Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kantens

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Kantens biedt uitkomst! Steeds meer ouderen en hulpbehoevenden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. . Slim, want zo kunt u weer zelf en comfortabel uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via deze pagina bekijkt u waardevolle adviezen aangaande trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende type liften, hoe de bediening werkt, de installatiekosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en onderhoud. Daarnaast kunt u zonder kosten en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Het Hogeland.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Zonder risico en op een prettige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift te installeren.
 • De tarieven liggen tussen de €1950 tot zo’n €8200, inclusief plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden heeft u recht op een traplift vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | Aanvraag via de WMO gemeente Het Hogeland | Merken en adviseurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9995
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 160

Kosten traplift Kantens maart 2023

U bent erover uit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs komt tot stand middels 2 zaken: de vorm van de trap en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Een traplift laten aanbrengen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het installeren van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Bovendien zijn er extra kosten voor extra opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.750.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €5.750.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al gauw €7.700 inclusief installatie.
 • Opties zoals een sta-op-stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV aanbiedingen. Deze interessante vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de bijgaande tabel bieden wij de marktprijzen van het laten monteren van een traplift in Kantens. Zoals u kunt zien: het type trap is de belangrijkste kostenpost.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.950€1.850 – €2.1504,5 uur
Eén bocht€5.100 – €9.600€2.950 – €6.9005 uur
Meerdere bochten€6.550 – €10.800€3.800 – €7.300Eén dag
Wenteltrap€7.850 – €13.700€5.400 – €9.900Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Kantens.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Kantens kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden uitgebreide getest en zijn vaak snel leverbaar. Op deze manier bespaart u tot wel 35% – 60% op de aankoopprijs. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer aanbieders hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-kantens-9995

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is vooral handig wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze rail wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De lift heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel soorten hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Meestal kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elk geval is anders. En voor iedere woning en gebruiker is er een passend model te vinden. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Kantens voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Daarnaast verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.100 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in meer kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.200 incl. plaatsing. De constructie kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €10.000. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een noodbatterij.

Traplift buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het systeem is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit een laag dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende fabrikant die rolstoelliften kan installeren. Deze liften zijn te koop v.a. €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Het Hogeland via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Het Hogeland. Mensen die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en beslist of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor een ruime periode comfortabel in uw eigen huis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe zit het traject eruit? Onderstaand kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Het Hogeland (https://www.hethogeland.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft aan wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent verkent of de traplift een oplossing voor de lange termijn is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (we zien vaak veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn verstrekken ze u gegevens over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura en PGB budget
Indien de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag nu een lift selecteren die aansluit op uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of meteen een WMO-melding doen? Onderstaand plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat W 70
 • 9951 AC, Het Hogeland
 • Website: www.hethogeland.nl
 • E-mailadres: gemeente@hethogeland.nl
 • Telefoonnummer: 0883458888

Andere subsidieregelingen
Behalve de traplift WMO Kantens zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een tegemoetkoming zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor mensen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een afspraak maken of diverse trapliften uitproberen? In dat geval adviseren wij een showroom of adviespunt gevestigd in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u de populaire mogelijkheden demonstreren en informeert u over welk merk/model matcht met uw wensen, eisen en budget. Veel van de dealers hebben een divers aanbod. In de bijgaande tabel staan verkooppunten en fabrikanten die ook leveren in Kantens.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Kantens.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij diverse betrouwbare producenten actief. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze fabrikanten werken met een vlotte levertijd en uitstekende service. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het onderstaande overzicht staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit 5 goede traplift fabrikanten Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens worden er ook producten verkocht van Minivator, Heymer, Platinum, Triwa, Strobbe. Bekende dealers van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, TipTop, Smienk, Vegro, RecentLift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een erkende adviseur helpt u graag bij het kopen van een passende huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Kantens al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In veel gevallen wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als Minivator of PractiComfort hanteren een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals de Handicare 1000.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Kantens is op lange termijn niet voordelig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Kantens hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de basis fluctueert dat tussen de 125 KG – 155 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de stoelen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort type woningen bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie