Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Den Ilp

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Den Ilp vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Met zo’n lift kan men zonder zorgen en probleemloos uw gehele woning blijven gebruiken. Op deze site bieden wij belangrijke beschrijvingen betreffende trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende type liften, hoe het technisch werkt, de totale kosten, de overheidsregelingen (WMO) en info over het huren van een lift. Geïnteresseerd? Dan kunt u gratis en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Landsmeer.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Op een betrouwbare en eenvoudige manier naar boven en beneden gaan.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2300 tot wel €9800, inclusief installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Landsmeer | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteLandsmeer
Postcode1127
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Den Ilp mei 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De uiteindelijke prijs hangt af van 2 zaken: uw trapsituatie en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met meerdere bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarbovenop geldt er een meerprijs voor extra opties als een luxe stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.400.
 • Een lift die 1 bocht door moet plaatsen ze al vanaf €6.350.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.050.
 • Extra’s zoals een opklapbare rail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV aanbiedingen. Deze interessante vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het volgende gedeelte bieden wij een inschatting van de kosten van het plaatsen van een traplift in Den Ilp. Het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

ModelPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.400€1.800 – €2.150halve dag
1 bocht€4.750 – €8.800€3.450 – €5.900Dagdeel
2 bochten€6.350 – €11.700€4.250 – €7.2006,5 uur
Draaiende trap€8.550 – €14.500€5.400 – €10.1006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Den Ilp.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Den Ilp kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte producten worden uiteraard goed nagekeken en zijn helemaal veilig. Dan bespaart u al snel 40% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer verkopers kunnen u ook helpen aan 2de-hands liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-den-ilp-1127

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit biedt uitkomst wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Het railsysteem wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De lift heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle types hebben de beschikking over een draaistoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Ook kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor ieder huishouden zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Den Ilp voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.850 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit leidt tot hogere kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.100 inclusief installatie. Dit model past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.750. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en overige opties zoals eensta-op-stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Een lager gelegen tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelgebruikers. Deze variant wordt geleverd met een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede firma die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften kosten al gauw €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Landsmeer via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Landsmeer. Burgers die vallen binnen deze WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Wel draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur maakt een goede analyse en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en op een veilige manier in uw eigen huis te blijven wonen. Met de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Wat moet ik precies doen? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Landsmeer (https://www.landsmeer.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U deelt aan welke artikelen u behoefte heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-specialist gaat bekijken of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk aan drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is regelmatig meer effectief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-16 weken. Hierna geven ze u aanvullende info over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Indien u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt dan zelf een systeem laten plaatsen die aansluit op uw wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of nu direct een WMO-voorziening aanvragen? In de box hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Dr. M.L. Kingstraat 2
 • 1121 CP, Landsmeer
 • Website: www.landsmeer.nl
 • E-mailadres: middelpunt@landsmeer.nl
 • Telefoonnummer: 0204877124

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO Den Ilp vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een subsidie in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor ouderen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Dan kunt u terecht bij een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een ervaren adviseur kan u de populaire mogelijkheden tonen en informeert welk soort lift matcht met uw woning en budget. Het gros van de winkels verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel staan aanbieders en merken die ook liften monteren in Den Ilp.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Den Ilp.

Professionele merken
In uw omgeving zijn diverse geschikte merken met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift bouwers hanteren een vlotte levertijd en vakkundige service medewerkers. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In deze tabel staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden verschillende grote producenten Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Strobbe, Triwa, Extrema, Heymer, Minivator. Populaire installateurs van bovengenoemde merken zijn TipTop, PractiComfort, RecentLift, Smienk, 123traplift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift in huis uittesten heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een ervaren adviseur geeft tips en advies voor het uitkiezen van een fijne huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans kan de montage van een traplift in Den Ilp binnen 1 – 3 weken worden gerealiseerd.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In veel gevallen wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreid getest zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals Triwa en Smienk hebben een groot aanbod 2e hands modellen zoals de Handicare 1100.

Is het slim om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Den Ilp is niet heel goedkoop. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Den Ilp communiceert een maximaal gewicht in kilogram. In de regel wisselt dat tussen de 115 KG en 160 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw leverancier naar de liften die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als aanvulling voor deze situaties is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie