Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Vierhuizen

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Vierhuizen maakt het mogelijk! Flink wat senioren en mindervaliden kopen een speciale stoellift voor thuis. Zodoende kunt u veilig en probleemloos van uw hele huis genieten. Via deze website kunt u aan de slag met waardevolle details met betrekking tot trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende type liften, de werking, de installatiekosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Daarbovenop kunt u online en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Het Hogeland.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Zonder gevaar en op een comfortabele manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €2050 tot wel €8700, incl. plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente Het Hogeland | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9975
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftOtolift Air

Kosten traplift Vierhuizen mei 2024

U heeft besloten: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De verwachte prijs is afhankelijk van twee factoren: het soort trap en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus het goedkoopst. Bij een trap met meerdere bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Uiteraard bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een 4-puntsgordel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.550.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.100.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al snel €7.100 of zelfs nog meer.
 • Extra opties als een sta-op-stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in folders. Deze vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. Hieronder treft u de adviesprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Vierhuizen. Uw trapsituatie heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.850€1.650 – €2.1503,5 uur
Eén bocht€5.250 – €9.700€3.400 – €6.7005 uur
2 bochten€5.500 – €10.400€4.250 – €7.3005,5 uur
Wenteltrap€8.250 – €13.700€5.250 – €9.2001 dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Vierhuizen.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Vierhuizen is zeker het overwegen waard. Gebruikte types worden grondig gecheckt en worden onder garantie geleverd. Dan bespaart u tot wel 55% op de aankoopprijs. Bovendien is recycling goed voor het milieu. Steeds meer leveranciers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met de expert bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-vierhuizen-9975

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit biedt uitkomst wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. De rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De stoellift heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel soorten hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste liften kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke situatie zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs zijn er 2 modellen: stoelliften in Vierhuizen voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts zijn er innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.800 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.900 inclusief montage. Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.750. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en overige opties zoals eensta-op-stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De krachtige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen zijn te koop v.a. €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Het Hogeland via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u recht op een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Het Hogeland. Inwoners die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze zelfstandig te blijven. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Wat moet ik precies doen? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Het Hogeland (https://www.hethogeland.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U initieert waar de behoefte ligt om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-specialist analyseert of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (onder andere door opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een tijdelijke verhuisvergoeding blijkt dan een passende oplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens sturen ze u documenten over hoe u geholpen wordt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) en het PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. U kunt hierbij een traplift laten monteren die matcht met uw situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Meer weten of wilt u aan de slag met een aanvraag? In onderstaand schema bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat W 70
 • 9951 AC, Het Hogeland
 • Website: www.hethogeland.nl
 • E-mail: gemeente@hethogeland.nl
 • Telefoonnummer: 0883458888

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Vierhuizen lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen een financiële compensatie in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door huishoudens om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een afspraak maken of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Handig is dan een adviespunt of winkel in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u meerdere liften laten zien en vertelt welk systeem in lijn is met uw woning en budget. Een groot deel van de dealers hanteren verschillende merken en modellen. In de volgende tabel staan verkooppunten en fabrikanten die ook een lift kunnen plaatsen in Vierhuizen.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Vierhuizen.

Bekende merken
In uw regio zijn 5 bekende producenten werkzaam. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift bouwers garanderen een korte levertijd en een eigen serviceteam. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In het schema hieronder bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan vijf grote traplift bouwers Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Triwa, Strobbe, Heymer, Platinum. Erkende verkopers van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, TipTop, Smienk, PractiComfort, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist zal u bijstaan bij het vinden van een prettige huislift. Voorts zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak zal de montage van een traplift in Vierhuizen in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Middels een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Vaak wordt de constructie wel nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals Stannah & PractiComfort verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Thyssenkrupp Levant comfort.

Kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Vierhuizen is zeker niet voordeliger. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Vierhuizen verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In veel gevallen valt dit binnen een marge van 130 KG tot 170 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw trapliftexpert naar de opties die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze huizen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo blijft u lift gewoon goed werken in elk type weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie