Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oudeschip

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Oudeschip vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de mindervaliden en ouderen kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u weer zelf en moeiteloos in uw eigen huis blijven wonen. Op deze pagina kunt u aan de slag met waardevolle gegevens over trapliften. Onze experts geven tips over welk type lift geschikt is voor uw trap, een technische beschrijving, de totale kosten, de WMO en andere vergoedingen en info over tweedehands modellen. Daarbovenop kan men kosteloos en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Het Hogeland.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Risicoloos en op een aangename manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Er is voor elke woning een geschikte traplift.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €2000 oplopend tot 8700, inclusief plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkeuze:  Kosten traplift maart 2023 | Werkt dit bij mij thuis? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteHet Hogeland | Merken en adviseurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9984
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare 950

Kosten traplift Oudeschip maart 2023

U weet het zeker: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: de vorm van de trap en extra’s zoals een draaibare zitting. Het laten installeren van zo’n traplift kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Bovendien worden er toeslagen gerekend voor extra opties als een automatische draaizitting.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.250.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €5.800.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €7.300 incl. montage.
 • Extra upgrades zoals een voetenplank met LED verlichting zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamefolders. Deze voordelige vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het volgende gedeelte bieden wij de marktprijzen van het monteren van een traplift in Oudeschip. Het soort trap (recht of met bochten) is de belangrijkste kostenpost.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.250€1.750 – €2.200Dagdeel
1 bocht€5.150 – €8.700€2.750 – €5.4001/2 dag
Meerdere bochten€6.000 – €10.200€4.350 – €7.300Hele dag
Spiltrap€7.600 – €12.300€4.500 – €10.5006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Oudeschip.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Oudeschip is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden uitgebreide getest en kunnen snel worden geleverd. Op deze manier bespaart u maar zo 60% op de nieuwprijs. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Veel aanbieders kunnen u ook helpen aan tweedehands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-oudeschip-9984

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze rail wordt bevestigd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nu gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit type werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste systemen hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Meestal kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. En voor iedere woning en gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Oudeschip voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Tevens onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.500 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot duurdere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.800 inclusief montage. Het systeem past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Deze liften beginnen bij €9.250. De prijs hangt af van het aantal bochten en eventuele extra opties zoals een 4-puntsgordel.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? De weerbestendige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze lift werkt d.m.v een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende verkoper die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke installaties zijn verkrijgbaar vanaf €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Het Hogeland via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u recht op deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Het Hogeland. Burgers met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Belangrijk: u draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert neemt uw situatie onder de loep en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent moeiteloos en veilig van uw huis te blijven genieten. Middels de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Het Hogeland (https://www.hethogeland.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft aan waar de behoefte ligt om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-specialist gaat na of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (we zien vaak veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding blijkt dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend geven ze u documentatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) of een persoonlijk PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. U kunt nu een lift uitzoeken die voldoet aan uw situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of snel een aanmelding voor de WMO doen? In de lijst hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat W 70
 • 9951 AC, Het Hogeland
 • Website: www.hethogeland.nl
 • E-mail: gemeente@hethogeland.nl
 • Telefoonnummer: 0883458888

Overige vergoedingen
Naast de traplift WMO Oudeschip bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een financiële compensatie zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op particulieren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? Loop dan eens binnen bij een showroom of adviespunt in de regio. Een productspecialist kan u meerdere stoelliften laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk model matcht met uw situatie. Veel van de showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande lijst staan de meest populaire aanbieders die ook leveren in Oudeschip.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Oudeschip.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf geschikte leveranciers met eigen labels. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze producenten staan voor een snelle levering en vakkundige service medewerkers. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn 5 betrouwbare ontwikkelaars De meest bekende zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Platinum, Minivator, Strobbe, Heymer. Grote verkopers van deze merken zijn o.a. 123traplift, RecentLift, Smienk, TipTop, PractiComfort.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een professionele adviseur kan u helpen met het kopen van een goede huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Oudeschip binnen één tot twee weken gebeuren.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Hier is de rails wel nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Stannah & PractiComfort verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen als o.a. de Triwa TR 55.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Ook wordt er gekozen voor huur omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Oudeschip is zeker niet voordeliger. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Oudeschip hanteert een maximaal gewicht in kilogram. Vaak fluctueert dat tussen de 125 KG – 150 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie