Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Saaxumhuizen

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Saaxumhuizen kan u daarbij helpen! Een groot deel van de ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Dankzij dit systeem kunt u zelfstandig en moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Via deze pagina bieden wij handige beschrijvingen m.b.t. trapliften. U leest hier alles over de verschillende type liften, hoe het werkt, de geschatte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarbovenop kan men kosteloos op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Het Hogeland.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Zonder gevaar en op een aangename manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke woning is er een traplift te koop.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €2150 & €10100, incl. plaatsing.
 • Mogelijk wordt de traplift vergoed vanuit de WMO regeling.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteHet Hogeland | Merken en installateurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9957
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 75

Kosten traplift Saaxumhuizen maart 2023

U hebt de keuze gemaakt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs wordt bepaald door twee aspecten: uw trapsituatie en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Het laten installeren van zo’n traplift kost wat tijd (maatwerk). De rails moet namelijk aangepast worden. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met 1 of 2 bochten gaan de kosten omhoog. Daarnaast geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een extra dunne rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.400.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht start bij €5.850.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.700 incl. montage.
 • Een upgrade zoals een vijfpuntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in flyers. Deze goedkope basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het onderstaande overzicht treft u indicatieve prijzen van het laten installeren van een traplift in Saaxumhuizen. Het soort trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.600€1.650 – €2.3004 uur
1 bocht€5.200 – €9.500€3.100 – €5.6001/2 dag
2 bochten€5.850 – €10.800€3.950 – €7.7005,5 uur
Wenteltrap€8.500 – €12.300€5.350 – €9.300Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Saaxumhuizen.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Saaxumhuizen kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden uitgebreid getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Daarmee bespaart u tot wel 40% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. Veel aanbieders hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-handse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-saaxumhuizen-9957

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze speciale rails wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden middels een elektromotor. U kan de stoellift activeren met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Het systeem heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is is er nog een noodaccu. De meeste systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste systemen kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is weer anders. Voor elke situatie zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Saaxumhuizen voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Verder onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.450 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.900 incl. montage.Dit model is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden is dit een van de duurste modellen. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €10.000. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele extra’s zoals een vierpuntsgordel.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?De weerbestendige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze lift heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende zaak die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Het Hogeland via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Het Hogeland. Burgers met een WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-specialist neemt uw situatie onder de loep en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Mogelijk prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang op een prettige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Via de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe zit het traject eruit? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Het Hogeland (https://www.hethogeland.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft te kennen aan welke artikelen u behoefte heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Mogelijk vindt hij dat het bovengedeelte te beperkt is (met zaken als drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk meer geschikt.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna krijgt u details over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag zelf een type uitkiezen die aansluit op uw eisen en wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Zijn er nog vragen of direct weten waar u een aanvraag kan indienen? In de box hieronder leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat W 70
 • 9951 AC, Het Hogeland
 • Website: www.hethogeland.nl
 • E-mailadres: gemeente@hethogeland.nl
 • Telefoonnummer: 0883458888

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Saaxumhuizen bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor gezinnen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Handig is dan een adviespunt of showroom rondom uw woonplaats. Een erkende adviseur kan u meerdere stoelliften demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk model rijmt met uw budget en situatie. Veel winkels hanteren verschillende merken en modellen. In de volgende tabel vergelijkt u winkels en producenten die ook leveren in Saaxumhuizen.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Saaxumhuizen.

Bekende merken
In uw regio zijn verschillende betrouwbare traplift fabrikanten met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze ontwikkelaars waarborgen een korte installatietijd en een eigen serviceteam. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit vijf bekende producenten Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Strobbe, Heymer, Platinum, Minivator. Grote verkopers van eerdergenoemde merken zijn PractiComfort, 123traplift, RecentLift, TipTop, Smienk.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een goede verkoopmedewerker geeft tips en advies voor het uitkiezen van een geschikte huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Saaxumhuizen binnen 1 – 3 weken worden gerealiseerd.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Doorgaans is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle onderdelen worden uiteraard goed nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Dealers als Minivator + Extrema hanteren een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Triwa TR 75.

Is het slim om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor ouderen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Saaxumhuizen is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Saaxumhuizen benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Normaal gesproken wisselt dat tussen de 110 KG tot 145 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar de liften die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze huizen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie