Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zijldijk

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een innovatieve traplift in Zijldijk biedt uitkomst! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Zodoende kunt u zonder risico en moeiteloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op de traplift-vergelijker vindt u uitgebreide details met betrekking tot trapliften. Wij bieden handige info over velerlei liften en producten, de werking, de kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Meer weten? Dan kunt u heel eenvoudig en zonder moeite een offerte opvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Loppersum.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Risicoloos en op een plezante manier naar boven en naar beneden.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een traplift mogelijk.
 • De kosten variëren tussen €2000 tot wel €9300, inclusief installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteLoppersum | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9987
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftHandicare 1100

Kosten traplift Zijldijk april 2023

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs wordt bepaald door 2 factoren: het type trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Een traplift installeren in huis is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus ook de goedkoopste optie. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan is het prijskaartje heel anders. Daarbovenop worden er toeslagen gerekend voor extra opties als een extra dunne rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.300.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht start bij €6.150.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.300 of zelfs nog meer.
 • Opties zoals een draaifunctie zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. Hieronder verstrekken wij een lijst met verwachte prijzen van het monteren van een traplift in Zijldijk. Het trap type vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.350€1.850 – €2.100halve dag
Eén bocht€5.050 – €9.500€2.700 – €6.5001/2 dag
Twee bochten€6.000 – €10.800€4.050 – €7.8006,5 uur
Spiltrap€7.900 – €12.800€5.350 – €10.5005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Zijldijk.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Zijldijk is voordelig en net zo veilig. Gebruikte stoelliften worden uitgebreid getest en kunnen snel worden geleverd. Zo bespaart u maar zo 45% op de aanschaf van uw traplift. Ook helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer verkopers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor tweedehands liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-zijldijk-9987

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit biedt uitkomst als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze rail wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer geholpen door een stille elektromotor. U bedient de lift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Het systeem moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan neemt de noodaccu het over. Bijna alle systemen hebben een stoel die 90 graden kan draaien waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Ook kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedereen zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Zijldijk voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap is er al voor €2.600 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.850 inclusief plaatsing. Dit product kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €8.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een opklapbare rail.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De weerbestendige traplift voor buiten is dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met een glad materiaal dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende verkoper die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Zulke liften kosten al snel €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Loppersum d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Loppersum. Ouderen en andere hulpbehoevenden met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent op een veilige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Loppersum (https://www.loppersum.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft te kennen wat u precies kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-specialist onderzoekt of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (we zien vaak drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De unieke verhuisvergoeding is dikwijls een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment bieden ze u documentatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Zodra u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een rollator) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt dan zelf een lift laten monteren dat past bij uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of meteen aan de slag met een aanvraag? Hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Molenweg 12
 • 9919 AH, Loppersum
 • Website: www.loppersum.nl
 • E-mail: wmo@loppersum.nl
 • Telefoonnummer: 0596548200

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Zijldijk onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen ondersteuning wanneer zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op woningeigenaren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Het meest praktische is een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een productspecialist kan u passende opties demonstreren en informeert u over welk systeem aansluit op de situatie en het budget. De meeste aanbieders verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het overzicht hieronder vergelijkt u winkels en producenten die ook leveren in Zijldijk.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Zijldijk.

Goede merken
In uw regio zijn 5 professionele traplift bouwers werkzaam. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze producenten focussen zich op een vlotte levertijd en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In de volgende tabel staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We differentiëren meerdere goede traplift fabrikanten Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Verder zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Extrema, Triwa, Platinum, Heymer. Grote (tweedehands) aanbieders van merken als deze zijn Smienk, Vegro, 123traplift, RecentLift, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Zijldijk binnen een paar weken worden afgehandeld.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan bent u ook erg duurzaam bezig. Standaard wordt de constructie nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle onderdelen worden uiteraard goed nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als Handicare en 123 traplift verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals onder andere de Otolift Parallel.

Kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Zijldijk is op lange termijn niet voordelig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Zijldijk hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de basis valt dit binnen een marge van 115 KG tot 140 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw trapliftexpert naar de constructies in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als extra service bij deze huizen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zodoende is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie