Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Usquert

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Usquert maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Op deze manier kunt u zelfstandig en comfortabel in uw eigen huis blijven wonen. Op deze website treft u handige specificaties over trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het werkt, de verwachte kosten, de WMO regelingen en info over tweedehands modellen. Meer info? Dan kan men gelijk en zonder moeite een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Het Hogeland.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Met een gerust hart en op een gemakkelijke manier de trap op en af.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke woning is er een passende traplift.
 • De uiteindelijke kosten liggen tussen de €2200 tot maar liefst €9900, inclusief montage.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO regeling.

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteHet Hogeland | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9988
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftHandicare 950+

Kosten traplift Usquert mei 2024

U bent erover uit: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs komt tot stand middels twee aspecten: het soort trap en extra opties zoals een klaprail. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een model voor een normale rechte trap installeren is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Tevens zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een groter zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.550.
 • Een lift die 1 bocht door moet installeren ze al v.a. €5.800.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €7.600 of meer.
 • Extra upgrades zoals een automatische klaprail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in brochures. Deze voordelige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het volgende gedeelte bieden wij een overzicht met de geschatte kosten van het laten monteren van een traplift in Usquert. Het soort trap (recht of met bochten) is de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.250€1.700 – €2.150Dagdeel
1 bocht€4.800 – €8.900€3.150 – €5.7001/2 dag
Meerdere bochten€6.000 – €11.500€4.300 – €7.200Eén dag
Spiltrap€8.350 – €13.500€4.800 – €10.3006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Usquert.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Usquert kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte stoelliften worden grondig nagekeken en worden onder garantie geleverd. Zodoende bespaart u zo 55% vergeleken met een nieuw model. Tevens is dat een duurzame investering. Meer en meer fabrikanten hebben een ruim aanbod met gebruikte modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-usquert-9988

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is noodzakelijk wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dit railsysteem wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden middels een elektromotor. U bedient de lift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit artikel werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel stoelliften beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste liften kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke trap wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Usquert voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Daarnaast bestaan er oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.750 incl. installatie.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.200 incl. plaatsing. De constructie kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Daardoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom is dit een van de duurste modellen. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €10.000. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een parkeerbocht.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?De krachtige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit type is extra goed beschermd tegen regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan voor gebruikers van een rolstoel. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die deze rolstoellift aanbiedt. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Het Hogeland met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Het Hogeland. Inwoners die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-adviseur analyseert uw zorgvraag en bepaalt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent moeiteloos en veilig van uw huis te blijven genieten. Met de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Maar hoe werkt dat dan? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Het Hogeland (https://www.hethogeland.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. U noteert welke hulpmiddelen u wenst om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Soms zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-adviseur analyseert of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. In veel gevallen komt hieruit dat het bovengedeelte te beperkt is (bijvoorbeeld door drempels naar de badkamer of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dikwijls een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens sturen ze u gegevens over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura en PGB budget
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of een scootmobiel) of een eigen PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt nu een lift uitzoeken die matcht met uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Meer weten of snel aan de slag met een aanvraag? Onderstaand leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat W 70
 • 9951 AC, Het Hogeland
 • Website: www.hethogeland.nl
 • E-mail: gemeente@hethogeland.nl
 • Telefoonnummer: 0883458888

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Na de traplift WMO Usquert bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een financiële compensatie als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op mensen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Bezoek dan een winkel of showroom rondom uw woonplaats. Een ervaren adviseur kan u verschillende stoelliften laten zien en geeft aan welke uitvoering in lijn is met uw situatie. Een groot deel van de dealers bieden meerdere merken aan. In de onderstaande tabel vindt u de meest populaire aanbieders die ook werkzaam zijn in Usquert.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Usquert.

Erkende merken
In Nederland zijn verschillende professionele merken aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift fabrikanten beloven een snelle levering en goede after service. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn verschillende populaire traplift fabrikanten Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Heymer, Triwa, Minivator, Strobbe. Populaire installateurs van eerdergenoemde merken zijn Smienk, Vegro, RecentLift, PractiComfort, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een professionele adviseur zal u verder ondersteunen bij het vinden van een goede huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Usquert binnen 1 – 2 weken worden gerealiseerd.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In veel gevallen wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Installateurs zoals Otolift of Extrema verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Thyssenkrupp Flow.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor mensen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Usquert is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Usquert verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Standaard valt dit binnen een marge van 115 KG tot 150 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de constructies die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke woningtypes bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie