Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Mensingeweer

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Mensingeweer maakt het mogelijk! Veel ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kunt u zonder risico en zonder moeite blijven genieten van uw woning. Via deze pagina vindt u praktische informatie wat betreft trapliften. U leest hier alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het technisch werkt, de tarieven, de overheidsregelingen (WMO) en info over tweedehands modellen. Tevens kunt u ook meteen een brochure of een offerte laten opstellen bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Het Hogeland.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Zonder gevaar en op een eenvoudige manier van uw hele huis genieten.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een geschikte traplift.
 • De totale kosten fluctueren zo tussen de €2000 tot maar liefst €8500, inclusief installatie.
 • Soms wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Het Hogeland | Merken en monteurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9961
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftTriwa TR 160

Kosten traplift Mensingeweer april 2023

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De totaalprijs hangt af van 2 zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een driepuntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een plaatsing op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met bochten of een spiltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Normaal gesproken zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een extra afstandsbediening.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.200.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.250.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is nog weer duurder, denk aan €7.500 inclusief plaatsing.
 • Opties zoals een sta-op-stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamefolders. Deze aantrekkelijke basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de tabel hieronder treft u de richtprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Mensingeweer. Het aantal bochten is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.700€1.850 – €2.3003,5 uur
1 bocht€4.650 – €8.100€3.450 – €6.7001/2 dag
2 bochten€6.100 – €11.700€3.850 – €7.500Hele dag
Draaiende trap€7.700 – €12.500€5.500 – €9.700Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Mensingeweer.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Mensingeweer kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden goed getest en zijn vaak snel leverbaar. Op deze manier bespaart u zo 45% op de aankoopprijs. Ook is recycling goed voor het milieu. Het gros van de leveranciers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-hands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Op basis van tips van onze specialisten bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-mensingeweer-9961

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is vooral handig wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze rail wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit product werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste soorten hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Doorgaans kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke woning bestaat er een geschikt systeem. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Mensingeweer voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap is er vanaf €2.500 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit ziet u terug in duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.750 incl. installatie. De constructie kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.000. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en eventuele extra opties zoals een 4-puntsgordel.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel en de scootmobiel. Deze lift wordt geleverd met een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte organisatie die rolstoelliften kan installeren. Zulke liften worden aangeboden v.a. €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Het Hogeland binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Het Hogeland. Burgers met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Hiervoor rekent men een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur maakt een afspraak en beslist of een stoellift de ideale optie is. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent op een veilige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Via de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Het Hogeland (https://www.hethogeland.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft te kennen waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent bekijkt of de traplift wel de gewenste richting is. Soms besluit hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (we zien vaak drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn geven ze u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een rollator) en het PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U kunt dan zelf een model selecteren die rijmt met uw individuele situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Gemeentehuis

Meer weten of wilt u een WMO-voorziening aanvragen? Hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat W 70
 • 9951 AC, Het Hogeland
 • Website: www.hethogeland.nl
 • E-mail: gemeente@hethogeland.nl
 • Telefoonnummer: 0883458888

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Na de traplift WMO Mensingeweer zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning als aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door ouderen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften uitproberen? Handig is dan een winkel of showroom in de regio. Een betrouwbare expert kan u de populaire liften tonen en adviseert welk merk/model voldoet aan uw wensenlijstje en budget. Een groot deel van de showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In de volgende tabel bekijkt u leveranciers en merken die ook kunnen leveren in Mensingeweer.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Mensingeweer.

Erkende merken
In uw regio zijn 5 erkende ontwikkelaars actief. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze producenten garanderen een snelle levering en een eigen serviceteam. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftInnovatief en compact design
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kunt kiezen uit diverse populaire traplift bouwers We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Heymer, Triwa, Platinum, Minivator. Erkende montagepartners van de genoemde merken zijn PractiComfort, TipTop, 123traplift, Vegro, RecentLift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een getrainde specialist zal u helpen bij het uitzoeken van een goede huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Mensingeweer binnen één tot twee weken plaatsvinden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Middels een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle essentiële onderdelen worden grondig gecheckt zodat u veilig naar boven kunt. Dealers als ThyssenKrupp en RecentLift verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare 1100.

Kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor mensen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Mensingeweer is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Mensingeweer verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Standaard gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG tot 175 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de modellen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort woningen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Daardoor is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie