Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Eemshaven

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Eemshaven maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor het gemak van de stoellift. Door deze oplossing kan men zonder zorgen en probleemloos uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Hieronder bieden wij uitgebreide tips over trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende soorten liften die er zijn, de unieke werking, de tarieven, de WMO en uitgebreide info over plateauliften. Meer weten? Dan kunt u direct en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Het Hogeland.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Op een beschermde en plezierige manier van uw hele huis genieten.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een traplift te koop.
 • De kosten schommelen tussen €2200 oplopend tot 8400, inclusief montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Soorten trapliften | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteHet Hogeland | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9979
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftStannah Siena

Kosten traplift Eemshaven december 2023

U bent erover uit: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De verwachte kostprijs wordt bepaald door 2 aspecten: type trap (met bochten of recht) maar ook door de extra opties die u kiest. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Ook zijn er extra kosten voor extra opties als een luxe stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.550.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €6.300.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.400 incl. montage.
 • Opties zoals een sta-op-stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV aanbiedingen. Deze vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte verstrekken wij de adviesprijzen van het installeren van een traplift in Eemshaven. Het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.800€1.850 – €2.2004 uur
1 bocht€5.100 – €9.600€2.950 – €5.3001/2 dag
2 bochten€6.550 – €11.200€4.250 – €7.900Eén dag
Spiltrap€7.900 – €13.000€5.050 – €9.4001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Eemshaven.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Eemshaven kan erg interessant zijn. Gebruikte artikelen worden grondig getest en bieden ook gewoon garantie. Zo bespaart u zo 45% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat merken bieden een assortiment met tweedehandse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In overleg met een verkoper bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-eemshaven-9979

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze speciale rails wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs het railsysteem geholpen door een stille elektromotor. Het activeren van de lift kan middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Het systeem wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan is er nog een noodaccu. Veel modellen hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Meestal kan u ook de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk appartement is er een passende oplossing. In de basis zijn er 2 types: stoelliften in Eemshaven voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Ook zijn er speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap start bij €2.850 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.500 inclusief installatie. De rails is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt op de trap bevestigd. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €8.250. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een vierpuntsgordel.

Buiten traplift
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met speciaal waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel. Dit type is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede fabrikant die een rolstoellift kan monteren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Het Hogeland door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Het Hogeland. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist analyseert uw zorgvraag en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en op een prettige manier in uw huis te wonen. Met de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Het Hogeland (https://www.hethogeland.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U noteert waar de behoefte ligt om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-consulent zoekt uit of de aanschaf van een traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijvoorbeeld door hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend ontvangt u details over hoe u geholpen wordt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een rollator) of speciaal PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie krijgt u een budget toegekend. U kunt nu een lift aanschaffen dat past bij uw individuele situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of meteen weten waar u een aanvraag kan indienen? In de lijst hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat W 70
 • 9951 AC, Het Hogeland
 • Website: www.hethogeland.nl
 • E-mailadres: gemeente@hethogeland.nl
 • Telefoonnummer: 0883458888

Andere subsidieregelingen
Afgezien van de traplift WMO Eemshaven vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen ondersteuning in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening bedoeld voor ouderen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u meer info of het aanbod trapliften uitproberen? Maak dan een afspraak bij een showroom/dealer in de buurt. Een erkende adviseur kan u een aantal liften laten zien en adviseert welk soort lift past bij uw trap, situatie en budget. Veel dealers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het onderstaande overzicht staan aanbieders en merken die ook liften plaatsen in Eemshaven.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Eemshaven.

Erkende merken
In Nederland zijn meerdere bekende traplift fabrikanten actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze leveranciers garanderen een snelle levering en gunstige servicecontracten. U kunt hier een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit meerdere goede traplift bouwers Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien bestaan er ook minder bekende merken zoals Strobbe, Extrema, Triwa, Heymer, Platinum. Grote adviseurs van bovengenoemde merken zijn Vegro, 123traplift, Smienk, TipTop, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een betrouwbare expert geeft tips en advies voor het uitzoeken van een fijne huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak zal het plaatsen van een traplift in Eemshaven binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de regel wordt de constructie wel nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de motor worden uitvoerig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Triwa of Heymer hanteren een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Otolift Two.

Wat kost het om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Eemshaven is relatief duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Eemshaven hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 135 KG en 175 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de constructies bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als aanvulling voor deze type woningen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie