Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Huizinge

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een speciale traplift in Huizinge kan u daarbij helpen! Flink wat ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Hierdoor kunt u op een veilige manier en zonder moeite gebruik blijven maken van uw hele woning. Op Trapliftexpert.nl bieden wij handige informatie omtrent trapliften. U leest hier alles over allerlei modellen liften, de unieke werking, de (montage)kosten, de overheidsregelingen (WMO) en veiligheid. Bovendien kunt u direct een brochure of een offerte aanvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Loppersum.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Zorgeloos en op een plezierige manier blijven genieten van uw woning.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te koop.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2100 tot zo’n €9700, inclusief plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden wordt de traplift vergoed vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Lees alles over de werking | Welk type lift past bij mij? | Aanvraag via de WMO gemeente Loppersum | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9992
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 60

Kosten traplift Huizinge maart 2023

U hebt de keuze gemaakt: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar wat zijn nu de kosten? De prijs hangt af van twee factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met meerdere bochten stijgen de kosten. Daarbovenop komen er additionele kosten bij voor upgrades als een 4-puntsgordel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al voor €2.450.
 • Een stoellift met één bocht plaatsen ze al vanaf €6.050.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.250 of meer.
 • Extra opties zoals een sta-op-stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamespotjes. Deze gunstige basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In deze tabel vindt u indicatieve prijzen van het monteren van een traplift in Huizinge. Het soort trap (recht of met bochten) is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.300€1.850 – €2.2004 uur
Eén bocht€4.950 – €9.100€2.850 – €5.500halve dag
Meerdere bochten€6.200 – €10.800€4.250 – €7.4006,5 uur
Wenteltrap€7.950 – €13.300€5.150 – €10.4006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Huizinge.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Huizinge is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden gereviseerd en bieden ook gewoon garantie. Hiermee bespaart u zo 30% – 50% op de nieuwprijs. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer verkopers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-hands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In het verkoopgesprek bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-huizinge-9992

Informatie en uitleg over de traplift

Dankzij een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is vooral handig als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. U kan deze stoel besturen met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. De meeste merken hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste modellen kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Traplift keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke situatie wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Huizinge voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Verder kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap is er vanaf €2.350 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.800 inclusief montage. Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Daarom is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €9.500. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en eventuele extra’s zoals een voetenplank met LED verlichting.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Op die manier is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan voor gebruikers van een rolstoel. Deze variant beschikt over een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Zulke liften worden aangeboden v.a. €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Loppersum door de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Loppersum. Senioren en mindervaliden die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent op een betrouwbare wijze in uw vertrouwde woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Loppersum (https://www.loppersum.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U bespreekt waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-expert verkent of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door drempels of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding is dan meer geschikt.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien geven ze u details over welke maatregelen er worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Indien u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een rolstoel) of speciaal PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag hierbij een model kiezen die matcht met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of gelijk een aanmelding voor de WMO doen? In de box hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Molenweg 12
 • 9919 AH, Loppersum
 • Website: www.loppersum.nl
 • E-mail: wmo@loppersum.nl
 • Telefoonnummer: 0596548200

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Huizinge vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een financiële compensatie wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op huishoudens die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? Maak dan een afspraak bij een winkel of showroom gevestigd in de regio. Een erkende adviseur kan u meerdere uitvoeringen demonstreren en informeert u over welk type lift past rijmt met uw trap, situatie en budget. Een groot deel van de dealers bieden meerdere merken aan. In de onderstaande tabel bieden wij winkels en producenten die ook liften installeren in Huizinge.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenGratis advies aan huis
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Huizinge.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn enkele betrouwbare producenten actief. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze leveranciers staan in voor een snelle levering en uitstekende service. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het onderstaande overzicht vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2023
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit een aantal goede producenten Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder zijn er iets minder bekende merken als Heymer, Extrema, Minivator, Triwa, Platinum. Erkende (2e hands) leveranciers van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, RecentLift, Vegro, PractiComfort, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is een onbegonnen zaak. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een adviseur zal u bijstaan bij het uitkiezen van een passende huislift. Verder bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans kan de montage van een traplift in Huizinge binnen een paar weken worden afgehandeld.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Standaard wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De gebruikte onderdelen worden gereviseerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als Minivator en Smienk hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals onder andere de Thyssenkrupp Swing.

Wat kost het om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Huizinge is op lange termijn niet voordelig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Huizinge verstrekt vaak een maximale draagkracht in KG. Doorgaans schommelt dat tussen de 105 KG & 170 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de liften die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als aanvulling voor deze woningtypes bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor opgewassen tegenalle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie