Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Volendam

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Volendam verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kunt u zorgeloos en zeer eenvoudig van uw hele huis genieten. Op deze site leest u waardevolle beschrijvingen ten aanzien van trapliften. Onze experts geven tips over de liften die passen bij uw trap, de unieke werking, de verwachte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over tweedehands modellen. Daarbovenop kunt u heel eenvoudig en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij de grote traplift fabrikanten in de regio Edam-Volendam.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Met een veilig gevoel en op een prettige manier naar boven en beneden gaan.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De totale kosten fluctueren zo tussen de €2150 en €9200, inclusief installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden wordt de traplift vergoed vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Kosten traplift mei 2024 | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Edam-Volendam | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1131
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Volendam mei 2024

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 aspecten: het soort trap en eventuele extra’s. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met 1 of 2 bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarnaast moet u rekenen op een meerprijs voor uitbreidingen als een extra sterke accu.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap start bij €2.800.
 • Een basislift met een standaard bocht is al beschikbaar v.a. €6.250.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €7.550 inclusief plaatsing.
 • Extra opties zoals een driepuntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in folders. Deze gunstige basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het onderstaande overzicht vindt u de adviesprijzen van het monteren van een traplift in Volendam. Het soort trap (recht of met bochten) heeft de meeste invloed op de prijs.

SoortNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.350€1.800 – €2.2503,5 uur
1 bocht€4.800 – €9.800€2.700 – €5.7005 uur
Twee bochten€5.750 – €11.700€4.050 – €7.0005,5 uur
Wenteltrap€8.400 – €12.500€4.800 – €9.8001 dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Volendam.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Volendam is zeker het overwegen waard. Gebruikte stoelliften worden uitgebreide getest en worden onder garantie geleverd. Op deze manier bespaart u tot wel 45% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. De meeste fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-handse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-volendam-1131

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze speciale rails wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan de stoellift activeren met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nu duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit product werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste soorten beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Doorgaans kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk huis is er een passende oplossing. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Volendam voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Voorts onderscheiden we buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.100 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit ziet u terug in hogere kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.000 incl. montage.Dit product past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €8.250. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en optionele upgrades zoals een parkeerbocht.

Buiten traplift
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan zeer geschikt. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zodoende kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit product werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede fabrikant die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze modellen worden aangeboden v.a. €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Edam-Volendam met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Edam-Volendam. Inwoners met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die essentieel zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. In sommige gevallen prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode comfortabel in uw huis te wonen. Via de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Edam-Volendam (https://www.edam-volendam.nl).
 2. Een toegewezen consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U deelt aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent bekijkt of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (we zien vaak drempels naar de badkamer of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk meer geschikt.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna krijgt u informatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of een rollator) of een individueel PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag nu een lift aanschaffen die rijmt met uw behoeften. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of gelijk een WMO-melding doen? In de box hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: W. van der Knoopdreef 1
 • 1132 KN, Edam-Volendam
 • Website: www.edam-volendam.nl
 • E-mailadres: loketwmo@edam-volendam.nl
 • Telefoonnummer: 0299398345

Overige vergoedingen
Naast de traplift WMO Volendam bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u misschien naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een subsidie in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door ouderen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een showroom of adviespunt gevestigd in de regio. Een erkende adviseur kan u meerdere liften introduceren en geeft aan welk type lift past in lijn is met uw wensenlijstje en budget. Het gros van de verkooppunten bieden meerdere merken aan. In deze tabel staan de meest populaire aanbieders die ook liften monteren in Volendam.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Volendam.

Bekende merken
In ons land zijn diverse professionele fabrikanten werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze merken verzekeren een korte installatietijd en uitstekende service. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In deze tabel bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Opsomming van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn diverse erkende merken We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Platinum, Extrema, Minivator, Strobbe. Erkende specialisten van de genoemde merken zijn RecentLift, 123traplift, TipTop, PractiComfort, Smienk.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een ervaren adviseur helpt u graag bij het vinden van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Volendam al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Meestal is de rails wel nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden uiteraard goed nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals Acorn & PractiComfort verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 10.

Kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Volendam is relatief duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Volendam communiceert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel schommelt dat tussen de 105 KG en 170 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de liften in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort woningtypes bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie