Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Duivendrecht

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Duivendrecht maakt het mogelijk! Meer en meer bejaarden en mensen met medische beperkingen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. . Slim, want zo kunt u weer zelf en moeiteloos uw gehele woning blijven gebruiken. Aan de hand van deze website vindt u waardevolle specificaties aangaande trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de liften die passen bij uw trap, technische details, de prijzen, info over de WMO/PGB en info over tweedehands modellen. Ook kunt u online een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Ouder-Amstel.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Zonder gevaar en op een plezierige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De uiteindelijke kosten liggen tussen de €2250 en €9900, inclusief plaatsing.
 • Regelmatig ontvangt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | Een traplift aanvragen via de WMO in Ouder-Amstel | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteOuder-Amstel
Postcode1115
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Duivendrecht mei 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs komt tot stand middels twee aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een parkeerbocht. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Vaak komen er additionele kosten bij voor opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap start bij €2.350.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al vanaf €5.900.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.600 inclusief installatie.
 • Extra upgrades zoals een automatische klaprail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclames. Deze gunstige basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In deze tabel vindt u indicatieve prijzen van het monteren van een traplift in Duivendrecht. Het trap type is de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.350€1.750 – €2.1504 uur
1 bocht€5.250 – €8.700€3.350 – €5.600Dagdeel
Meerdere bochten€6.200 – €10.600€3.850 – €7.700Hele dag
Spiltrap€7.750 – €12.000€5.200 – €10.2001 dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Duivendrecht.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Duivendrecht is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte systemen worden grondig nagekeken en zijn helemaal veilig. Daarmee bespaart u tot wel 45% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Veel aanbieders hebben een ruim aanbod met 2e-handse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-duivendrecht-1115

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit biedt uitkomst als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dit railsysteem wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. De hele constructie werkt met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Vervolgens drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Het systeem werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste merken hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Meestal kunt u gemakkelijk de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elk huis zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Duivendrecht voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast verkoopt men oplossingen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap start bij €2.200 inclusief montage.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit heeft als gevolg hogere kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.500 incl. installatie. Dit product is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.500. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra opties zoals een luxe stoel.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De krachtige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan voor gebruikers van een rolstoel. Dit model heeft een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die rolstoelliften kan installeren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Ouder-Amstel d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Ouder-Amstel. Ouderen en andere hulpbehoevenden met WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en beslist of een stoellift de ideale optie is. Soms is een verhuisvergoeding een beter idee.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent op een betrouwbare wijze in uw vertrouwde woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Wat moet ik precies doen? Hieronder kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Ouder-Amstel (https://www.ouder-amstel.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U indiceert waar de behoefte ligt om langdurig thuis te blijven wonen. Soms kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (onder andere door opstapjes of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding blijkt dan meer geschikt.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment krijgt u documenten over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Als de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag zelf een stoellift uitzoeken die voldoet aan uw behoeften. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of wilt u aan de slag met een aanvraag? In de lijst hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Diedrick van Haarlemstraat 3
 • 1191 AX, Ouder-Amstel
 • Website: www.ouder-amstel.nl
 • E-mail: info@wmoloket-ouderamstel.nl
 • Telefoonnummer: 0204722159

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Duivendrecht subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een subsidie wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor ouderen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? Handig is dan een winkel/showroom rondom uw woonplaats. Een betrouwbare expert kan u passende uitvoeringen laten zien en adviseert welk soort lift in lijn is met uw woning en budget. Veel van de winkeliers hanteren verschillende merken en modellen. In de bijgaande tabel bekijkt u winkels en producenten die ook werkzaam zijn in Duivendrecht.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Duivendrecht.

Bekende merken
In ons eigen kleine landje zijn vijf professionele traplift fabrikanten actief. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze leveranciers werken met een snelle levertijd en vakkundige service medewerkers. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het overzicht hieronder treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan 5 populaire fabrikanten We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Heymer, Strobbe, Extrema, Platinum. Populaire specialisten van dergelijke merken zijn PractiComfort, RecentLift, TipTop, Smienk, 123traplift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een getrainde specialist zal u helpen bij het vinden van een geschikte huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om alles in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans kan de montage van een traplift in Duivendrecht binnen een paar weken plaatsvinden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In veel gevallen is de rails wel nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de motor worden grondig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als ThyssenKrupp & Strobbe beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Thyssenkrupp Levant classic.

Is het slim om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Duivendrecht is puur financieel gezien niet verstandig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Duivendrecht verstrekt vaak een maximale draagkracht in KG. Standaard gaat het om een draagkracht tussen de 110 KG – 160 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de modellen in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke huizen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie