Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Onderdendam

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Onderdendam vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor het gemak van de stoellift. Op deze manier kunt u zelfstandig en comfortabel uw gehele woning blijven gebruiken. Via deze pagina treft u uitgebreide beschrijvingen inzake trapliften. Onze medewerkers lichten u in over allerlei modellen liften, hoe de producten werken, de (montage)kosten, de WMO en populaire leveranciers. Daarnaast kunt u online en geheel vrijblijvend een offerte opvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Het Hogeland.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Zonder zorgen en op een gemakkelijke manier blijven genieten van uw woning.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €1900 tot maar liefst €9400, inclusief plaatsing.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Verschillende liftsystemen | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteHet Hogeland | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieDrenthe
GemeenteHet Hogeland
Postcode9959
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 80

Kosten traplift Onderdendam april 2023

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: type trap (met bochten of recht) en de gewenste opties. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een lift plaatsen op een rechte trap is het eenvoudigst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. In het geval van 1 of meer bochten stijgen de kosten. Ook komen er additionele kosten bij voor opties zoals een andere kleur rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.700.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al voor €5.950.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al gauw €6.900 incl. montage.
 • Opties zoals een luxere stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in brochures. Deze basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het onderstaande overzicht verschaffen we de richtprijzen van het laten installeren van een traplift in Onderdendam. Het soort trap (recht of met bochten) gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.800€1.850 – €2.200halve dag
1 bocht€5.400 – €9.200€2.750 – €6.0005 uur
2 bochten€5.900 – €10.900€3.900 – €7.600Eén dag
Draaiende trap€8.050 – €13.400€5.350 – €10.600Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Onderdendam.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Onderdendam kan erg interessant zijn. Gebruikte producten worden helemaal gereviseerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Daarmee bespaart u tot wel 30% – 50% op de aanschafwaarde. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer verkopers kunnen u ook helpen aan tweedehands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-onderdendam-9959

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een oplossing als u moeite hebt met traplopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze speciale rails wordt bevestigd op de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit model werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. De meeste systemen hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Ook kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Traplift keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor iedere woning en elk budget wordt gezocht naar het juiste product. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Onderdendam voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts bestaan er innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.500 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in hogere kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.200 incl. plaatsing. De constructie is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €9.500. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een automatische klaprail.

Buiten traplift
Een lastige trap naar de tuin? De weerbestendige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Op die manier is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen in een rolstoel. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede organisatie die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Het Hogeland d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Het Hogeland. Burgers die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert komt bij u thuis en adviseert of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Soms is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent op een betrouwbare wijze in uw eigen huis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Het Hogeland (https://www.hethogeland.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U vertelt aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent verkent of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijv. hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens verstrekken ze u details over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt hierbij een lift uitkiezen die rijmt met uw wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of direct hulp aanvragen? In de box hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat W 70
 • 9951 AC, Het Hogeland
 • Website: www.hethogeland.nl
 • E-mail: gemeente@hethogeland.nl
 • Telefoonnummer: 0883458888

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Onderdendam vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen een tegemoetkoming zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op ouderen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Dan kunt u terecht bij een showroom of adviespunt in de buurt. Een professionele adviseur kan u een aantal stoelliften demonstreren en informeert u over welke uitvoering aansluit op de situatie en het budget. De meeste winkels hebben een gevarieerd assortiment. In het onderstaande overzicht vergelijkt u winkels en producenten die ook liften monteren in Onderdendam.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Onderdendam.

Professionele merken
In uw regio zijn enkele bekende producenten operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze ontwikkelaars beloven een snelle levering en goede after service. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan enkele populaire merken Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Triwa, Heymer, Extrema, Platinum, Strobbe. Gerenommeerde montagepartners van merken als deze zijn TipTop, Smienk, 123traplift, PractiComfort, Vegro.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een ervaren adviseur zal u bijstaan bij het uitzoeken van een fijne huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Onderdendam in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. Hier is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de motor worden grondig getest om een veilig product aan te bieden. Merken zoals ThyssenKrupp of Heymer bieden een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Thyssenkrupp Levant classic.

Waar kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Onderdendam is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost nog eens €100 – €200 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Onderdendam verstrekt vaak een maximaal gewicht in kilogram. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 130 KG tot 145 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de diverse mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze situaties bestaan er producten om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie