Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Schiphol-Rijk

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Schiphol-Rijk biedt uitkomst! Meer en meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kopen een speciale stoellift voor thuis. Zodoende kunt u op een veilige manier en zonder moeite in uw eigen huis blijven wonen. Op deze pagina vindt u belangrijke beschrijvingen wat betreft trapliften. Onze experts geven tips over diverse lift types, de werking, de installatiekosten, de WMO en veiligheid. Geïnteresseerd? Dan kunt u zonder kosten en vrijblijvend een offerte aanvragen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Haarlemmermeer.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Op een beschermde en prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift op maat.
 • De uiteindelijke kosten komen neer op bedragen tussen €2500 oplopend tot 9600, incl. installatie.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Kosten traplift mei 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteHaarlemmermeer | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode1119
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Schiphol-Rijk mei 2024

U weet het zeker: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs komt tot stand middels 2 onderdelen: het type trap en extra opties zoals een luxe stoel. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met 1 of 2 bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Bovendien worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een snellere motor.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.250.
 • Een simpele lift met één bocht is er vanaf €6.150.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €7.350 inclusief installatie.
 • Een upgrade zoals een sta-op-stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in reclamespotjes. Deze interessante basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de bijgaande tabel verschaffen we de richtprijs van het laten installeren van een traplift in Schiphol-Rijk. Het trap type is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.600€1.750 – €2.3004,5 uur
1 bocht€4.500 – €9.600€2.850 – €5.600halve dag
2 bochten€5.750 – €11.000€4.050 – €7.5006,5 uur
Spiltrap€8.150 – €14.300€5.400 – €10.0006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Schiphol-Rijk.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Schiphol-Rijk is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden uitgebreid getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zo bespaart u zo 40% – 45% ten opzichte van een nieuw model. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste verkooppunten kunnen u ook helpen aan 2de-handse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-schiphol-rijk-1119

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dat railsysteem wordt vastgezet op de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Vaak kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elke gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Doorgaans onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Schiphol-Rijk voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Bovendien zijn er speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap start bij €2.250 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit zorgt voor meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.400 inclusief installatie. De constructie is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €8.000. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en extra opties zoals een parkeerbocht.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De krachtige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit model is uitstekend bestendig tegen hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften worden aangeboden v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Haarlemmermeer binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Haarlemmermeer. Mensen die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-adviseur checkt uw prive-omstandigheden en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en op een prettige manier in uw eigen huis te blijven wonen. Met de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Haarlemmermeer (https://www.haarlemmermeer.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. Hier kunt u melden wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. Uw WMO-consulent analyseert of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (dat komt dan door drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk meer geschikt.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment verstrekken ze u documentatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura en PGB budget
Indien de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag zelf een model kiezen die aansluit op uw eisen en wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of snel aanmelden voor de WMO? Hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 2132 TZ, Haarlemmermeer
 • Website: www.haarlemmermeer.nl
 • E-mail: klantenservice.sozawe@haarlemmermeer.nl
 • Telefoonnummer: 09001852

Andere subsidie/vergoeding
Afgezien van de traplift WMO Schiphol-Rijk subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen hulp in de vorm van subsidie als zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die met name handig is voor mensen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u advies of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Ga dan eens langs bij een adviespunt of winkel gevestigd in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u geschikte uitvoeringen demonstreren en informeert welk systeem in lijn is met uw wensenlijstje en budget. De meeste verkooppunten hebben een groot assortiment en veel merken. In de bijgaande tabel bekijkt u fabrikanten en dealers die ook een lift kunnen plaatsen in Schiphol-Rijk.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Schiphol-Rijk.

Professionele merken
In uw omgeving zijn vijf erkende traplift bouwers met eigen producten. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze ontwikkelaars werken met een snelle levertijd en een goede service. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan verschillende erkende traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens bestaan er ook minder bekende merken zoals Minivator, Triwa, Strobbe, Extrema, Heymer. Gerenommeerde (tweedehands) aanbieders van deze merken zijn o.a. TipTop, Vegro, PractiComfort, 123traplift, Smienk.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een getrainde specialist helpt u graag bij het kopen van de beste huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om alles in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal kan de montage van een traplift in Schiphol-Rijk al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Doorgaans wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden helemaal gereviseerd zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als Acorn of 123 traplift hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als onder andere de Otolift Parallel.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Schiphol-Rijk is puur financieel gezien niet verstandig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Schiphol-Rijk communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen gaat het om een draagkracht tussen de 120 KG & 145 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de opties die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als aanvulling voor deze type woningen kunt u ervoor kiezen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie