Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Leens

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Leens maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal ouderen en hulpbehoevenden kopen een speciale stoellift voor thuis. Dankzij dit systeem kunt u zelfstandig en probleemloos in uw eigen huis blijven wonen. Op deze pagina vindt u belangrijke beschrijvingen aangaande trapliften. U leest hier alles over diverse lift types, de unieke werking, de geschatte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en populaire leveranciers. Meer info? Dan kunt u gratis op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten in de regio Het Hogeland.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Op een veilige en prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een traplift te koop.
 • De totale kosten liggen tussen de €2550 oplopend tot 8900, inclusief installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Het Hogeland | Merken en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9965
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Leens april 2023

U bent overtuigt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs wordt bepaald door twee aspecten: het soort trap en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een model voor een normale rechte trap installeren is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Tevens komen er additionele kosten bij voor upgrades als een andere kleur rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.250.
 • Een stoellift met één bocht installeren ze al v.a. €5.750.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is nog weer duurder, denk aan €7.250 inclusief plaatsing.
 • Opties zoals een parkeerbocht zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV reclames. Deze basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. Hieronder treft u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten plaatsen van een traplift in Leens. Het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.300€1.550 – €2.2503,5 uur
1 bocht€4.650 – €9.400€2.800 – €6.8004,5 uur
Twee bochten€5.750 – €11.500€4.050 – €8.0001 dag
Draaiende trap€8.300 – €12.400€5.050 – €10.800Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Leens.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Leens is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden grondig getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Daarmee bespaart u al snel 30% – 50% op de nieuwprijs. Tevens helpt u verspilling tegengaan. Flink wat merken hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-hands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met de expert kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-leens-9965

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een goede optie als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. De rail wordt bevestigd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit product heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste modellen beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Meestal kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk huis wordt gezocht naar het juiste product. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in Leens voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien onderscheiden we innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.300 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.200 incl. montage.Dit type is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €8.250. De prijs komt tot stand middels de totale lengte van de trap en overige opties zoals eenklaprail.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De robuuste traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit type is extra goed beschermd tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze lift wordt geleverd met een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende zaak die deze rolstoellift aanbiedt. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn verkrijgbaar vanaf €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Het Hogeland met de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Interesse in woningaanpassingen via de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Het Hogeland. Burgers die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent maakt een goede analyse en besluit of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent veilig en prettig in uw eigen huis te blijven wonen. Met de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Het Hogeland (https://www.hethogeland.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. U indiceert waar de behoefte ligt om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Soms wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-expert bekijkt of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Mogelijk vindt hij dat het bovengedeelte te beperkt is (bijv. drempels of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien sturen ze u documentatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien de gemeente uw aanvraag goedkeurt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een individueel PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag nu een type kopen die voldoet aan uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of meteen een aanvraag indienen? Hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat W 70
 • 9951 AC, Het Hogeland
 • Website: www.hethogeland.nl
 • E-mail: gemeente@hethogeland.nl
 • Telefoonnummer: 0883458888

Andere subsidie/vergoeding
Los van de traplift WMO Leens bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u mogelijk van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor huishoudens die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Handig is dan een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een productspecialist kan u meerdere modellen demonstreren en geeft aan welk systeem voldoet aan uw woning en budget. Het gros van de winkeliers hebben een divers aanbod. In het schema hieronder staan leveranciers en merken die ook liften monteren in Leens.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Leens.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn 5 betrouwbare traplift bouwers met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze fabrikanten focussen zich op een snelle levering en een goede service. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In de tabel hieronder treft u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan enkele professionele traplift bouwers We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Extrema, Triwa, Heymer, Platinum. Populaire specialisten van de genoemde merken zijn 123traplift, TipTop, RecentLift, PractiComfort, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een adviseur helpt u graag bij het vinden van een fijne huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Leens al binnen 2 weken gebeuren.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de basis wordt de constructie wel nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de elektromotor worden uitvoerig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als ThyssenKrupp of Heymer bieden een groot aanbod 2e hands modellen als de Triwa TR 80.

Wat kost het om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Leens is op lange termijn niet voordelig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Leens communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. In de basis valt dit binnen een marge van 100 KG tot 155 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de constructies die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze situaties bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie