afhankelijk van 2 aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is binnen no-time geregeld en dus ook het voordeligst. Bij een trap met 1 of 2 bochten gaan de kosten omhoog. Vaak worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een stabieler zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.700.
 • Een stoellift met één bocht is er al vanaf €6.050.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €7.150 of zelfs nog meer.
 • Extra’s zoals een noodbatterij worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in flyers. Deze basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de tabel hieronder bieden wij de richtprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Zuiderwoude. Het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.750€1.700 – €2.3501/2 dag
Eén bocht€4.650 – €9.600€3.400 – €6.9005 uur
Twee bochten€6.150 – €11.600€3.700 – €7.5006,5 uur
Spiltrap€8.150 – €14.000€5.450 – €9.8006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Zuiderwoude.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Zuiderwoude kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden op alle punten gecontroleerd en zijn vaak snel leverbaar. Op deze manier bespaart u zo 50% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. Het gros van de showrooms kunnen u ook helpen aan gebruikte liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Met een verkoopadviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-zuiderwoude-1153

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze speciale rails wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. U bedient de lift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Het systeem werkt op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste modellen kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Zuiderwoude voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien kunt u kiezen voor buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.850 incl. installatie.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.250 inclusief installatie. De constructie is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €10.000. De prijs komt tot stand middels het aantal bochten en overige opties zoals eenvierpuntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De krachtige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zodoende kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit speciale model beschikt over een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenverplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende zaak die een rolstoellift kan monteren. Deze modellen worden aangeboden v.a. €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Waterland met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Waterland. Ouderen en mensen met een beperking die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Daarvoor rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-consulent komt bij u thuis en besluit of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren moeiteloos en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. Via de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe werkt dat dan? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Waterland (https://www.waterland.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft te kennen wat u kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Afhankelijk van de situatie wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent beslist of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijv. veel hoogteverschil of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Vervolgens verstrekken ze u informatie over hoe u geholpen wordt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt dan zelf een traplift aanschaffen die voldoet aan uw wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of wilt u een WMO-melding doen? Onderstaand bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Pierebaan 3
 • 1141 GV, Waterland
 • Website: www.waterland.nl
 • E-mailadres: gemeente@waterland.nl
 • Telefoonnummer: 0299658585

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Zuiderwoude lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen hulp in de vorm van subsidie als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor particulieren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? In dat geval adviseren wij een adviespunt of showroom gevestigd in de regio. Een betrouwbare expert kan u een aantal systemen laten zien en adviseert welk systeem matcht met uw wensenlijstje en budget. Het gros van de showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In de tabel hieronder staan leveranciers en merken die ook actief zijn in Zuiderwoude.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Zuiderwoude.

Geschikte merken
In uw omgeving zijn 5 geschikte traplift bouwers met eigen labels. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze merken hanteren een snelle levering en een eigen serviceteam. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder bieden wij de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit een aantal grote traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Triwa, Minivator, Heymer, Strobbe. Gerenommeerde dealers van merken als deze zijn TipTop, RecentLift, Smienk, 123traplift, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het uitkiezen van de beste huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Zuiderwoude binnen een paar weken worden gedaan.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan bent u ook erg duurzaam bezig. In de regel wordt de constructie wel nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de motor worden goed getest zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals Platinum en Heymer bieden een prima aanbod 2e hands modellen zoals de Thyssenkrupp Levant comfort.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Zuiderwoude is puur financieel gezien niet verstandig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Voor langer gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Zuiderwoude werkt met een maximale draagkracht in KG. Doorgaans wisselt dat tussen de 130 KG tot 160 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de modellen in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort woningen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie