Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Westernieland

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een moderne traplift in Westernieland vergroot uw zelfstandigheid. Veel senioren en mindervaliden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kunt u zorgeloos en op een prettige manier gebruik blijven maken van uw hele woning. Via de TrapliftExpert bieden wij bruikbare beschrijvingen met betrekking tot trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de verschillende type liften, de werking, de montagekosten, de WMO regelingen en info over tweedehands modellen. Meer info? Dan kunt u zonder kosten en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Het Hogeland.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Zonder risico en op een plezierige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen liggen tussen de €1700 tot zo’n €9000, inclusief plaatsing.
 • In enkele gevallen worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteHet Hogeland | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9969
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Westernieland maart 2023

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De verwachte kostprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een noodbatterij. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een model voor een normale rechte trap installeren is het eenvoudigst en dus ook het voordeligst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Normaal gesproken bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een 4-puntsgordel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.500.
 • Een simpele lift met één bocht koopt u al v.a. €6.150.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €7.250 of zelfs nog meer.
 • Extra upgrades zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamefolders. Deze vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel verschaffen we indicatieve prijzen van het monteren van een traplift in Westernieland. Het valt direct op: het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.400€1.600 – €2.3504,5 uur
Eén bocht€4.950 – €9.900€2.650 – €6.6005 uur
Twee bochten€6.400 – €11.000€3.750 – €7.6005,5 uur
Spiltrap€7.800 – €12.500€4.850 – €9.300Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Westernieland.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Westernieland kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden grondig getest en bieden ook gewoon garantie. Zodoende bespaart u eenvoudig 45% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Meer en meer leveranciers hebben een ruim aanbod met 2de-hands liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-westernieland-9969

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dat railsysteem wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een elektromotor. U bestuurt de traplift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift werkt op elektriciteit. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle modellen hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. In de regel kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is weer anders. Voor elke situatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Westernieland voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens zijn er innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap start bij €2.300 inclusief montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor een hogere prijs en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.000 incl. plaatsing. Dit model past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €9.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een luxe stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Een lager gelegen tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Deze lift is opgewassen tegen neerslag en vocht. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit model heeft een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze modellen kosten al snel €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Het Hogeland via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Het Hogeland. Inwoners die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter betaalt u een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang moeiteloos en veilig van uw huis te blijven genieten. Via de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Maar hoe zit het traject eruit? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Het Hogeland (https://www.hethogeland.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U initieert wat u precies kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-specialist gaat bekijken of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (onder andere door drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn sturen ze u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een systeem kiezen die matcht met uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of nu direct een WMO-melding doen? In de grijze box vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat W 70
 • 9951 AC, Het Hogeland
 • Website: www.hethogeland.nl
 • E-mail: gemeente@hethogeland.nl
 • Telefoonnummer: 0883458888

Andere subsidie/vergoeding
Naast de traplift WMO Westernieland lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een financiële compensatie zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening bedoeld voor particulieren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Maak dan een afspraak bij een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u geschikte systemen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk merk/model rijmt met uw situatie. Veel van de verkooppunten verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel bekijkt u merken en winkels die ook liften installeren in Westernieland.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Westernieland.

Goede merken
In uw regio zijn meerdere geschikte ontwikkelaars met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze ontwikkelaars beloven een korte installatietijd en goede after service. U kunt hier – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In deze tabel vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden enkele professionele leveranciers Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook bestaan er ook minder bekende merken zoals Heymer, Strobbe, Minivator, Triwa, Platinum. Gerenommeerde aanbieders van deze modellen zijn 123traplift, PractiComfort, TipTop, RecentLift, Vegro.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar men verschillende types kan uittesten. Een getrainde specialist zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van de beste huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak kan de montage van een traplift in Westernieland binnen 1 – 2 weken plaatsvinden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een duurzaam product in huis. In veel gevallen wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de motor worden helemaal gereviseerd zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Otolift & Heymer hanteren een groot aanbod 2e hands modellen als bijv. de Stannah Starla.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Westernieland is behoorlijk duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Westernieland verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Vaak wisselt dat tussen de 125 KG – 165 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de liften die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze situaties kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie